5 viteste fark ediyor.. ama şimdide eski çıktığım yokuşları aynı hızda çıkabiliyorum ama 4.viteste
5 viteste fark ediyor.. ama şimdide eski çıktığım yokuşları aynı hızda çıkabiliyorum ama 4.viteste
senin apache bizimkilerden güçlü oldugunu sanıyorum konuşuldugu kadarıyla yani ben yapsam ne olur kestiremiyorum denemek lazım 2000 olsun denerim bende son süratin nasıl oldu düzde istanbuldan gelirken diger apachelerden rahatmı geldin ara hızlanmalarda fark yoktur umarım .
bence şimdi takma..biraz daha kullan motor iyice açılsın otursun ondan sonra denersin.. birazda kullanım tarzıyla alakalı bir durum..2.köprüyü geçtikten sonra maslağa bağlanmak için bir yokuş çıkmak gerekir..ben 13 dişliyle 5.viteste 110la çıkıyordum o yokuşu şimdi 4.viteste 110la çıkabiliyorum ama devir 9000e yakın oluyor.. ben çıkıyorum ama kimse 9000 devirde çıkmak istemez 5e atar. 5e atıncada bayılır falan dediğim gibi kullanım tarzıyla alakalı.. 14 dişlide memnun olmadığım tek şey , 1.vitesteki pskopatlıgı gitti, biraz daha sakin oturaklı stabil hızlanmalar geldi..artık götü başı atmadan ivmelenebiliyor. güvenlik için birebir
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
mesajını tam okumamışım istanbuldan çıktıktan sonra yer yer dipgaz gittik..son hızda pek bir fark yok gibi, hafif eğimde çok daha iyi sonuçlar elde ettim.yolda hiç yatmadım.hafif eğimde yatarak çok sıkıştırsaydım 145 falan görürdüm....
ben çok rahat geldim hemde motorum çok yorulmadı, gerçi uğurla okan da çok yorulmamıştı. ara hızlanmalarda ölmedi..sadece 5.vites dezavantajı var..5.vites bayıldıgında 4e atıyorum 115 civarı yapıyor zaten..yol güzelleşince tekrar 5e atıyorum. 120 130 seyredebiliyor(yatmadan) öyle böyle gittim işte
TRANSALP XL700
kardeş ben 120 kiloyum motorum 15 binde boy 1,90 100 km hızı gördüm yol olsaydı daha da giderdi sen bnce motoruna bi baktır .....
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:43 ----------
valla benim sağ bileğim ağrıyor kullanırken ama ön fren demiri eğik aşağı doru ondanmı titreşimden mi bilmem :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:46 ----------
her yerde a2 ehliyeti farklımı bana da ağustosun ortası dediler sana da sonunda demişler ne iş :D
Benim sol ağrıyo sağda yok soluda bırakıyom elimi öyle gidiyom 13.5 beygir koyana kadar 14 koyaylarmış buçuk ne ya
118km hızı 2kişi ile yaptım arkada büyük çanta da vardı ama içi boştu 140kilo civarıydı toplam ağırlıklarımız şimdi kıyas yapıyorum da benim motor da sorun yok gayet normalmiş ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------
apacheyi alalı 5 gün oldu 5 günde 900km yol yapmışım bi kaç aya 50bini filan bulurum sanırım kurye değilim motor çok iyi
Selam Arkadaşlar,
bu yeni kasada lastiklerin PS değerleri konusunda bilgisi olan var mı?
eski kasada
tek kişi ile 25-28
artçı ile 25-32
bu şekildeydi diye hatırlıyorum
ben öne 28 arkaya 30 basıyorum.. 25 falan çok az geliyo..
inş senin dedigin gibidir ne kadar erken olursa okadar iyi ,hatta bana eylül ün başı gibide olabilir dedim çok ugraştım şu ehliyet işiyle nisandan beri hala ugraşıyorum hadi sınavlarda başarısız olsam kalsam tamam çok bekletiyorlar bu yeni sisteme giriş arifesinde...
iyi iyi sabri abi sen memnunsan sorun yok bende ehliyeti alınca istanbuldan bazı parçalar almaya gelicem dişlide bunlar arasında
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:04 ----------
evet lastik için degerler tek kişi ön 25 arka 28 ama bana az geliyor ön 28 arkaya 30 basıyorum lastikler sogukken.
arka maşada yazıyor kaç hava basılacagı...
Bir yere gitmek için arabaya binilir,Motora binmek için her yere gidilir
ben memnunum ama ilerde birde 13/43 deniycem o daha iyi olur sanırım..istanbula gelince haberim olsun.
sabri soruma cevap vermedin 1 geri sayfada :D
kanka 150yi geçmiyorsa sıkıntı var..sabahları motora aç karnına bin..kontağı çevirmeden önce besmele çek..kendini bi 500T nin arkasına sakla ozaman şansın artar..bide galiba sen düşük devirde vites atıyorsun..12000 deviri görmeden vites yükseltme..vites yükseltirken debriyaj sıkmadan değiştir ki zaman kaybetmeyesin..son olarak 150yi görünce 5e at..ozman hızın 180 civarına çıkar..
TRANSALP XL700
peki sabri abi numaranı aldım 2-3 sayfa önce yazmışsın alo derim gelince
Bir yere gitmek için arabaya binilir,Motora binmek için her yere gidilir
şu apachenin 180 ve 160 modelini türkiyeye getirtseler müthiş olurdu enjeksiyonlu abs li müthiş makinalar sanırım yalnızca şu euro3 emisyonu yüzünden filan getirtmiyorlarmış çok gıcık bi durum
fazer 600f tvs canakkale balıkesir yaptık sabah erkenden cıkıp, virajlı yollar+ yokuşlar inişler cıkışlar bizi cok tatmin etti..
100 110 civarı gittiğimiz için 2.5 litre civarında yaktı..
biraz resimde ben paylaşayım =)
s.a arkadaslar lastiklerimi değiştirecem 2 takım lastik arasında ikilemde kaldım yazdığım modelleri kullanan memnun kalan varsa yada tavsiyesi olan
2.75 18 90 90 18
90 90 17 110 90 18
suan motorumun üzerindeki ön 90 90 17 arka 100 90 18
genelde arka kalın lastik seviyorum 130 90 18 taktırdım motorda baya performans düştü yakıt arttı ve yordu 10 gün kullanmadan cıkardım. görüntü olarak mükemmeldi ama performans olarak düşüş oldu ve bu gün sahibini bilmedimğim otoparkta bi apachee de arka miichelin 90 90 18 gödüm gayet göze hoç geldi ince olmasına ragmen. kullananlar tavsiye olanlar bilgilendire bilirmi.şimdiden tşk ler.
Merhaba arkadaşlar dün ufak bi kaza geçirmiş bulunmaktayım sabah işe giderken bi logar kapağının yanından bi refleks yapayım derken aniden istemsiz bir ön frenin kurbanı oldum ön teker kaydı yan bir şekilde ve beni sağa doğru direk omzum üstüne yapıştırdı sonra kafam yere çarptı ama korumalar vardı üzerimde. sağolsun arkadaş denk geldi sabah sabah getir götür yaptı daha sonra da motora baktım ön kafa grenajında bi 10 cm çizik çatlak var arka sinyal kırık ön sinyal çizik sağ taraf bunlar egsozda çizik vs fazla bir masraf yok. Siz siz olun şehir içi dışı demeyin korumalarınızı kullanın. Düştüğüm O an omzum çıkmış tahminim 4 saat kolumu kıpırdatamadım hastanede acilde de hiç bir şey yok kırık çıkık film çekip gönderdiler ondna sonra çat dedi oturdu hissettim ama 4 saat çektim acısını şimdi sadece ağrı var.
Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)