3 hafta önce 18.000 bakıma girdim. İki gün önce de Dizel Seat Ibiza St TDI 1.6 amkinamı 60.000(ağır) bakımına soktum. Fren balata fiyatları aynı. Filtre fiyatları aynı. Hatta bir kısmı daha ucuz Apache motorumdan. Yuh yani.
3 hafta önce 18.000 bakıma girdim. İki gün önce de Dizel Seat Ibiza St TDI 1.6 amkinamı 60.000(ağır) bakımına soktum. Fren balata fiyatları aynı. Filtre fiyatları aynı. Hatta bir kısmı daha ucuz Apache motorumdan. Yuh yani.
sadece motorda değil ki artık ülkemizde herşey kim kimi öperse oldu malesef iç piyasa için çok ciddi ve katı yaptırımları olan bir düzenleme şart oldu isotlara öneride bulundum kaç kere servis işçilik ücretlerinin düşürülmesi konusunda ama bana serbest piyasa bişey yapamıyoruz dediler 2011 yılında 20 tl yağ 10 tl filtre45 tlişçilik alıyorlarlardı toplam 4 cıvata söküp takmaya
al işte olaya bak bu yapılan ne kadar ahlaki kazanılan para ne kadar helal
Bugün yine boş durmadım.. Sabah gidip tanıdık bi abim aracılığıyla Yan çanta demiri yaptırdım.. tam ıstedıgım gıbı oldu kolaca tak çıkar şeklinde..
Sonra Topcase artçı için sırt dayama süngeri yaptırdım..
ardından antilop_skull mehmet kardeşimizin düğününe gittik 6 motor düğün arabasına eskortluk yaparak konvoy düzenledik..Bir ömür mutluluklar diliyorum.. yorucu ama eğlenceli bir gündü.. yarın dinleneyim, haftaya çanakkale turu var yorucu olcak
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
2012 model için gri alt sakal nerden bulabilirim arkadaşlar?
BUGUN 2011 MODEL BI APACHE DENK GELDI SATILIK ADAM 1500 TL İSTİYOR.KARSIDAN DUZGUN GORUNUYORDU YAKINDAN BAKINCA ANAMM ODA NE MOTORUN OYNANMAYAN YERI KALMAMIS HERYERI CATLAK PATLAK YAMUK BI KULLANAYIM BAKALIM DEDIM MOTOR GUZEL GIDIYOR DURDUM BAKTIM MOTOR DEGISMIS AMA KAFAMA TAKILAN BISEY VAR MOTOR DÖKÜK OLMASINA RAGMEN TİTREME SIFIR HİÇ YOK CBF NASILSA ODA OYLE.MOTORU HİÇ TİTREMEYEN ARKADAS VARMI ACABA????
BENDEDE APACHE 2012 MODEL 9 BIN KM DE 7 BİN DEVİRDEN SONRA HAFİF TİTREME OLUYOR AMA BU MOTOR DA SIFIR 9 BİN DEVİRE DAYADIM YOK TİTREMIYO NE BICIM ALETSE =)
slm arkadaşlar geçen ön fren balatasını değiştirdim ucuzundan taktım fren bir tohaf oldu fren koluna basınca bazen sonun kadar geliyor ve yani fren kolu çok yumuşak oldu acaba balatadanmıdır yoksa başka bir şeyden olbilirmi?
bide serviste benim far ampülünü değiştirmişlerdi bi tohaf aydınlatıyordu bende biyerden 15 tl. ye pıhılıps ampül buldum arjinalden iyi gibi geldi bana,
Üzerindeki kimyasaldan yapabiliyor olabilir fren olayını. Bir kaç gün geçtikten sonra sorunun hala varsa servise bir git istersen.
Arkadaşlar şimdi size kitapçıktaki periyodik bakımda anlamadığım şeyleri soracağım;
1- Yağ filtresini biliyoruz ama, yağ haznesi filtresi nedir?
2- Motor havalandırma borusu nerededir nasıl temizlenir?
3- Karbüratör grubu nasıl temizlenir? (Yakıt musluğu tortu haznesi değil, onu ayrıca belirtmiş.)
4- Gidon boşluğu nedir?
5- Silindir başlığı/piston karbonunu giderin diyor, nasıl yapılır?
Ayrıca;
6- Zincir ayarı ile ilgili bir bilgi yok. Zincir gerginliğini nasıl tam olarak ayarlayabilirim?
Boşluğu nereden ölçüyoruz ve aşağıya ve yukarıya kaç cm. olması gerekiyor?
7- Ön amortisör yağı orijinalde kaç numaradır?
Bilgisi ve tecrübesi olanlar beni bilgilendirirse çok mutlu olurum.
valla 6. ve 7. sorulara yanlışta olabilir ama bildiğimi söylim
6- zincir ayarını elin ile gerginliğini ölçerek aşağı ve yukarı 2 cm kadar gerili ise ayar tamamdır. eğer bol ise ustana götür takım taklavat işi var çünkü bakla eksiltmek gerekir.
7- şunu kullanıyorum IPONE Fork 20 / (20W kalın) tvs için gayet iyi hemde uygun
hidrolik hortumunu sökmediler dimi anlattığına göre sistemde hava var gibi fren kolu tepki veriyor
1 yağ tapasının vidalandığı kapak var 3 tane cıvata tutuyor onu sökğnce karşına çıkar
2 motor havalandırma borusu motorun sağına geçersen akünün sol altında kalıyor o boru için yağlıysa sökülüp balata spreyi sıkarsan yağ çıkar
3 karbüratörü komle söküp parçalarına ayırıp benzinle temizleyeceksin yada depo içine konulan karbüratör temizleyiciler var onunla
4 gidoda ön tekeri tutunca sallanam var mı
5 silinir başlığı karbonu giderin derken silindirin üst yüzeyinin ortaya ıkıp zımpara yapmak gerek ama buda silindiri çizer gereksiz
6 ben zinciri 2 cm yukarı oynayacak şekilde ayarlıyorum
7 2011den beri hiç bir yerde bulamadım ama 20 w iyi gelir bizimkilerin yağı çok yumuşak
Selam dostlar , 2014 apache im var 2bin km de. Yakit gostergesi kafasina gore bi artiyor bir azaliyor. Sabah calistirdimda misal yarida, aksam calistirdigimda 3 dis kalmis.. Ertesi gun tektar yuksek seviyede .... (Yan ayaklikta degil ken tabi). Az gosterirken yedek depoya aliyorum yine ayni seviyede gosteriyor.. Boyle bir durum yasayan var mi acaba aranizda ?
arkadaşlar sticker almak istiyorum Bi arkadaşın motorunda vardı çok hoş görünüyor bu Monster sticker ları kaliteli ama fazla kıllı olmayanından var mı tavsiye edebileceğiniz
Arkadaşlar Merhaba,
Aranıza katılalı 1 yıl kadar oldu fakat pek vakit bulup fikir alışverişi için yazamıyordum izninizle bir kaç bişeyler sormak istiyorum, degerli vakitlerini ayırıp cevaplayan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim şimdiden, 2012 model tvs apache sahibiyim 2. el aldım 3000 km de, aldığım günden beri motorda sürekli bir zırlama var servise sürat motora götürdüm egzantrik mili piyanolar garantiden değişti 10 gün sürmedi tekrar aynı ses yapmaya başladı bidaha götürdüm gene değişcek dedi garanti bu sefer değişmez dedi kaldı öyle kullanıcı hatası olurmuş egzantrik milini nasıl bozabilirsem onuda anlamadım. Neyse bu zırıltı sesi sizin motorlardada varmı bi sıkıntı olurmu? motorumun bi sıkıntısıda yada ben öyle sanıyorum hani böyle 2, vitesten 3. vitese atarsında devirsizse hemen toplayamaz ya ona benziyo böyle gazı sanki tatlı yiyemiyor tabiri caizse gidişinde çekişinde sıkıntı yok ama ben onu hissediyorum, dün bakım yaptırdım yağ, hava filtresi, buji, yağ filtresi, ve diyafram eskimiş dedi servis bende değişdirttim ama benim sorunum çözülmedi o gazı yiyememe olayı boşuna mı değiştirdik acaba haybeden diyaframa 50 liramı verdik acaba bayağı canım sıkıldı, bana yakın olan anlayan arkadaşlar varsa bakmaları için yanlarına gelebirim servislerede güvenmiyorum ilgisizler sürat motoru begenmeyip dünki bakımı cemtek bayrampaşada yaptırdım adam her parçanın üstüne 5-10 lira giydirmeye çalıştı fiyatlardan haberim olmasa neyse arkadaşlar cevaplarını için şimdiden teşekkür ederim uzun oldu kusuruma bakmayın bayagı bunaldım satmayı bile düşünmeye başladım artık hayırlı günler.
Kaderimmiş Der Geçerim.......!
ama fren koluna basıyorum sonuna kadar geliyor bazen çok yumuşak ilk servisten aldığımda fren hortumunun bağlı olduğu en alttaki vidayı gevşetmişlerdi yağ damlatıyordu allahtan diske değmedi gittim usta baktı vidayı sıktı biraz yağ eksilmişti bende yağı evde komple değiştirdim acaba kaliperin içindenmi hava yaptı adama soruyorum yok orjinal balata 45 tl. sen 7,5 tl lik balata taktırdın ondan diyor,
bence balatadan değil sizce
bide orjinal balata bana çok pahalı geldi tvs servisinin yanında yamaha servisi vardı dedim bizimki pahalı gidim ybr nin balatasına bakım şekli aynı balata ise onu alırım dedim bide şekline baktım aynı değildi fiyatını sordum dedim kesin 25 tl falandır içimden ama odana 70 tl dedi adam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:37 ----------
benim arkadaşımın motoruda o şekilde zırıltı yapıyordu sıfır aldı 10bin kmye kadar servis daha açılmadı uzun yola git bekle devirli kullan vs. vs. dedi durdu ama bir türlü olmadı en son sattı başka aldı lakin gelgörki ben olsam hiç dert etmezdim birincisi her şekilde kullandık bi sorun çıkmadı ikincisi ses okadarda rahatsız bir zırıltısı yoktu motrun diğer her şey çok mükemmeldi,
bide yaptığın bakımlar bencede pahalı ben 2 hafta önce diaframı 30 tl ye değiştirttim.
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)