TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
27 Şubat 2014, 00:59
frosen adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar apache de araba yağı ya da başka yağ kullanmayın.Benim servis de ilk bakımda yanlış yağ koymuştu 3500 km de motor yapıldı ve olmadı 5000 de bir daha motor yaptırdım sıfırdan.Şimdiki ustam iyi şükür bi sorunum yok 10000 km yi geçtim sürekli kullanıyorum.Gene de apache diyorum benimkisi sadece şanssızlıktı.Neyse
performans ekzost kullananlar acaba memnun mu bende taktırmayı düşünüyorum. İxil yada shark kullanan var mı aranızda??
performans egzoz takılacaksa performans filtre de takılmalıdır. Böylece hava girişi ile çıkışı arasında fark oluşturulmamış motorun dengesiz çalışması önlenmiş olur. Şahsen filtre kutusuna en uygun yerden içeriye temiz hava akışı sağlayacak ufak pervane taktım. amacım pistonun benzini kendine çekme sırasında daha az hava mukavemetiyle karşı karşıya kalmasını sağlamaktır. Ayrıca hava soğutmalı motorlar ayrıca hava filtresinden çekilen soğuk hava ile de az da olsa soğumaktadır. BMW motosikletlerde ta ön fardan başlayan hava kanalları yapılarak süratin de etkisiyle daha da soğuyan havanın filtrelere ulaşması sağlanmaktadır. Bundan kıskanmış olabilirim. Ayrıca size bir önerim var. hazır Performans egzoz olaylarına girmeyin bence. orijinal egzozun uzun boyutundan faydalanarak kendinize daha mükemmel bir performans egzoz yapabilirsiniz. Kendi emeğiniz olacağından ayrıca sesi size daha hoş gelecektir. Egzozun içindeki susturucuları oksijenle veya başka bir şekilde çıkartın. en son boruya girebilecek ebatta alüminyum boru bulun ve içeride kalan kısımlarında karışık delikler açın dış kapaktan içeriye doğru iki parmak hariç... bu borunun etrafını elyaf battaniye vs. ile doldurun. taktığımız borunun dışarı çıkmaması için bir mekanizma tasarlayın. dıştan üç parmak kalınlığında (ağız borusu) deliksiz olsun. Bunu yapın ve sesi görün. Satılan performans egzosları kısa olduklarından ve basınçlı hava hemen çıktığından pırpırlı bir ses ve rahatsız edici bir ses çıkarmaktadırlar hiç olmazsa bana göre... orijinal egzozun uzunluğundan faydalanarak baısnçlı havanın a da olsa yumuşamasını ve bu sesin azalmasını sağlarız ve buğulu bir ses (en mükemmeli) elde ederiz. işte bu kdar .... sabrınız için teşekkürler. ben yaptım memnunum. şimdiye kadar polis de jandarma da durdurdu problem tinne(yok). :D .....uygulamak isteyenlere daha ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırım bir şekilde.......
Reklamlar
-
27 Şubat 2014, 18:03
dostum keşke fotolu anlatım yapsaydın yapmak isteyenler ebet olur
-
27 Şubat 2014, 18:06
Aslında bu şekilde yapmak daha mantıklı o zaman polis ceza yazamaz orjinal eksozu çünki.
-
27 Şubat 2014, 19:53
gerçekten güzel olur ama tekrar eski halıne getırebılecekmıyız eksoz sesınden bıkarsak napıcaz yenı ekzoz setımı alıcaz?
-
27 Şubat 2014, 19:55
memduhb adlı üyeden alıntı
gerçekten güzel olur ama tekrar eski halıne getırebılecekmıyız eksoz sesınden bıkarsak napıcaz yenı ekzoz setımı alıcaz?
o sistemi yapan arkadaş vardı. dediğin gibi egzoz seinden bıktı. bendeki orj susturucuyu verdim kaynattı kullanıyor
-
27 Şubat 2014, 20:20
Slmm arkadaşlar sabri abi selami abiyee selamlar bi soru soracaktim..
Ipone full power katana 10 50 4t esterli 100 sentetikk motor yaglari bizm motoraaa uyarmi bilgisi olan var mii dimdiden tskler
-
27 Şubat 2014, 20:25
seyyid47 adlı üyeden alıntı
performans egzoz takılacaksa performans filtre de takılmalıdır. Böylece hava girişi ile çıkışı arasında fark oluşturulmamış motorun dengesiz çalışması önlenmiş olur. Şahsen filtre kutusuna en uygun yerden içeriye temiz hava akışı sağlayacak ufak pervane taktım. amacım pistonun benzini kendine çekme sırasında daha az hava mukavemetiyle karşı karşıya kalmasını sağlamaktır. Ayrıca hava soğutmalı motorlar ayrıca hava filtresinden çekilen soğuk hava ile de az da olsa soğumaktadır. BMW motosikletlerde ta ön fardan başlayan hava kanalları yapılarak süratin de etkisiyle daha da soğuyan havanın filtrelere ulaşması sağlanmaktadır. Bundan kıskanmış olabilirim. Ayrıca size bir önerim var. hazır Performans egzoz olaylarına girmeyin bence. orijinal egzozun uzun boyutundan faydalanarak kendinize daha mükemmel bir performans egzoz yapabilirsiniz. Kendi emeğiniz olacağından ayrıca sesi size daha hoş gelecektir. Egzozun içindeki susturucuları oksijenle veya başka bir şekilde çıkartın. en son boruya girebilecek ebatta alüminyum boru bulun ve içeride kalan kısımlarında karışık delikler açın dış kapaktan içeriye doğru iki parmak hariç... bu borunun etrafını elyaf battaniye vs. ile doldurun. taktığımız borunun dışarı çıkmaması için bir mekanizma tasarlayın. dıştan üç parmak kalınlığında (ağız borusu) deliksiz olsun. Bunu yapın ve sesi görün. Satılan performans egzosları kısa olduklarından ve basınçlı hava hemen çıktığından pırpırlı bir ses ve rahatsız edici bir ses çıkarmaktadırlar hiç olmazsa bana göre... orijinal egzozun uzunluğundan faydalanarak baısnçlı havanın a da olsa yumuşamasını ve bu sesin azalmasını sağlarız ve buğulu bir ses (en mükemmeli) elde ederiz. işte bu kdar .... sabrınız için teşekkürler. ben yaptım memnunum. şimdiye kadar polis de jandarma da durdurdu problem tinne(yok). :D .....uygulamak isteyenlere daha ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırım bir şekilde.......
keşke fotolu anlatsaydın hatta şuan kullanıyorsan bi sesini duyursaydın bize eksozun!
-
27 Şubat 2014, 20:43
memduhb adlı üyeden alıntı
bende bunu merak ediyorum fakat er türlü polis geçirir egsozun içine fenerle bakıp dümdüz boru olarak grüyorsa ceza yazıyor yok karşıda duvar varsa yırtıyorsun
-
27 Şubat 2014, 22:12
arkadaşlar yağ tavsiyesi alabilirmiyim ? repsol kullandım. çok memnunum.ama motul ve ipone uda denemek istiyorum. motul ün bizim motorlar için en iyi serisi hangisi ? 4bin bakımında değişmesi gereken bir şey var mı yağ ve yağ filtresinden başka ?
-
27 Şubat 2014, 22:17
Emree sana iponee tavsiye ederim10 40 kullandim 5 bin km ama degistirmek istiyorum daha ozelliklii
-
27 Şubat 2014, 22:18
şimdi kitapçığa baktım 5000 bakım için yağ ve hava filtresi + yağ değişimi harici bi değişim yok. bunun harıcınde kontroller orasını sık burasına bak falan gibi şeyler yazıo .
-
27 Şubat 2014, 22:19
EmrE_09 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar yağ tavsiyesi alabilirmiyim ? repsol kullandım. çok memnunum.ama motul ve ipone uda denemek istiyorum. motul ün bizim motorlar için en iyi serisi hangisi ? 4bin bakımında değişmesi gereken bir şey var mı yağ ve yağ filtresinden başka ?
Tabi sabri abi selami abi daha ii bilir
-
27 Şubat 2014, 22:27
Arkadaşlar 2012 model apache bakıyorum izmir ve civarından 10bin kmyı geçmemiş olursa iyi olur satan duyan olursa mesaj atarsanız sevinirim
-
27 Şubat 2014, 23:01
Cekomastik adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar 2012 model apache bakıyorum izmir ve civarından 10bin kmyı geçmemiş olursa iyi olur satan duyan olursa mesaj atarsanız sevinirim
2013 al =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------
Felis Leo adlı üyeden alıntı
Aslında bu şekilde yapmak daha mantıklı o zaman polis ceza yazamaz orjinal eksozu çünki.
orjinal fazer egzozlu fazere ceza kestiler gözümün önünde,
polis tav oldu mu sese her türlü keser cezayı,
ben tigerla 10 kere durdu polis bi kere bile soran eden olmadı.
350 lira para değil aslında neden almıyorsunuz ki?
-
27 Şubat 2014, 23:04
Tsubasa adlı üyeden alıntı
2013 al =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------
orjinal fazer egzozlu fazere ceza kestiler gözümün önünde,
polis tav oldu mu sese her türlü keser cezayı,
ben tigerla 10 kere durdu polis bi kere bile soran eden olmadı.
350 lira para değil aslında neden almıyorsunuz ki?
Hocam bütçemi aşıyor yeni kasası malesef
-
27 Şubat 2014, 23:06
arkadaşlar motorum 2013 model yeni kasa siyah kırmızı sıfırdan farksız 1.900 km de 4500 tl satılıktır
-
27 Şubat 2014, 23:17
Tsubusaaa bana yardımcı olurmusun gorsunu almak isterimm[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:12 --------
-
27 Şubat 2014, 23:28
enesbingl adlı üyeden alıntı
eyvallah
rodajda fazla zorlamamaya çalışıyorum
Merhaba.Serviste rodaj icin bir aciklama yaptilar mi?
Bana bu aksam ''rodaja gerek yok''dediler.
Nasipse c.tesi teslim alacagim motoru.
Ayrica rodaj icin arastirma yapiyorum.Bu konuda yeterli bilgisi
Olan arkadaslardan tavsiye alabilirim.
-
27 Şubat 2014, 23:35
Apices adlı üyeden alıntı
Hayırlısı olsun; motorunu teslim aldığında sana verilecek olan kitapçıkda -01- sayfada RODAJ DÖNEMİ BİLGİLERİ var. Sen o servistekilerin dediğini umursama bence Rodajının düzgün ve ilk bakımın zamanında yapılması motorunun ömrünü ve performansını artıracaktır. bu kitapçıkta yazan. Zaten biraz motor motor bilgisi olan biriside aynı şeyi söyler. Sakın işte ben yıllardır motor kullanıyorum bu motoru açmak lazım bas basabildiğin kadar 120 130 Allah ne verdiyse diyenlere inanma . belki 120 görürsün ama bidaha göremezsin.
Eğer kask takmıyosanız koruyacak bişeyiniz yok demektir!!!
-
27 Şubat 2014, 23:55
Apices adlı üyeden alıntı
Hayır li olsun allah kaza bela vermesin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 29 kullanıcı var. (0 üye ve 29 misafir)
Bu Konudaki Etiketler