sene 2008 ne gunlerdı beaa2006 model apache
https://www.youtube.com/watch?v=Ab9RM2s7Yy4[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:45 ----------
https://www.youtube.com/watch?v=u6Xly25933A
sene 2008 ne gunlerdı beaa2006 model apache
https://www.youtube.com/watch?v=Ab9RM2s7Yy4[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:45 ----------
https://www.youtube.com/watch?v=u6Xly25933A
Selam Arkadaşlar,
Bu sabah eşimi hastaneye yetiştirmek için motorun yanına gittiğimde şok oldum
Yarım depodan fazla olan benzini sıfır çizgi gösteriyordu
Benzin muslugu da kapalıydı damlatmış olamazdı Benzin kokusu da yoktu
Önce gösterge arızası sandım ama daha sonra eğilip baktım ki ne göreyim
Allah, Kitap korkusu olmayan dinsizler bütün benzinimi son damlasına kadar çalmışlar!...
Benzin hortumunu herhangi bir motorcudan bulabilirmiyim fiyat ne kadardır?
Birde bu hortum yerine hırsızları engellemek için paslanmaz hortum takabilirmiyim buna uygun
Ooof of bir de benzinciye laf anlatma derdi var Bir defasında kardeşimin benzini bitti diye arabasını çekmişlerdi arabayı teslim almaya giderken benzin bidonuyla benzinciye gittiğimizde adamlar karakoldan kağıt getir ne bilelim molotof yapmayacağını benzin veremeyiz diyor...
Madem satmayacaksın benzini ozaman ne diye bu bidonu satıyorsun kardeşim!...
Sağolun Arkadaşlar ama malesef kaç motorcu, tesisatçı, nalbur gezdiysem yok
bir motorcuda benzer bir kablo buldum arabalara kullanıyormuş ondan keseyim dedi ama onunda kelepcesi yoktu
sırf yaramazlık olsun diye çoluk çocuk bile çok rahat sökebilir o yüzden almadım
Artık yarın karaköy perşembe pazarı denilen yere yada rekorcu dediğiniz oto hortumcularına bakacağım
Allah kimsenin ne malına ne canına zeval vermesin hakikaten moralim çok bozuldu ama olacağı varmış demekki, Allah beterinden saklasın...
7mm örgülü benzin hortumu alın(arabalar için olandan metresi 5 tl bişey) ben ondan kullanıyorum motosiklet için satılanlar çok çabuk yıpranıyor kendi kendine kopuyor
Arkadaşlar Allah rızası için bir akıl verin çünkü şuanda sinirimden elim ayağım titriyor!
Dün bahsettim benzinimi çaldılar diye, bir şekilde benzin hortumu buldum cbf hortumu uymadı ama akşam dayım sağolsun getirdi bir hortum taktık beraber
Bugün Cuma namazından önce eve döneyim diye benzinciden dün aldığım 20 TL'lik benzini depoya boşalttıktan sonra benzin musluğunu açtım ve çalıştırdım motoru
Çalışmasına çalıştı ama gözüm kaldırıma ilişince bir de ne göreyim şakır şakır benzin damlıyor
Hemen annemden ayna ve fener isteyip deponun altına baktım
büyük bir vida ve büyük ve yakınında bir conta gördüm el yordamıyla kontrol ettim ama oradan da benzin gelmiyordu
Orta sehpanın oradan damlıyordu... Nereden kaçırıyor olabilir bir fikri olan var mı?
Neyse motosikletin gidonuna doğru bakarken gözüm bu defa hidrolik yağının seviyesini gösteren kısma ilişti
Bu defa gördüm ki hidrolik yağı nerdeyse yok denecek kadar azalmış!
Yani arkadaşlar bu şerefsiz hırsızlar benzinimi çalmakla kalmamış motosikletimin her yerine zarar vermeye çalışmış anlaşılan!
Hidrolik yağı neden eskilir?
Benzin Orta sehpanın oradan bir yerden şakırdıyor nereden olabilir?
Ben motosikleti en yakın tamirciye kadar çalıştırıp götüreyim yola akan benzin aksın diye düşünürken dayımı arayıp sordum o da bana "Kesinlikle çalıştırma motosiklet yolda giderken ısınınca alev alma riski var" dedi
Hava da yağmurlu elim kolum bağlı 130 kg motoru ne yaparım ne halt ederim bilmiyorum
slm arkadaşlar ben bişey sorayım size ben yokuşta aşşağı inerken eksozdean pat pat ses geliyor nedendir acaba ama çok çok yüksek ses değil ama pat pat ediyor?
tamam ahmet sakin ol. bence öncelikle karbüratör tahliyeden benzin çekmeye çalışmışlar. sonra anlamışlar ki uzun sürecek, benzin hortumundan çekmeye karar vermişler. yani o orta sehpanın ordan akan benzin. buyuk ıhtımalle karburator tahlıyesınden akan benzin.
aşağıda işaretlediğim yerdeki vidayı iyice sık.
hidrolik seviyesinin azalmaması lazım aslında. ama bunun hırsızlarla alakalı olacagını sanmıyorum. servis ekler.
TRANSALP XL700
Arkadaşım tamircini ara gelsin motoru olduğu yerden alsın. Alacağı servis ücreti 30-40 tl.
2014 ün İstanbulunda bukadar çaresizlik sernaryosu çok abes olmuş.
TRANSALP XL700
Benzin akan motorla servise gitmeyi düşünüyor ken para vermeyecekmi.
Önünde akan benzinin nerden geldiğini bulamamış , nasıl yardımcı olucaksın.
tornavida tutmayı biliyormu bilmiyormu.
Viday gösterdin adam sıkıyim derken söktü , takayım derken bozdu. Başına daha büyük iş açtı.
Bunun adıda yardım mı olucak.
Yakın olsa gider bakılır adıda yardım olur.
( arkadaşım nerde motorun saryer e yakınsa gelip bakabilirim. )
Sabri kardeşim çok sağol ilgin için ama malesef ben Kocamustafapaşa/Fatih bölgesinde
annemlerde misafirlikteyim yani sana ters kalır, yolundan etmek istemem
Bu arada hemen aşağıya inip motosikletin yanına vardım ve dediğin vidayı kontrol ettim vida tamamen sıkılı
ama o kabloyu kendime çekince yaklaşık 10-15 cm sonrasından kesik olduğunu fark ettim
o kablo normalde nereye bağlanıyor ben kablo alsam kendim takabilirmiyim?
Hidrolik olayınıda benzin sorunumu hallettikten sonra en yakın tamirciye gidip baktıracağım
Kardeş sen kendi açıdan düşünüyorsun da ben sana şöyle özetleyeyim Ben daha bu ayın 25' inde şubat maaşımı gecikmeli olarak aldım ama mart ayının maaş zamanı geldi... çektiğim maddi sıkıntıları anlatmak için söylemiyorum bunu sadece ülkemizde para kolay kazanılmıyor onu anlatmak için yazdım
İkincisi de Allah kimsenin ne canına ne malına zarar zeval vermesin başına gelince daha iyi anlıyorsun birşeyleri...
Tornavida işine gelince elim tornavida tutar, her nekadar motosiklet uzmanı olmasamda başka işlerde tamirat işinden anlarım
Ama burada sabri gibi tecrübeli kardeşlerimin bilgi ve birikiminden faydalanmak için danışıyorum ki başına benzeri bir durum gelen bir arkadaşımız olduğunda bu yazılanların belki ona da faydası dokunur diye
Yanlış anlaşılmam umarım, Hepinize saygılar
Hayırlı Cumalar
Elçik korumaları nerden aldınız bir adres link site ismi soyleye bilir misiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:57 ----------
Birde arkadaşlar egzoz paslanmalar mevcut mptorum yeni olmasına karşın.tabi kışın yağmur çamur kullandım hep birde on fren diskinde de ufak pas gibi lekeler var ne tarz bi uygulama yapmam gerekir kendim yapabilir miyim yada serviste egzoz ve diskten pas vb artık neyse temizleme için ne kadar ücret alırlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:00 ----------
Ve şimdilik son olarak pazartesi günü istanbuldan izmire yola çıkıcam özellikle yanımda olması gereken birşeyler varsa soyler misiniz
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)