Yaw insanlar doya doya Xpulselerine biniyor, hatta bıkıp değiştirme noktasına gelmiş, benim siparişini verdiğim motordan ses seda yok, hala motor yolu gözlüyorum
Xpulse bencede artçılı kullanıma pek elverişli değil.Daha hiç xpulse kullanmadan bunu söylüyorum çünkü tüm ufak cc ler için aynı şeyi düşünüyorum. Benim fikrime göre artçılı kullanılacaksa keyifli bir sürüş için motor minimum 500cc ve üzeri olacak hocam bu net. Xmax250 olsun, R25 olsun, Ybr125 olsun, Pcx150 olsun, Suzuki gw250 inazuma olsun hepsini artçılı kullanma şansım oldu. Sürücü için sürüş keyfini aşırı törpülüyor iki kişi olunca. Motorun çekişi hissedilir şekilde düşüyor, "abi ben ufak cc yim, bana eziyet etmeyin lütfen" diye motor dile geliyor
Nc700 integram vardı, onda bile artçı alınca çok hafif güçteki değişim hissediliyordu ama motor gücü yeterli olduğundan sürüş keyfini baltalamıyordu.
Tracer 900 de artçı varken o güçten düşme hissini yaşamadım ama onda da artçı alınca bazen yüksek kasislerde motorun altını hafif sürttüğüm olduydu. Tracer 700 kullananlarda da benzer sorun olduğunu duymuştum, artçı alınca motor baya alçalıyor.
Ben tüm bunları bilerek sipariş verdim, bu motorda mecburi olmadıkça arkama artçı almayacağım. Ufak, az yakan, hafif, uygun fiyatlı, araziye de sokabileceğim bir motor lazımdı. Tüm bunları alt alta yazıp toplayınca en mantıklı seçenek Xpulse gibi geldi.
Eğer ki artçılı kullanacak olsam bende kesinlikle 650cc ve üzeri bir enduro tercih ederdim.