Arkadaşım 52 litrelik topcase kullanıyorum. Sorun yok.
Ancak yan çantalar ve artçı da eklendiğinde yokuş yukarı nadiren kafa sallanabiliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:25 ----------
Bu hafta artçımla birlikte Samsun - İstanbul - Samsun yaptım.
1550 km. yol yaptım. Ortalama yakıt tüketimim 2,83 litre.
http://<a href="http://hizliresim.co...PJ.jpg</a></a>
Yol boyunca motor tık etmedi
Ancak TVS marka lastiklerim tık etti
İstanbul tarabya sahil yolunda yağmur altında 30 km hızla giderken tali sokaktan çıkan araca çarpmamak için
heyecanlanmadan kontrollü bir şekilde ön ve arka frenleri hafif sıkmamla beraber motor yalpalamaya başladı ve yan yatıp yaklaşık 5-6 metre sürüklenip önüme çıkan taksinin ön tekerine bindirdim.
Neyseki hızım yavaş olduğundan bana yada eşime bir şey olmadı.
Arka yan çantalar için yaptırdığım demir ve ön koruma demiri sayesinde motorda da ön sinyalin kırılmasından başka bir hasar olmadı.
Artık araştırmalarıma son verip sava ile irc arasındaki kararı netleştirip bir an önce lastiklerimi değiştirmem lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------
Arkadaşlar lastik konusunda fikrinize ihtiyacım var.
Pirelli, michelin gibi lastiklere 700 lira bütçe ayırmak istemiyorum.
Sava ve irc arasında kararsızım.
Sava;
Son zamanlarda sava alanların lastiklerinden memnun olduklarına dair yorumlar okudum.
Yumuşak lastik olduğunu, çabuk bittiğini, sık balon yaptığını duydum.
Ölçüleri çok uygun. Arka 110/80-17 birebir aynı, ön 90/90-17 yerine 90/80-17.
Çoğunlukla artçılı kullandığımdan ön lastiğin yanağının bir kaç milim kısa olması benim için iyi.
İrc;
Kuryelerin çoğunluğunun kullandığı marka. Bazıları çok memnun, bazıları değil.
Kuryelerin kullanmasını acaba profesyonel tercih olarak mı değerlendirmeli yoksa ekonomik tercih olarakmı.
Serviste irc tavsiye eden bir TVS kullanıcısı bu lastiklerle ön teker üstüne tek teker fren yaptığını, irc nin çok iyi olduğunu söylüyor.
Arka lastik ebadı ise orjinalindeki 110 yerine irc de 100 taban genişliğinde. Tabanın daralması olumlumu yoksa olumsuzmu olur acaba.
Önerisi olan?