Ön arka yoksa taktırmam giderim michelin alırım takım olsun one öyle üstü forma altı sorma gibi
Ön arka yoksa taktırmam giderim michelin alırım takım olsun one öyle üstü forma altı sorma gibi
dostum michelın takım olarak yok.
metzeler alabılrsın ön arka takım.
Kaan orjinal lastikler yazın güzel tutuyor.Sen niye bu kadar üsteliyorsun biraz motora bin alış eskisi kadar frenlemelerde kaymazsın ,ıslakta evet 1-2 . viteste patiye düşüyor tvs içinde ırc bence yeterli geliyor.Lastiklerim eskisin bende ırc almayı düşünüyorum...
bende hepten çelikatlı gibi oldum
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:53 ----------
beyler eylüldeki yarışa gelen varmı? ben aldım 2 tane bilet. kenanı izleyelim bakalım neler yapabiliyormuş
http://www.motosiklet.net/forum/gunc...isa-cikti.html
Ehliyetin gelmesine bağlı sabri abi yolunu gözlüyorum şu ehliyetin
Orjinalleri şamyemlli dediler. O yüzden değiştirmek istedim kış geliyo yazın bitmesine ne kaldı şurda...
Selam,
bende yeni kasa apache var geçenlerde xenon taktırdım ama başım bu düşük amperli ve konjektör ile dertte. daha önce uğraşan ve çözümü bulmuş arkadaşlar varmı aramızda ?
Fikir vermesi açısından lastikler hakkında birşeyler paylaşayim ben de.
Commuter sınıfı lastiklerden bir tık daha kaliteli olan, touring tarzı lastik testidir. 250cc den itibaren motorlarda görülürler daha çok.
http://www.youtube.com/watch?v=L862j...vgw4-lT4zaT7SA Beyler linkteki uygulamayı yapmayı düşünüyorum ama linkten pek bişe anlamadım anlayan biri bana tarif edebilir mi bide yorumlar tabii yapabilir miyim sizce?
Pirelli sınıfta kalmış görünüyor. Sportif karakterli ve tepkiklerinin iyi olduğu söyleniyor. Elde ettiği tur derecesi de bunu gösteriyor zaten. Ancak çok çabuk aşınıyor. 160 km sonra arka lastik kendinden 0.7mm'i asfalta bırakıyor.
Metzeler de kendisinden bekleneni gösterermemiş. Aşınma oranları normal ancak sınırlar zorlandığında güven vermediğinden bahsedilmiş. Hızlı virajlarda stabil değil. Tur zamanı açısından Pirelli ile 4sn fark var. Sportif bir lastik değil.
Conti ise ortalarda biryerlerde. Çok fazla ekşına gelmiyor ama çizgisini koruyor. Bir de gidonun daha hassaslaştığından bahsedilmiş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:00 ----------
Bu arada bu lastikler, bizim çokçana tartıştığımız markaların-modellerin bir üst segment modeller. Pirelli City Demon / Sport Demon, Metzeller Me22 / Lasertec, Michelin Pilot street / Pilot active gibi...
Michelin yanıltmamış. Dayanıklı ve hızlı bir lastik. Sadece çok yüksek (bizim Apache'yi uçaktan aşağı atsak o hıza ulaşamaz) hızlarda sapıtabildiğinden bahsedilmiş.
Bridgestone ise touring lastiği olduğunu ispatlıyor. Ön lastiklerde hiç aşınma yok test sonucu Arka tarafta ise minumum. Buna rağmen pistin en hızlı tur zamanını saliselerle kaçırsa da çok stabil oluşu ve virajlarda verdiği güvenden bahsedilmiş.
Dunlop ise süpriz yapıp ben de burdayım demiş. Daha ağır bir lastik. Tümseklerden geçerken ne kadar konforlu olduğundan bahsetmiş. Konforlu da yani kerata.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------
Avon ise test birincisi. Aşınma bunda da minimum. Çok stabil ve hızlı bir lastik. Ayrıca sanki süspansiyon ayarlarıyla oynanmış gibi bir his verdiğinden bahsedilmiş. Olumlu anlamda. Bulabilseydim alacağım bir lastikti ama ölçüsünü bulamadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:17 ----------
Bizim ölçülerde arka taraf için (ön lastik çok kısıtlı) ıslak zemin için en iyi tercih Avon Road Rider görünüyor. (AM26)
Bu lastik ülkemizde 110/80 -18 olarak (Apache uyumlu) alınabilir.
Link: http://www.motolastik.com/Urun/Avon-110-80-18-58V-Roadrider-AM26-pmu27638.html
Universal bir lastik. Ön ya da arkaya takılabilir.
İkinci seçim ise Bridgestone Battlax BT 45.
Link: http://www.motolastik.com/Urun/Bridgestone-110-80-18-58H-Battlax-BT-45-pmu28000.html
Direkt olarak arka lastik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:24 ----------
Sonuç olarak bizim Apache'ler için gerçekten kaliteli lastikler var ve Ülkemizden de temin edilebilir durumda.
100 liraya da lastik var. 400 liraya da. Yukardaki lastikler 350 lira ortalamaç
100 liraya da kask var 2000 liraya da. Hergün kaza yapıp kafayı bariyere gömmediğimiz gibi, her gün de viraj içerisindeyken çimler yerine sulanmış bir asvaltımsıyla karşılaşmıyoruz.
Evet IRC de iş görür. Standart lastiklerle de işi bilen adam başına iş açmaz. Ama bir de kaza şans faktörü dediğimiz olay var. İyi bir lastikle bunu azalttığımızı düşünüyorum. İyi bir lastikle, kaymaya başladığımızda bunu daha rahat tolore edebiliriz.
zerzura emek vermişsin. eline sağlık güzel paylaşım.
irc almam, cünkü şuan ki yeni kasanın üzerindeki lastikten pek farkı yok.
alacak olsam michelin pilot sporty road filan alırım. en azından aradaki farkı kapatır alırım.
yada almam. =)
uyguna bu arada egzoz siparişi verdim tiger yarın elimde olacak..
Sabri iyi bilir,
2. Köprü Anadolu'dan Avrupa'ya geçtikten sonra sağdan ikinci sapak Maslak / Levent sapağı. Hafif bir yokuş yukarı.
Heh işte yağmurlu bir havada o yolda şerit değiştirin bakalım. Ortadan en sağa ya da en sağdan orta şeride...
IRC öyle bir göt atıyor öyle bir yalpalıyor ki o beyaz şerit çizgileri, asvalt yaması üzerinde. Ben her gün işe giderken hatim indiriyorum. Bu sebeple manevi yanınızı da kuvvetlendiren bir lastiktir ıslakta IRC.
Kuruda ise bambaşka. Bastın mı duruyor. Aşınmak nedir bilmiyor bir de şerrefsiz.
Ha bir de 34 RJK 23 kaza yapmış. Buralarda mı sahibi arkadaş?
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)