Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    MeliksahMELO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250 Comet (Naked)
    Ne takalım o zaman? Ben bulamadım doğru düzgün lastik 2012 TVS için.

Bayramdan sonra MetzelerME22 sipariş vermeyi düşünüyorum şuan. :/

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    designserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    Alıntı MeliksahMELO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne takalım o zaman? Ben bulamadım doğru düzgün lastik 2012 TVS için.

Bayramdan sonra MetzelerME22 sipariş vermeyi düşünüyorum şuan. :/
    Bende kendime pimpirikli diyordum benden beterleri de varmış ya kardeşim bu kadar takılma Irc kullandım Duro Kullandım Pirelli kullandım ve şuan michelin kullanıyorum olay sürücü de bitiyor sadece en tehlikeli zamanda lastik devreye giriyor tabi en önemlisi de bu bence sen metzeller al yok yok arkaya michelin öne sava al yok ya o da olmaz ön arka İrc al ama al artık birşey cidden
    emre.cinar, M.balibey ve EneS_Turker bunu beğendiler.

Motosikleti
    Metzeler ME22'yi bayram dönüşü sipariş vereceğim motolastik.com'dan.
    Önce orijinal TVS iç lastiği ile kullanırım, sonra ileride belki tubeless yaparım veya yapmam.

Bu pimpirikliğimin nedeni, hem lastiğin önemli bir parça olması, hem de almışken alabileceğimin en iyisini alma isteğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------

Ama daha durun, ilerleyen zamanlarda fren hidroliğini ve ön amortisör yağını değiştireceğim zaman başımıza neler gelecek düşünemiyorum. :D

Motosikleti
    Tvs RTR 150 Sarı
    Apache arka lastiği değiştirip yeni lastik almayı düşünen tüm arkadaşlara benden tavsiye. Sakın ha ince olsunda michelin yada metzeler olsun demeyin. Hayatınızın hatasını yaparsınız. Tek elinize geçen sey iki kat verdiğiniz paraya acımak oluyor. Ben zor bir karar verdim michelin iyi olur dedim 90*90*18 pilot street taktım arkaya 130 TL. Köpekler gibi pişman oldum. Şimdi her gördüğüm kalın lastiğe gözüm takılır oldu. Çünkü motorun arkasından bakınca o lastik ipince ve o kadar çelimsiz duruyor ki anlatamam. Artı birde ön lastik arka lastikten kalın oluyor dolayısıyla motorda denge pert. Heleki acemiyseniz vay halinize. Bana sorarsanız tvs icin en iyi lastik secimi fiyatıda cok yuksek olmayan sava lastik. ön arka takım alın keyfinize bakın. Yok illaki ben michelin alıcam diyen arkadaslar varsa bana mesaj atın ben size bir hafta önce taktırdığım lastiği söküp uygun fiyata göndereyim.

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Metzeler ME22'yi bayram dönüşü sipariş vereceğim motolastik.com'dan.
    Önce orijinal TVS iç lastiği ile kullanırım, sonra ileride belki tubeless yaparım veya yapmam.

Bu pimpirikliğimin nedeni, hem lastiğin önemli bir parça olması, hem de almışken alabileceğimin en iyisini alma isteğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------

Ama daha durun, ilerleyen zamanlarda fren hidroliğini ve ön amortisör yağını değiştireceğim zaman başımıza neler gelecek düşünemiyorum. :D
    onlarda sorun yok ben kendime çelik fren hotumu bile yaptım benim aklıma takılan motosikletin orjialinde amortisör yağı olarak kaç kalınlık var

EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tubeles jantlarda jantýn en dýþ kýsmýndan hariç bir set daha var, diðer jantlarda bu kýsým düz, bende iç lastiði çýkarýp kullanmýþtým bir sorun çýkmamýþtý ama hep yüksek hýzda giderken bir sakatlýk çýkarmý diye korktum kullanýrken.
    Bu arada kaymayan daha iyi tutuna lastikler mutlaka var, ben kullanmadým, zaten iyi lastiðin faydasý insan yanlýþ bir þeyler yaptýðýnda biraz daha iyi tutunarak riski azaltmaya yarýyor, yoksa her zaman temkinli olara dandik lastiklede gidersin.Fakat ilkokuldan bu yana otomobil kullanýyorum, çok çeþitli lastikler kullandým ve aralarýnda korkunç farklar var, motosiklettede durum böyledir. Bu arada ani durumlarda nasýl fren yapacaðýmý nedense düþünemiyorum birden basýyorum o yüzden daha az kayan lastiði tercih ederim ama metzelerden memnun kalmadým.Çok usta arkadaþlar kadar usta deðilim malesef.
    Bursanin neresindensin bu arada yanina ugramak isterim musait bi zaman ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:06 ----------

Alıntı Kerim.K27 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Apache arka lastiði deðiþtirip yeni lastik almayý düþünen tüm arkadaþlara benden tavsiye. Sakýn ha ince olsunda michelin yada metzeler olsun demeyin. Hayatýnýzýn hatasýný yaparsýnýz. Tek elinize geçen sey iki kat verdiðiniz paraya acýmak oluyor. Ben zor bir karar verdim michelin iyi olur dedim 90*90*18 pilot street taktým arkaya 130 TL. Köpekler gibi piþman oldum. Þimdi her gördüðüm kalýn lastiðe gözüm takýlýr oldu. Çünkü motorun arkasýndan bakýnca o lastik ipince ve o kadar çelimsiz duruyor ki anlatamam. Artý birde ön lastik arka lastikten kalýn oluyor dolayýsýyla motorda denge pert. Heleki acemiyseniz vay halinize. Bana sorarsanýz tvs icin en iyi lastik secimi fiyatýda cok yuksek olmayan sava lastik. ön arka takým alýn keyfinize bakýn. Yok illaki ben michelin alýcam diyen arkadaslar varsa bana mesaj atýn ben size bir hafta önce taktýrdýðým lastiði söküp uygun fiyata göndereyim.
    Metzeller orjinalinden cok daha kalin.. motor daha kalipli duruyo ince degil ki michelinide nihat abinin motorda gordum cok memnundu lastikten ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------

Alıntı M.balibey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onlarda sorun yok ben kendime çelik fren hotumu bile yaptým benim aklýma takýlan motosikletin orjialinde amortisör yaðý olarak kaç kalýnlýk var
    Iphonenin direk çatal yagi var.. onu al kafani yorma..cok memnun kalmistim cbr de kullandim.

Motosikleti
    Fren hidroliği olarak Motul dot3&dot4 diye birşey var. Onu alırım ileride.

Ön amortisör yağı ise:
    Barkın, bir kalın yağ koyulabilir diyordu. Ama orijinalde kaçlık yağ var bilmiyorum.
    Barkın'a sorayım, bakalım ne diyecek.

Alıntı EneS_Turker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Iphonenin direk çatal yagi var.. onu al kafani yorma..cok memnun kalmistim cbr de kullandim.
    kardeşim 10w 15w onlardan kaçlık oymak gerek acaba

Fren hidroliği olarak Motul dot3&dot4 diye birşey var. Onu alırım ileride.

Ön amortisör yağı ise:
    Barkın, bir kalın yağ koyulabilir diyordu. Ama orijinalde kaçlık yağ var bilmiyorum.
    Barkın'a sorayım, bakalım ne diyecek.
    bizim motorsiklet için litresine 60 tl vermeye değmez ben castrol aldım dot4 onu kullanıyorum frende sorun yaşamadım 6 ayda bir değiştiririm çelik fren hortumunda takınca neredeyse her frende stopie yapacak gibi duruyorum ondan kalınlaştırmak gerek Barkın abiye sordumda oda bilmiyorbunuda deneme yanılmayala buluruz artık

t.madde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs gitti tvs apache rtr 150 geldi =)
    hepiniz kurban bayramı mubarek olsun kazasız belasız tekerınız duz bassın
    EneS_Turker bunu beğendi.

EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Kurban Bayraminiz Mübarek olsun 2 teker sevdalilari ..!
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

arkadaşlar bayramınız mübarek olsun

Motosikleti
    Tvs RTR 150 Sarı
    Melikşah Melo sava lastik siparişi ver. Hem uygun fiyat, hemde tvs icin en ideal lastik. Motorada çok yakışacaktır. Michelin miş metzelermiş salla gitsin..Bu firmalar tvs yi adam yerine koyup uygun lastik bile üretmiyorlar. Ben michelin aldığıma taktığıma pişman oldum. Arka lastik bildiğin bisiklet lastiği gibi oldu.

Alıntı Kerim.K27 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Melikşah Melo sava lastik siparişi ver. Hem uygun fiyat, hemde tvs icin en ideal lastik. Motorada çok yakışacaktır. Michelin miş metzelermiş salla gitsin..Bu firmalar tvs yi adam yerine koyup uygun lastik bile üretmiyorlar. Ben michelin aldığıma taktığıma pişman oldum. Arka lastik bildiğin bisiklet lastiği gibi oldu.
    aslına bakarsan yurtdışında bu ebatlarda güzel lastikler mevcut fakat ülkedekiler tvsyi adam yerine koymuyor ve isotlarda bu olaya eğilmediğinden bu durum ortaya çıkıyor

Merhaba arkadaslar bende 2013 yeni kasa tvs apache var arkaya 120 lik brigstone aldim ama orjinalinden daha ince durdu 140lik takilabilirmi servis 130 luk irc nin uydugunu soyledi.bi takim lastik buldum on 110/70/17 arka 140/70/17 bizim motorlara uyuyorsa almak istiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim

Motosikleti
    Tvs RTR 150 Sarı
    Alıntı Sacit47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaslar bende 2013 yeni kasa tvs apache var arkaya 120 lik brigstone aldim ama orjinalinden daha ince durdu 140lik takilabilirmi servis 130 luk irc nin uydugunu soyledi.bi takim lastik buldum on 110/70/17 arka 140/70/17 bizim motorlara uyuyorsa almak istiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim
    Uymaz kardeşim. Öne 110 olmaz, arkaya 140 olmaz !

Alıntı Sacit47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

öne uymaya bilirde arkanın taban alanını ölçün 140 ebat açılınca kaç cm oluyor o önemli servsin dediği gibi 130luk oluyor pirelli sport demonda öne 100 arkaya 130 takan var hiç işlem yapmadan

Alıntı M.balibey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öne uymaya bilirde arkanın taban alanını ölçün 140 ebat açılınca kaç cm oluyor o önemli servsin dediği gibi 130luk oluyor pirelli sport demonda öne 100 arkaya 130 takan var hiç işlem yapmadan

Arka jant 2.15 olduğuna göre; "sağlıklı olarak" maximum 110 takılabilir.. üstüne çıkarsanız (120+ gibi) lastiğin şekli bozulmaya ve tehlikeli olmaya başlar... Teknik olarak takılabiliyor olması işlemin doğru olduğu anlamına gelmiyor...

Alıntı spectre adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Arka jant 2.15 olduğuna göre; "sağlıklı olarak" maximum 110 takılabilir.. üstüne çıkarsanız (120+ gibi) lastiğin şekli bozulmaya ve tehlikeli olmaya başlar... Teknik olarak takılabiliyor olması işlemin doğru olduğu anlamına gelmiyor...
    yurtdışı forumlarında sorun çıkmamış kimsede şikayet etmemiş bu konuda ki apache 120 üstü hıza çok sık çıkabilen ve o hızda stabil gidebilen bir motor değil bu güne kadar 5 tane apache kullandım kendiminki dahil diğer 4 ü 135-140 yaptıklarını söylüyorlar anca 122 123 gördü hepsi

Motosikleti
    Tracer700
    zaten max hız 118 yazıyo kitapçıgında benim max hız 126 oda hafif egim vardı

designserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    Bizim gruptan hafif eğimli yolda 144 gören var ben şile yolunda 141 gördüm 2 hafta önce

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler