Arkadaşlar herkese merhaba.
Öncelikle mitas (eski adı sava heralde) lastikleri aldım ve yaklaşık 200 km falan oldu takalı. Bence motorun orijinal lastiklerine göre çok çok fark var onu herkes gibi ben de farkettim
Özellikle ıslak performansıyla aralarında uçurum var. Kuru zeminde de yol tutuşu, viraj performansı ve fren mesafesi falan gerçekten farketti. Lastikler tubeless, subapları işçiliği falan dahil 300 liraya patladı. Orijinal lastikleri de işimi görüyo bi sıkıntı yaşamadım diyen arkadaşlar varsa lastiklerinin kalitesini ölçecek bi durum (bundan kastım kazaya sebebiyet verebilecek bi durum) yaşamamışlar demektir. Ben şahsen iki kere düştükten sonra borç harç gittim aldım
2 kere ani fren yaptım eski lastiklerle önümdeki araçlar saolsun ikisi de önüme kırdı ikisinde de yapıştım yere ama şimdiki lastikler daha zor kilitliyor özellikle ön teker. Bu lastikler olsa %80 düşmeden kurtarırdım büyük ihtimal
Şimdi gelelim sorularıma
1- Elimde üzerinde zincir spreyi yazan bi sprey var best marka, zincir bakımı için işimi görür mü acaba? Önerileriniz varsa zincir bakımı için marka, link vs. atabilirseniz sevinirim.
2- Şehir içinde 14 kuruş falan yakıyo motor, sizce normal mi?
3- Sanırım motordan zırıltıyla şırıltı arası bi ses geliyor yani şşşııırrrr gibi
, yorumunu olan?
4- Motoru aldığımda yağını değiştirmiştim, yaklaşık 1500 km olacak, yakın zamanda tekrar değiştiriyim diyorum yağ filtresini de değiştirmeme gerek var mı?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler, herkese keyifli kazasız belasız sürüşler..