Sertaç ben zinciri 500 km olmadan yağlarım ama başıma şöyle birşey geldi ben mazotla süper temizledim zinciri sonra yağladım ama bol yağlamamışım sonra bir baltım zincir bukle şeklinde bazı yerleri havaya kalkmıştı sonra gidip 55 tl yi zincir aldım orjinal tvs oringli zincir Sürat motorda var benim tavsiyem mazotla temizleme temizlersen sende bol bol yağ sür o yağı zincir in her yerine yedir...
Ben başlarda mazotla temizledim 2 kere zinciri. Mazot ve diş fırçasıyla.
2nci temizlememde mazot dolu olan kabın içine bıraktım diş fırçasını.
2 hafta sonra falan nasılsa yine lazım olur diye.
2 hafta sonra diş fırçası yoktu
Erimiş. Erimiş dediysem moleküllere ayrılmamış tabi ama parçalanmış.
Mazot kauçuk-plastik malzemeye zarar veriyor. Dolayısı ile O-ringlere de.
Ufak, kısa temastan belki birşey olmaz ama gerçektir zararlı olduğu.
Kesinlikle arkadaşlar mazotla temizlemenin oringleri mafediyor sonra oring kalmayincada ses yapiyor bulabilirsiniz gaz yagi ile temizleyin bir tane boya fircasi yardimi ile tertemiz yapıyor temizledikten sonra bezle kurulayim biraz o sekil gezin bir kaç gün sonrada ipone zincir yagiyla yaglayin ayrıca dişli muhabbetindede dislilerde orjinalinde Tvs amblemi var. Ben malum bir siteden aldim ama yan sanayi cikti arka dişli orjinalinde biraz bombeli gelen düze yakin degistidim 4 5 bin km oldu herhangi bir sorun cikmadi.
herkes doğru olanı yazmış ben ise hep yanlış olanı yapmışım zinciri önce wd40 ile ıslayıp en pis yağları akıtıp daha sonra mazotu fıs fıs ile sıkıp diş fırçasıyla temizledim ve temiz bir bez ile tamamen kuruladım. sonra da adını unuttugum ama çokda kaliteli olmayan bir zincir yağı ile yağladım ama sağlam yağladım tabi.. sanırım çözüm artık yeni bir zincir. zaten lazımdı çünkü dişli değiştikten sonra arka teker en öne geldi dahada yer yok o tekeri arkaya atmak isitoyrum mevcut zincirden 2 bakla fazla takıp..
önerileriniz için çok teşekkürler..
Konuyu dağıtıyorum ama paylaşmadan edemem
Tiger tiger diye diye aldık sonunda ama hakediyor gerçekten sesi çok farklı diğerlerinden ve bir kaç foto atıyorum.
Eski kasada alt sakalı sökmeniz gerekiyor maalesef ama tiger için değer
Öyle sıkı sıkı bağlamışımki yerinden kımıldamadı yolda
Taktık ama alt sakaldan olmadı ve sakalı söktüm.
Emektar egsozuma teşekkürler
Duruş bu şekilde:
iyi akşamlar canlar nasılsınız ?
motörün yağlanma vakti geldi havalar da soğumaya başlıyor yağ olarak ne önerirsiniz ?
shell in yağını hiç beğenmiyorum ben serviste o yağı kullanıyor vites geçişleri daha takır takır oluyor birde arada durduk yere 4 ten 3e falan düşme yapıyor yani mecbur kalmadıkça shell koymam motoruma
Evet arkadaslar onumuzdeki pazar gunu bir bulusma duzenliyoruz
Kemerburgazda offroad organizasyonu varmis oraya gidecez
Katilmak isteyen herkes gelebilir
Ben bankolari yaziyorum herkes ismini yazsin
1 selami
2 sabri
3 sertac
4 eröl
5 beykozlu
6 ????
Görüşürüz inşallah hep beraber bir etkinlik olur offroadçıları izlemeside çok keyifli olur..
bize teşekkür yok muu
ben ne dedim? titreşim sıkıntısı egzozdan + 13 dişliden.
ikisini değiştiğin zaman ne titreşim kalıyor ne de başka bişi =)
hayırlı olsun.
biz cok mutluyuz tiger ve 14 dişliyle herkese tavsiye ederim.. uzun yolda bayılmıyor. serilik köpek gibi. ses 6 bin devirden sonra canavar gibi
tvs egzozla ses aşık oluyorsun =)
hatta ben bi küçük bi aparat koydum sakalı takmak için resmi yükleyeyim buraya
---------- Post added at 22:25 ---------- Previous post was at 22:21 ----------
resimde bu parca mutfak dolaplarına koyuyolarmış nalburdan aldım. büktüm taktım.
Selami abi kuroscu Bayram abide geliyor bilgin olsun. listede o da var. Kendisi ile çok eskiden zaten aynı motor gurubundaymışız o gün buluştugumuzda eskileri bi yaad ettik kendisiyle
son durum
________
1 selami
2 sabri
3 sertac
4 eröl
5 beykozlu
6 kuroscu
7 kaan
8 ???????????
kaan hayırlı olsun egzozun güle güle bağırt ama benzinide düşün o ses için gazladıgın için çok etkliyo benzini. egzozun bi katkısı yok yani sadece sen gazladıgın için yakıyor haberin olsun ;)
Ali, egzoz konusunda ben sana fazlasıyla teşekkür etmiştim. aynı kasa motorumuz oldugundan senden başkası yardım edemezdi bana valla yeni kasalarda o egzoz biraz sorunlu çünkü bilgisi olsun diğer arkadaşlarında..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------
Bayram abi bu arada bak o gün bahsettiğim klübün açılış gününden bir kare belki sende vardın orada hatırlarsan ?
sağdaki beyaz saçlı Ahmet abiydi
ve ogün bizim pederin motoruyla pozum
o yokuşu çıkaken fena gazlamıştık. onunda videosu var birazdan atarım saklıyorum onları ben
o günlerden bir video
http://www.dailymotion.com/video/x8m...?search_algo=2
Motoruma castrol ıphone ve shell yağlarını koydurdum.En memnun kaldığım shell di.
---------- Post added at 22:40 ---------- Previous post was at 22:35 ----------
Selami abi benim pazar sabahı işim var işimi halledersem bende gelecem.Bu arada Bayram abi ile konuştum asıl yarışlar cumartesi dedi pazr günü de var ama öğlene kadar bitiyor dedi.Haberiniz olsun...
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)