Arka çanta takacak arkadaşlara ufak bir bilgilendirme:
Arkadaşlar motoruma maxem Sl-40 arka çanta taktım. Çantanın şekli şemali kullanımı güzel, motora da yakıştı bence.
Ama gel gelelim çantayı taktıktan sonra 60km hızlarda gidonu bırakınca gidonda hafiften çırpma sorunu başladı. Yani diğer bir tabirle kafa sallama problemi. 70-80km de bu sorun yok. Özellikle 60km civarında var. Gidonu bırakmadığınız sürece sürüş güvenliğini etkileyen olumsuz bir durum olmuyor. Sadece gidonu bırakınca ip gibi gitmesi gereken motorun güdonu çırpmaya başlıyor.
Çantayı bu sorun olmasın diye bilerek ufak seçmiştim, 45-50-52 lt çantalarda var ama fazla büyük ve ağır olmasınlar istedim, yine de 40lt çantada bu sorunu yaşadım.
Çantanın kendisi hafif. Ölçtüm, sadece çantanın kendisi 2,9 kg geliyor. Tablası, civatası vb. ıvır zıvırıyla hadi yaklaşık 4-5 kg civarına gelsin.
Sürüş güvenliğini riske atacak bir durum olmadığını yeniden belirteyim, gidonu tuttuğunuz müddetçe bir sorun yok, sadece gidonu bırakınca başlıyor o zaman fark ediyorsunuz.
"O hızlarda sende gidonu bırakma" derseniz ona da hak veririm, sadece böyle bir durum olduğunu belirtmek istedim
Ben çantadan memnunum, çıkarmayı düşünmüyorum, kullanmaya devam edeceğim.
Herkese kazasız belasız sürüşler.