https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...03394072/detay
Pazarlık payı var.
Dün Çatalca Subaşı-Saray-Vize üzerinden Kırklareli merkeze gidip döndüm. Yol boyunca farklı zamanlarda 3 ya da 4 X-Pulse gördüm. Motor ya çok yaygınlaşmış ya da sahipleri çok geziyor.
Tommy, bence makine çok satılıyor.
Geçenlerde motosiklet piyasasından çok iyi anlayan, kendisi de Kızıltoprak'ta Show Room sahibi olan samimi bir arkadaşım söyledi, makine çok tutulmuş. Hatta Antalya, Finike Hero Yetkili Bayisinde liste fiyatından, hemen verildiğini söyledi. Finike'yi aradım, "Hemen gel, teslim al" dediler.
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
Dağ bayır güzel giden bir motor.200 cc motor almayı düşünsem; dağ bayır gezmek için 200 lük alsam bunu alırdım .Saliha diye bir kız var hindistanda bayağı gezmişti bu motorla hız yok ama toprak yolda bana mısın demiyor. Normal yollarda gezmek için alacaksam NS200 alırdım.
Saliha sonradan Hero'ya tövbe ettiğini söyledi. Muhtemelen Hero'nun Türkiye distribütörüyle sponsorluk anlaşması yapmak üzereyken Hero Türkiye'nin ortada neden yokken vazgeçmesinden kaynaklı bir durum oldu. Eski video gerçi ben de yanlış hatırlıyor olabilirim.
Şu an Ktm ile yine aynı bölgede sürüyor.
Xpulse sahiplerinin çoğu hakkeden geziyor.
Motor, fiyatı ve piyasada benzer bir motor olmayınca tuttu.
Bence dahada tutardı ama geçen yıl sezonu kaçırdılar.
Motoru sattım arkadaşlar, elektrikli bisiklet aldım, onunla devam edeceğim bir süre. İlanı görenler olmuştur illaki, biraz ucuza gitti zira doldurmuştuk ne varsa aksesuar adına. Motosiklet son dönemde arabayla eşdeğer gideri olan bir vasıta haline geldi malum. Yakıt olarak Lpg li aracımla neredeyse aynı yakıyordu. Tabi tutku bu sonuçta maddi anlamda düşünmemek gerek ama mantık biraz ağır basıyor bu dönemde bende. Uzun süredir motorsuz kalmamıştım, bakalım ne olacak.
Şimdi mademki sattık gelelim "harbiden nasıl bir motordu" konusuna. 4000 km boyunca motorda hiç ciddi sıkıntı yaşamadım.
Hatırlayan olacaktır, orta sehpa sürtüyordu, o eşimle toplamda 15 kilo gibi verince olmadı bir daha, tabi aklımda diyerek kullanmamın etkisi de vardır.
Gidonda 35-45 arası titreme vardı, o öylece kaldı.
Sonlara doğru çalışma sesi biraz hoşuma gitmemeye başlamıştı, fazla metalikti.
Yakıt hiçbir zaman 3.3 lt/100km nin altına düşmedi, gazlayınca 4 oluyordu haliyle. Muğla ortamında yağ soğutma gayet işe yarıyordu, tabi arazide ne olurdu bilemem.
Pas hiç olmadı
2000 km lerde başlayan sabit hızda, "ver bırak" tarzı devir dalgalanması da öylece devam etti.
Güneşte kaldığı da oldu ama eriyen çürüyen bir yeri olmadı.
Motorun rodajını iyi yaptım, hızı iyiydi 123 görebiliyordum düzde.
Aletin yol tutuşu, virajı inanın efsane, tabi lastik olayı harika ayrıca amortisör sertliğide iyi dengelenmiş.
Motorda beğenmediğim pek bir nokta yoktu, o fiyata gayet güzel işini görüyordu. Memnuniyetsizlik servisten maalesef. Götürdüğüm servis 10 üzerinden 2-3 alır, detaya gerek yok, geziciye hiç götürmedim, onlar nasıl bilemiyorum.
Bir memnuniyetsizlikte fiyat politikaları, ben bu motora 75 saymışım 6 ay geçmiş,100 liraya satmışım dolu haliyle, zarar. Bajaj, cf muhtemelen daha yukarıdalar artık. Yani tmm, piyasada yer edinme çabası vs ama 2.elde üzüyor. değerlenmiyor alet lafın özü. Yetenekli, sağlam ama ucuz devam edecek anlaşılan pol. oysa eski pcx alsaymışım çok daha karlıydım.
Tekrar alır mıyım;
400 lüğü gelince belki, ama 200 lük almam gibi. Sağlam olmadığı için vs değil, üzerine yapışmış "ucuz ikinci motor" imajı hoşuma gitmediği için.
Bisikletim RKS RX5 PRO, 1 TL ye doluyor 40 km gidiyor. 100 km de 2.5 TL...)
Seneye Mart-Nisan gibi bir ihtimal motor alabilirim yeniden, kısmet. Hepinize kazasız sürüşler...Kalın sağlıcakla...
merhaba arkadaşlar.uzun bir araştırmadan sonra bir adet x pulse de ben aldım. bugun teslim alacağim. tekerinize taş değmesin.
İyi günlerde kullanın hocam. Hayırlı uğurlu olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:42 ----------
Arkadaşlar sormak istediğim bir şey var. Bu motosiklette sele altı bagaj var mıdır? Sele açılıyor mu?
O kadar video izledim hiç görmedim.
---
Bu ay ehliyeti hallettikten sonra ben de xpulse alacağım. Çok beğendim.
Geçen akşam benzin alırken yan tarafa bi xpulse geldi, benzin almaya.
Arkadaşa hemen bi şeyler sordum, sorun yaşadınız mı, üst kapaktan yağ kaçırıyor diye okudum dedim.
Genç arkadaş zaten motosiklet servisinde çalışıyormuş kendisi 8-9 aydır kullanıyormuş ve 6. Vites olmaması dışında bi olumsuzluk yaşamadığını söyledi. Bazı motorlarda yağ kaçağı oluyormuş ama onu çözmenin kolay olduğunu ve firmanın karşıladığını söyledi.
İlk defa yakından gördüm, gerçekten çok güzeldi.
avadanlık ile amortisör ayarı, buji değişimi gibi şeyler yaparsınız, bizim motorda yolda bırakacak sorun lastik patlamasıdır, buna önlem almalısınız.
yanınızda iç lastik taşırsanız ve lastiği söküp değiştirecek ekipman bulundurursanız kolay kolay yolda kalmazsınız, ama bunlar zor işler tabi..
formulax gibi spreyler var iç lastikte bile işe yarıyormuş öyle diyorlar bilemiyorum, ben simdilik birşey taşımıyorum.
Abov iç lastik mi?
Tubeless lastik değil mi üzerindeki?
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)