Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Alıntı EmrE_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostlar bana motor yağı önerir misiniz ? castrol 15 50 nasıldır ? deneyen yada başka yağ tavsiyesi olan var mı ?
    Marka olarak ,
    1. Motul Performans serisi ..
    2.İphone (normal 10-40 , 15-50 , yada katana serisi iyi diyenler var kullanmadım bilmiyorum ama iyidir )

Viskozite olarak , Kışın standart 10w-40 ..
    Yazın Tercihim 15w-50 ..

Bunların biraz daha kötüsü ama kullanılabilir olaraksa , Shell .. Bunun dışında kullanmam .. Hele castrolü hep söylerim , patetes kızartmaya bile kullanmam ..
    sllnbs.okn ve rumelian bunu beğendiler.
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    EmrE_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    ama serviste bi kendi yağları var bide castrol power 10 40 ve 15 50 satılıyormuş.dışarıdan yağ getirilirse kabul etmiyorlarmış sanırım.o yüzden castrol sanırım zorunlu olacak. ama ben gitmeden önce bi sorayım

Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    ama serviste bi kendi yağları var bide castrol power 10 40 ve 15 50 satılıyormuş.dışarıdan yağ getirilirse kabul etmiyorlarmış sanırım.o yüzden castrol sanırım zorunlu olacak. ama ben gitmeden önce bi sorayım
    Yok cnm kim diyor onu .. Ben sürekli yağımı alır giderim .. Kimse karışamaz benim motorumda hangi yağ olacağına .. servis koymak zorunda al yağını git .. Onların insafına kalmak zorunda değilsin .. o söylediklerimden birini alıp öyle git bakıma .. zorunlu diye bişey ne duydum ne gördüm , öyle dersede şikayet edeceğini söyle koydurma yumuşar hemen .. Yavşaklığın luzümu yok de (:
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400

designserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    dostlar bana motor yağı önerir misiniz ? castrol 15 50 nasıldır ? deneyen yada başka yağ tavsiyesi olan var mı ?
    Ipone 15*50 Yağını aldım 2 hafta önce daha öncesinde ağırlık olarak shell ve castrol kullandım ıpone da bir + görmedim castrolu önermem vites geçişleri çok sert oluyor ve bence shell le ıpone arasında fark yok

ercan41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500&Sym Wolf 250
    meraba arkadaşlar forumu bıraktıgım yerden bu yana okudum yine kafamdaki sorulara yanıt bulamadım Kısmetse yarın motoru almaya gidicem. Hangi servisten almamı önerirsiniz yeni kasada sürat farklılıgı oldumu ? Olursada arka dişliyi 1 diş ufaltırsam çözülür gibi geliyo

EminBey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache 2013
    Serkan bey izmir apache bayii motomot ruhsata işli 2013 modellerde geldi diyor? Aldıktan sonra 2012 çıkmasın :D

sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı ercan41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    meraba arkadaşlar forumu bıraktıgım yerden bu yana okudum yine kafamdaki sorulara yanıt bulamadım Kısmetse yarın motoru almaya gidicem. Hangi servisten almamı önerirsiniz yeni kasada sürat farklılıgı oldumu ? Olursada arka dişliyi 1 diş ufaltırsam çözülür gibi geliyo
    yeni kasada sürat farklılığı yok.. istanbuldan alcaksan sürat motoru tavsiye ederim.
    TRANSALP XL700

SerkanApache - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR150
    Alıntı EminBey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Serkan bey izmir apache bayii motomot ruhsata işli 2013 modellerde geldi diyor? Aldıktan sonra 2012 çıkmasın :D
    evet doğru söylüyor. Cuma günü satışa sunulur büyük ihtimalle

Motosikleti
    sabri abi içimi rahatlattın çok sağolasın sürat motor konusunda zor salgın motor yada isotlardan bakıcam çünkü arabamla köprü fln hgs si ugraşmak istemiyorum .
    Bide 2013 modellerin bi farkı yok dimi yeni kasa 2012 ile

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    sabri abi içimi rahatlattın çok sağolasın sürat motor konusunda zor salgın motor yada isotlardan bakıcam çünkü arabamla köprü fln hgs si ugraşmak istemiyorum .
    salgın motorda recep abi var.. selamımı ilet... şeker gibidir kendisi.. ama küçükyalıya gitmektense kartal betonyol sana daha yakındır...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    arka lastik ve jant farklı, jigle karbüratöre alınmış ve görsel farklılıklar var. başka bir fark yok.
    TRANSALP XL700

Motosikleti
    Ramazan abi dogru diyonda fiyat konusunda hangisiyle anlaşırsam ona gidicem Salgın motora gidersem selamını iletirim

hayır onu demiyorum yeni parti gelicek cuma günü satış başlıcak dedi ya serkan bey şimdiki yeni kasalarla farkı varmı dedim sadece ruhsatta 2013 mü yazıcak cuma günü gelenler

sllnbs.okn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xmax 2014
    bide kullanıcı farkı var tokat manyağı yapıyorum :D diğer apacheleri

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:10 ----------

arkadaşlar motoru alalı 1 ay 2 gün oldu 2000 bakımına giricem
    ilk 500 de gittim şimdi 1500de bi gidiyorum.motor baya baya oturdu ,
    yeni kasa olupta varmı 2. bakıma giden?

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı sllnbs.okn adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:10 ----------

aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış.dikkat et de ehli bir apacheye denk gelme
    M.balibey bunu beğendi.
    TRANSALP XL700

Twin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300 / MT-07-09 / 600RR
    Alıntı sllnbs.okn adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Başkasının yumruğunu yemiyen, kendi yumruğunu balyoz sanırmış
    M.balibey bunu beğendi.
    Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!

Motosikleti
    Arkadaşlar kısmetse cuma günü yeşil tvs sahibi olucam bakalım .Aradım konuştum gümrükten cuma günü geliceklermiş .

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    castrolde 15w50 hiç duymadım ben bulursam 10w50 bulamazsam 10w40 kullanırım motulda kullandım fakat hiçbir fark gözlemlemedim ikisi arasında hem hızlanma hem sesizlik(db ölcen aletle denedik) hem titreşim hemde vites geçişlerinde

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------

Alıntı EneS_Turker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Marka olarak ,
    1. Motul Performans serisi ..
    2.İphone (normal 10-40 , 15-50 , yada katana serisi iyi diyenler var kullanmadım bilmiyorum ama iyidir )

Viskozite olarak , Kışın standart 10w-40 ..
    Yazın Tercihim 15w-50 ..

Bunların biraz daha kötüsü ama kullanılabilir olaraksa , Shell .. Bunun dışında kullanmam .. Hele castrolü hep söylerim , patetes kızartmaya bile kullanmam ..
    hacı castrolü kötülüyonda bizim kargo doblosu 650 bin km gitti bakımlar hariç hiçbir değişen olmadı tahminizim dahada giderdi fakat iş yaptığımızdan aksatmamak adına motor yaptırmaya tercih ettik alındığından beri hep castrol kondu bu arada bu söyleyeceğim ortaya hacı sürekli yağ markası ve viskozitesi değiştirmek iyi bişey değildir haberiniz olsun motor sürekli yağ eksiltir

Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Alıntı M.balibey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    castrolde 15w50 hiç duymadım ben bulursam 10w50 bulamazsam 10w40 kullanırım motulda kullandım fakat hiçbir fark gözlemlemedim ikisi arasında hem hızlanma hem sesizlik(db ölcen aletle denedik) hem titreşim hemde vites geçişlerinde

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------

hacı castrolü kötülüyonda bizim kargo doblosu 650 bin km gitti bakımlar hariç hiçbir değişen olmadı tahminizim dahada giderdi fakat iş yaptığımızdan aksatmamak adına motor yaptırmaya tercih ettik alındığından beri hep castrol kondu bu arada bu söyleyeceğim ortaya hacı sürekli yağ markası ve viskozitesi değiştirmek iyi bişey değildir haberiniz olsun motor sürekli yağ eksiltir
    Estf Hcı bana söyle varsa yanlışımız öğrenmiş oluruz biz buralarda öğrendik çoğu şeyi (: Yanlışımız söyleniyo diye küscek kırılcak halimiz yok dimi ama (:

İlk olarak Araba ve motor yağı çok farklı şeyler .. Motorsikletler 2 katı fazla devir çeviriyor .. castrol buna dayanamıyor araba için kullanılabilir ama motor için castrol kesinlikle tavsiye etmiyorum eksiltecektir yüksek ihtimal , vites geçişleri sertleşecek titreşim artacaktır .. tecrübeyle sabittir , tüm ustaların ortak görüşüdür sorabilirsin ..
    Viskoziteye gelince .. Bu konu çok komplike .. Bi kaç örnek vercek olursak ..
    1.Eski motorlarda kaçağı engellemek adına kalın yağ kullanılır (40bın km ve üstü ) Yüksek viskoziteli ..
    2.Yeni motorlarda ince yağ kulalnılıp parçalar daha rahat ve stabil alıştırılır ..
    3.Yaz ve kış viskozitesi olayı ..
    Havaların değişmeye başladğı civarda yani ilkbahar ve sonbahar aylarında viskozite değişimi yapmak iyidir ve tavsiye edilir ..
    Soğuk havada atıyorum ,10-40 dan 15-50 geçmek sakıncalıdır .. ama ısınmaya bşlayan havalarda değişimi yapmanın zararı yoktur ..
    aynen bunun gibi sıcak havalardan kışa girerkende sonbaharda serin havalarda 10-40a geçiş yapılması uygundur ..

Benim şmdiye kadarki araştırdığım tecrübe ettiğim ve tartıştığım yağ değişme , marka ve viskozite olayı kısaca böyle hacı .. Karışık mı oldu bilmiyorum ama inş anlatabilmişimdir ..

sozerten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki INAZUMA '14
    Aydın yamahautkuda motul var ben ordan almıştım. Koray motorsiklette de Repsol yağ bulunuyor Nazillide. Castrol tavsiye etmem. Bu arada motor senin para senin istediğin yağı koymakta özgürsün. Adam sana kendi yağını satıp ondan para kazanmak için başka yağ koyamayız diyor. Yağını al götür yanında , ben bunu koymak istiyorum de olsun bitsin. Tabi eğer iş işten geçmediyse

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    valla bende bu bakımda castrol koydum..eskiden beri shell kullanıyordum..castrol koyunca viteslerdeki kemikler geçti. vitesler daha iyi geçmeye başladı. ama motor daha geç ısınıyor..ısıtmak için daha fazla bekliyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler