Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Geçmiş olsun Size bişey olmaması sevindirici gerçekten. Allah daha beterinden korusun
    Pashapache bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ilkervirlan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uygun devirde kullanınca sorun olmaz diye düşünüp servisin uygulamasına itiraz etmedim. Sence nasıl sorunlar yaşarım?
    motorun torku düşüyor ya zorlanıyor alışma süresinde farklı sonuçlar doğurabilir

enesbingl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache 2012 kasa
    Alıntı Pashapache adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ıslak zemin+ kötü lastikler+acemilik+viraj+40-50km sürat= KAZA
    1 ay kadar önce keskin bir virajda arka lastiğin kayması nedeniyle ben 5 mt, motorsikletim 10 mt kadar sürüklendi. İlk yerle temas eden kısım kafa tasım oldu, kask sayesinde çok şükür burnum dahi kanamadı, korumalı mont ve pantolon giymemiştim ama üzerimde 3-4 kat kalın giysi vardı, en üsttekiler sürüklenmenin etkisiyle parçalandı tabiî ki,

kaza sonrası ilk 1 dk ayakta dengemi sağlayamadım, etraftan koşup yetişenler sayesinde bir yere oturdum, 30-40 sn kadar kulaklarım duymaz oldu, gözlerim görüyordu ama ayırt edemiyordum nesneleri, midem bulandı, affınıza sığınarak (büyük çişim geldi), tahminim korkudan :D birkaç dk sonra her şey normale döndü kendime gelmiştim.

Motorsikletimin yanına gittiğimde ön grenajın sol tarafının ve far camının, debriyaj kolunun, sol elciğin, ön arka sinyallerin, artcı basamağı, sol arka kuyruğun kırılmış/çizilmiş olduğunu gördüm beterin beteri var dedim allahtan depo çizilmemiş,

Etraftakiler motorsikletimi kaldırmış kenara çekmiş sağolsunlar. Kendimi iyi hissettiğim için tekrar motoruma bindim ve ilk iş hemen bi bayiye gitmek oldu

Bu kaza'nın Bana maliyeti;
    Debriyaj kolu:17 TL
    Sinyaller: (35 TL X 2) = 70 TL
    Sol elcik: 35 TL
    Koruma demiri: 80 TL (henüz değişmedim, birkaç rütuşla idare ediyorum şu anda)
    arka sol kuyruk grenajı: 110 TL (henüz değişmedim, birkaç rütuşla idare ediyorum şu anda)
    kaymadan sonra ön arka lastik değişimi, Ön=80 TL, arka=150 TL
    işçilik vs toplamda 350 TL

Kaza saniyelik bir şey arkadaşlar, her zaman çok çok dikkatli olmamız gerekiyor, kendimize en çok güvendiğimiz anda kaza yapabiliyoruz, rabbim kimsenin başına vermesin…

http://i.hizliresim.com/QXQ9b3.jpg
    Kaza sonrası sürtünen yerleri siyah ve sarı boya ile kendimce kapattım.

http://i.hizliresim.com/krEm3D.jpg
    http://i.hizliresim.com/VpEmyv.jpg
    motorsiklet ön koruma demiri, arka yolcu pegi ve arka sol kuyruk grenajı üzerinde sürüklendi

http://i.hizliresim.com/vzZrgA.jpg
    http://i.hizliresim.com/nPEZL5.jpg
    Her şeye rağmen hala güzel ve alımlı

Ve şunu da anladım daha büyük koruma demirleri, ıslak zeminde hemen kaymayan yol tutuşu iyi lastikler almak gerekiyor,

Toplamda 25.000-30.000km lik vitesli motorsiklet tecrübem var ilk motorsikletim ybr125'di. Bu ikinci motosikletim ve 2. kazam ikiside virajda sağa dönerken oldu, viraj konusunda eğitim almam gerek anlaşılan sağa keskin dönüşlerde galiba çok yatırıyorum :/

Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkürler...
    geçmiş olsun bende bazen mecburiyetten yağmurda sürüyorum (üstelik hala fabrika lastik, lastik almama sebebim yazın iyi tutması ve çabuk ısınması ) yağmurda genelde yavaş sürmeyi gayret ediyorum hatta hatta keskin bi viraj görsem yada her hangi bi virajda hızımı düşürüyorum ne olur ne olmaz tebbiri alıcaksın ve bide çok yavaş fren yoksa arka kitler ve cayır cayır kayarsın bunu çok yaşadım hatta ıslak yerlerde patiye geldiği bile oluyor
    Pashapache bunu beğendi.
    İnsanlar motosiklet gibidir,her birinin farklı tarzı ve özelliği vardır.

Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Alıntı Cekomastik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadan büyüklüğü ne kadar anlaşılır fotoğraftan bilmiyorum ama ekleyeyim yine de. Tankpadi de ekledim
    http://i.hizliresim.com/XWdmJ0.jpg
    http://i.hizliresim.com/DX3p9Z.jpg
    Mailimi dikkate alıpta resim gönderdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bayağı bir fikir edindim. Apache yazan tankpadide ilk defa gördüm. O da çok güzel olmuş.
    Kazasız,güzel günlerde kullanırsınız inşallah.
    Başınızı dik tutmak, okumak için eğmenize bağlıdır...

Cekomastik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2013
    Alıntı Apices adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mailimi dikkate alıpta resim gönderdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bayağı bir fikir edindim. Apache yazan tankpadide ilk defa gördüm. O da çok güzel olmuş.
    Kazasız,güzel günlerde kullanırsınız inşallah.
    Rica ederim, ben de ilk defa gördüm ve direk kaptım

Kaza yapan arkadaşımıza geçmiş olsun allah hepimizi beterinden korusun..

Bu arada motoruma kırmızı elcik, gidon topuzu ve manet arıyorum uygun fiyata ve 2012 model apacheye uygun model nerede bulabilirim?

Pashapache - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Tvs Apache, 2014 Pulsar 200NS
    Rica ederim, ben de ilk defa gördüm ve direk kaptım

Kaza yapan arkadaşımıza geçmiş olsun allah hepimizi beterinden korusun..

Bu arada motoruma kırmızı elcik, gidon topuzu ve manet arıyorum uygun fiyata ve 2012 model apacheye uygun model nerede bulabilirim?
    Teşekkür ederim kardeşim rabbim sizleri de esirgesin. Tavsiyem elcikleri değiştirme, titreşimi büyük oranda hissettirmiyor orjinal elcikler, iç kısmında plasik aksam var, orjinal elciğin hamuruda çok yumuşak, toplamda 70-75 tl arası orjinal elcikler. Yine de denemek istiyorum dersen orjinalleri asla kaybetme.

Motosikleti
    Hyosung GT250R 2013
    Teşekkür ederim kardeşim rabbim sizleri de esirgesin. Tavsiyem elcikleri değiştirme, titreşimi büyük oranda hissettirmiyor orjinal elcikler, iç kısmında plasik aksam var, orjinal elciğin hamuruda çok yumuşak, toplamda 70-75 tl arası orjinal elcikler. Yine de denemek istiyorum dersen orjinalleri asla kaybetme.
    Öyle ise hiç değiştirmeyim ben, peki motorlarımızdaki titreşime ne gibi önlemler aldınız veya almayı denediniz

Pashapache - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Tvs Apache, 2014 Pulsar 200NS
    Öyle ise hiç değiştirmeyim ben, peki motorlarımızdaki titreşime ne gibi önlemler aldınız veya almayı denediniz
    Şimdi kardeş titreşim bu motorun gerçeği, bir kere bunu kabul edeceğiz;
    Nedir bu motoru diğerlerinden ayıran yanı; Performans, hız, güç, serilik, son hız, tasarım(Ödül almış bi motor), daha bir racing duruş diğer commuter'lere nazaran, dijital gösterge vs vs. bunlar bizim bu motoru tercih etme sebebimiz.

Titreşimi azaltma konusunda bir çok denemelerim oldu, ön dişli değişimi (14T-15T)ön arka dişli değişimi 14T-40T, ön ve arkaya daha ince lastik motoru rahatlatmak açısından, ama hala titriyor malesef..... tabi dişi değişiminin motorsiklette tork düşmesine, yokuşlarda bayılmasına, 2 kişilik yolculuklarda zorlanmasına vs bunun gibi dezavantajları da var.

Sana tavsiyem hiç dişli işlerine girme, orjinal hali ile kalsın. Kullanım şeklininde hissedilen titreşimi etkiliyor. her viteste motoru sıkıştırmadan yukşak bir kullanım şekli hissedilen titreşimi de en aza indirecektir.

Mesela şu şekilde
    1. vites --> 15 KM -->2. vites
    2. vites --> 25 KM -->3. vites
    3. vites --> 35 KM -->4. vites
    4. vites --> 45 KM -->5. vites
    5. vites --> 45 KM+++ sonra uzar gidersin

Yumşak bir kullanım, zamanında aksatılmadan yapılan bakımlar, düzgün lastikler motorun sağlıklı çalışmasına minimum titremesine fazlasıyla etki eden unsurlar. bunları uyguladığın an çok daha keyif alıcaksın motorsikletinden..

keyifli sürüşler
    Apices bunu beğendi.

Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    ıslak zemin+ kötü lastikler+acemilik+viraj+40-50km sürat= KAZA
    1 ay kadar önce keskin bir virajda arka lastiğin kayması nedeniyle ben 5 mt, motorsikletim 10 mt kadar sürüklendi. İlk yerle temas eden kısım kafa tasım oldu, kask sayesinde çok şükür burnum dahi kanamadı, korumalı mont ve pantolon giymemiştim ama üzerimde 3-4 kat kalın giysi vardı, en üsttekiler sürüklenmenin etkisiyle parçalandı tabiî ki,

kaza sonrası ilk 1 dk ayakta dengemi sağlayamadım, etraftan koşup yetişenler sayesinde bir yere oturdum, 30-40 sn kadar kulaklarım duymaz oldu, gözlerim görüyordu ama ayırt edemiyordum nesneleri, midem bulandı, affınıza sığınarak (büyük çişim geldi), tahminim korkudan :D birkaç dk sonra her şey normale döndü kendime gelmiştim.

Motorsikletimin yanına gittiğimde ön grenajın sol tarafının ve far camının, debriyaj kolunun, sol elciğin, ön arka sinyallerin, artcı basamağı, sol arka kuyruğun kırılmış/çizilmiş olduğunu gördüm beterin beteri var dedim allahtan depo çizilmemiş,

Etraftakiler motorsikletimi kaldırmış kenara çekmiş sağolsunlar. Kendimi iyi hissettiğim için tekrar motoruma bindim ve ilk iş hemen bi bayiye gitmek oldu

Bu kaza'nın Bana maliyeti;
    Debriyaj kolu:17 TL
    Sinyaller: (35 TL X 2) = 70 TL
    Sol elcik: 35 TL
    Koruma demiri: 80 TL (henüz değişmedim, birkaç rütuşla idare ediyorum şu anda)
    arka sol kuyruk grenajı: 110 TL (henüz değişmedim, birkaç rütuşla idare ediyorum şu anda)
    kaymadan sonra ön arka lastik değişimi, Ön=80 TL, arka=150 TL
    işçilik vs toplamda 350 TL

Kaza saniyelik bir şey arkadaşlar, her zaman çok çok dikkatli olmamız gerekiyor, kendimize en çok güvendiğimiz anda kaza yapabiliyoruz, rabbim kimsenin başına vermesin…

http://i.hizliresim.com/QXQ9b3.jpg
    Kaza sonrası sürtünen yerleri siyah ve sarı boya ile kendimce kapattım.

http://i.hizliresim.com/krEm3D.jpg
    http://i.hizliresim.com/VpEmyv.jpg
    motorsiklet ön koruma demiri, arka yolcu pegi ve arka sol kuyruk grenajı üzerinde sürüklendi

http://i.hizliresim.com/vzZrgA.jpg
    http://i.hizliresim.com/nPEZL5.jpg
    Her şeye rağmen hala güzel ve alımlı

Ve şunu da anladım daha büyük koruma demirleri, ıslak zeminde hemen kaymayan yol tutuşu iyi lastikler almak gerekiyor,

Toplamda 25.000-30.000km lik vitesli motorsiklet tecrübem var ilk motorsikletim ybr125'di. Bu ikinci motosikletim ve 2. kazam ikiside virajda sağa dönerken oldu, viraj konusunda eğitim almam gerek anlaşılan sağa keskin dönüşlerde galiba çok yatırıyorum :/

Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkürler...
    Çok geçmiş olsun.
    Allah beterinden saklasın.
    Pashapache bunu beğendi.
    Başınızı dik tutmak, okumak için eğmenize bağlıdır...

Motosikleti
    Hyosung GT250R 2013
    Şimdi kardeş titreşim bu motorun gerçeği, bir kere bunu kabul edeceğiz;
    Nedir bu motoru diğerlerinden ayıran yanı; Performans, hız, güç, serilik, son hız, tasarım(Ödül almış bi motor), daha bir racing duruş diğer commuter'lere nazaran, dijital gösterge vs vs. bunlar bizim bu motoru tercih etme sebebimiz.

Titreşimi azaltma konusunda bir çok denemelerim oldu, ön dişli değişimi (14T-15T)ön arka dişli değişimi 14T-40T, ön ve arkaya daha ince lastik motoru rahatlatmak açısından, ama hala titriyor malesef..... tabi dişi değişiminin motorsiklette tork düşmesine, yokuşlarda bayılmasına, 2 kişilik yolculuklarda zorlanmasına vs bunun gibi dezavantajları da var.

Sana tavsiyem hiç dişli işlerine girme, orjinal hali ile kalsın. Kullanım şeklininde hissedilen titreşimi etkiliyor. her viteste motoru sıkıştırmadan yukşak bir kullanım şekli hissedilen titreşimi de en aza indirecektir.

Mesela şu şekilde
    1. vites --> 15 KM -->2. vites
    2. vites --> 25 KM -->3. vites
    3. vites --> 35 KM -->4. vites
    4. vites --> 45 KM -->5. vites
    5. vites --> 45 KM+++ sonra uzar gidersin

Yumşak bir kullanım, zamanında aksatılmadan yapılan bakımlar, düzgün lastikler motorun sağlıklı çalışmasına minimum titremesine fazlasıyla etki eden unsurlar. bunları uyguladığın an çok daha keyif alıcaksın motorsikletinden..

keyifli sürüşler
    Şuanda bu şekilde kullanıyorum zaten O zaman hiç kurcalamayım ben titreşimi falan

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Komple loctite ın içine bandırıp çıkarmak lazım belki o zaman titremez

Motosikleti
    Hyosung GT250R 2013
    Titresin ya canı sağolsun apachemin ) Beyaz ampul takmayı düşünüyordum fakat servisteki usta hiç aydınlatmaz falan dedi, kullanan var mı ?

drej73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 2011 (Raş)
    Titresin ya canı sağolsun apachemin ) Beyaz ampul takmayı düşünüyordum fakat servisteki usta hiç aydınlatmaz falan dedi, kullanan var mı ?
    ben kullanıyorum azda olsa orjinalden daha beyaz ama ışığın açısı yanı uzağı aydınlatması falan daha kötü orjınali daha geniş bir yeri aydılatıyor
    lakin ben önceki çın malı motorumda bitane kullanıyordum çok güzeldi ama onunda apacheye yuvası uymuyor (istersen foto gönderebilirm sende bulursan iyisini beni haberdar et)

APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARMadillo
    Arkadaşımıza geçmiş olsun diyeyim. Kaza bu işte. Her daim hepimizin başına gelebilir.
    Allah korusun, sizi de beterinden saklasın. Size birşey olmaması sevindirici.

Motosikleti
    Hyosung GT250R 2013
    Alıntı drej73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kullanıyorum azda olsa orjinalden daha beyaz ama ışığın açısı yanı uzağı aydınlatması falan daha kötü orjınali daha geniş bir yeri aydılatıyor
    lakin ben önceki çın malı motorumda bitane kullanıyordum çok güzeldi ama onunda apacheye yuvası uymuyor (istersen foto gönderebilirm sende bulursan iyisini beni haberdar et)

Araştırınca haber ederim hocam

Pashaapache geçmiş olsun virajda sorun mu yaşıyorsun

Motosikleti
    Hyosung GT250R 2013
    Kırmızı şerit aradım topcase'e çekmek için bir türlü bulamadım turuncu aldım ben de.. Nasıl olmuş sizce?

M.balibey bunu beğendi.

Kırmızı şerit aradım topcase'e çekmek için bir türlü bulamadım turuncu aldım ben de.. Nasıl olmuş sizce?

http://i.hizliresim.com/oQ0qAq.jpg
    söylemesen turuncu olduğunu anlamazdım kırmızı gibi duruyor

Motosikleti
    Hyosung GT250R 2013
    Fotoğrafta kırmızı gibi çıkmış abi, ama turuncu malesef.. Çok hoşuma gitmedi ama idareten dursun, hepsiburada.com'dan toplu sipariş vericem elim rahatlayınca. O zaman kırmızısını çekerim bu arada lastik basınçlarınız nasıl sizin? Ben ön 25, arka 32 ayarladım genelde artçılı biniyorum.

enesbingl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache 2012 kasa
    Fotoğrafta kırmızı gibi çıkmış abi, ama turuncu malesef.. Çok hoşuma gitmedi ama idareten dursun, hepsiburada.com'dan toplu sipariş vericem elim rahatlayınca. O zaman kırmızısını çekerim bu arada lastik basınçlarınız nasıl sizin? Ben ön 25, arka 32 ayarladım genelde artçılı biniyorum.
    ben ön 26 arka 29 basıyorum 1 havada esneme payı

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler