TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Benim apache bir haftadan fazla yattiktan sonra buz gibi havada jiklesiz tek mars calisiyordu. Simdiki pulsari aksam park ediyorum, sabah gunluk guneslik 17 derecede tek marsla calismiyor. Hatta 3 4 kere denesende gaz vermeden calismiyor. O yuzden her enjeksiyonlu motora ozenme.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:52 ----------
İllede 12 liralik zinciri kullanacam diyosun
TRANSALP XL700
Aradaki fiyat farkina deger. Pulsara gecmek istiyorsan ben tavsiye ederim. Apachenin mekanik olmasini seviyordum. Pulsarda hersey elektronik. Sensorler musurler ivirzivir bi suru sey. Ben bunlara karsiyim.ama kullanimi keyifli..apache sert guclu delikanli bi motor..pulsar dahada guclu ve apacheden dahada sert. Konfor sifir diyebilirim. Bence tamamen eglence amacli yapilmis.
TRANSALP XL700
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
inazuma gerçekten güzel motor ama pulsar inazuma karşında iyi bir alternatif. performans olarak inazumayla pulsar aynı diyebilirim. hatta kalkışta pulsar uzar gider. ikisininde son hızları da aynı sayılır. inazumanın kalitesi, yol tutuşu, güven hissi ön plandayken; yakıtı, servisi, parçası maalesef dezavantaj oluşturuyor. pulsarın ise yakıtının inazumadan daha iyi olması, yedek parça fiyatlarının kıyaslanamayacak kadar uygun olması, seri oluşu artı yönleriyken; inazuma kadar yola tutunamaması, marka imajı,kalite hissiyatı da(inazumaya göre) eksi yönlerini oluşturuyor. benim fikrim inazuma daha kaliteli ve uzun ömürlü bir makinedir. ama yukarıdaki değerlendirmeleri göz önünde bulundurduğumda pulsar bana daha cazip geliyor.
ayrıca pulsar alırsan apachenin ne kadar konforlu olduğunu anlayacaksın
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------
valla aslında sendeki mantıkta güzelmiş herkesin zincir temizleme spreyine verdiği parayla sen iki takım zincir alıyon
TRANSALP XL700
Ama soğukta rolanti düşük oluyor gaz yemiyor ısınmadan, bunlar bakkala çakkala gidecekken canımı sıkıyor. 1 km yol gidicem 5 dk motor ısıtıyorum. Enjeksiyonlu olsa (en azından benim gördüğüm enjeksiyonlular, pulsarı bilemiyorum.) hiç beklemeye gerek yok ısınmasını çalıştır git.
sorunda bu işte apache 2013 2014 modelleri çok hoşuma gidiyor çift renkli olanları. öbürkü saten güzel di görünüş olarak ama galiba temiz ikinci el bir apache bulursam alıcam gibi okadar kullanıcı boşa iyi demiyordur. arka dişli küçültsem motor gücünde kayıp yaşarmıyım acaba apache kaldırabilirmi. çünkü motoru alınca malum yakıtıda az şehirler arası gezmeyi düşünüyorum maksimum hız biraz artsın ve motoru redline da kullanmadan max hızda gitmek istiyorum.
ozaman sıkıntı olmaz
Arkadaşlar abiler kardeşler merhaba 2012 kırmızı tvs'em ilk motorum motoru 2014 martta aldım 5000 küsür km oldu belki hatırlarsınız Burak Yeğ abimden aldım buralarda çok mesajı vardı eskiden benim sorum şu ön tekerleğim patladı bu vesileyle yeni takım almak istiyorum öne sava arkaya michelin diyorlar siz ne dersiniz ayrıca Burak abiden aldığımda 18500dü motorsiklet şu an 24000 olmak üzere aldığımdan beri küçük ayarlar dışında bakıma götürmedim -en yakın servis 250 km uzakta- neleri değiştirmem gerek neler yapmam veya yaptırmam gerek ?
Beyaz renk tvs apache ler gelmiş, çok güzel duruyorlar.
Lastıklerı takım olarak aynı marka alman daha mantıklı.. savada mıchelınde metzellerde olabılır butcene kalmış.. dıkkatlı kullandkntan sonra hıcbırı uzmez..
Rutin bakımlarda yağını fıltresini değiştirmişsindir. Artı olarak 30bın km ye yaklaşmış motorun.. Buji hava filtresi , zincr dişli seti , fren balataları ve debriyaj balatana baktır.. değişmiş olması gerekenler ve değişmesi gerekenler olabilir..
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Merhabalar,
Arkadaşlar motorum 2 hafta once 1 gun yagmur altinda kaldi branda yanimda olmadigindan. O gunden sonra her sabah motoru calistirip harekete gectigimde arka amortisor tarafindan ciik ciik ses geliyor. 10saniye yolda gittikten sonra susuyor ve gun icinde tekrar gelmiyor. Fakat motoru 2 3 saat yatirip tekrar calistirdiktan sonra yine ayni olay. Sebebi ne olabilir? Bir bilen veyahut tecrube edinen varsa yardimci olursa cok iyi olur.
Tekeriniz düz bassın
cik cik sesi amasörden gelmez teker tarafından veya balatadan geliyordur benim motorda yağmur altında kaldıktan sonra yeni çalıştırdığımda biraz yol gidene kadar cik cik sesi duyuluyordu hatta frene basınca artıyordu. ama istisnalar kaideyi bozmaz düşük bir ihtimal amasörde olabilir tabi :D benden daha bilir kişiler cevap verir herhalde
Balata dan geliyor bende o ses ilk firene bastiktan sonra duyuluyor, ama bir defa sonraki kesiliyor
demek ki kampana ayarı çok sıkı ve hava şartlarıdan paslanınca birbrine sürtme yapıyor bir sürü sonra sürtünmede pas gidince normale dönüyor
s.a kısmet olursa nisan mayıs gibi bir tane apache alıcam. büyük ihtimalle sıfır alıcam. motoru aldığım zaman plaka ve sigirta işlemleri kendim yapmak istiyorum yakın zamanda bu işlemleri yapan varmı. varsa toplam ne kadar para harcadınız bu işlemler için. plakayı 34 yapıcam yani sigorta ücreti diğer şehirlere göre pahalı olucak. bunu göz önüne alınız.
yapmayin yapmayin bu motor hic 160 yapar mi hicc, bir kere devir yetmez kesici var, bu enson yaptigin hiz bolumu buga falan giriyor sanirim ikieebir 160 gosteriyo kucuk bir sorun
http://i.imgur.com/09KYuP5.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:03 ----------
mrb istanbulda degilmisin zaten sifir alicaksan 34 den baska sansin varmi
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------
bendede on frene basinca ses geliyor bunu nasil duzeltiriz kendimiz, diskimi silmek gerek
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)