Evet dostlar, uzun araştırmalarım sonucu bende Xpulse 200 4v almaya karar verdim ve bugün siparişi geçtim.
Bayram sonrası 10-15 gün içinde teslim olacağı söylendi, sabırla bekleyeceğiz artık.
Mutlaka bilenleriniz çoktur ama ben yinede motorunu yeni teslim almış arkadaşlar varsa onlara kendimin de uygulayacağı nacizane bir ufak öneride bulunmak isterim. Bu motor her ne kadar kalite olarak japonlara yakın da dense montajı ülkemizde yapıldığından illa ki ufak tefek montaj hataları olacaktır. Bir japon sorunsuzluğu beklemek hata olur(ki onlarda bile tek tük montaj hataları çıkabiliyor.)
Öncelikle mutlaka bir
civata sabitleyici sıvı temin edin ve gözle görünen ve gevşemesini istemediğiniz civatalara sırasıyla uygulayın.
"Ne işe yarar bu civata sabitleyici sıvı peki?" diye sorduğunuzu varsayarak hemen açıklayayım; titreşim altında civataların kendi kendisine gevşemesini engelliyor. Kullanımı da aşırı basit, civatayı söküp ucuna 1 damlacık damlatıp geri takıyorsunuz,işlem tamam. Bir gece beklemesi yeterli, bu sıvı yuvada donarak civatanın titreşim altında gevşemesini engelliyor.
Bu civata sabitleyicinin genel olarak 3 tipi var. Az, orta ve yüksek mukavemetli. Ben tecrübelerime dayanarak
orta mukavemetli olanı (genelde mavi renk olur) kullanmanızı öneririm.
"Peki ileride vidayı sökmek istersek sorun olmasın?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Merak etmeyin , orta mukavemet kullandığınız sürece hiçbir sorun olmuyor. Ancak yüksek mukavemet(kırmızı renkli) kullanırsanız işte o zaman vidayı sökmede sorun yaşayabilirsiniz aman dikkat.
Marka olarak bu işin zirvesi Loctite markasıdır ama çok pahalıdır ve o paraları vermeye hiç gerek yok. Yerli üretim olanlarda çok başarılılar.
Kendim Ems Force Tl-43 50Ml olanı yıllardır hem kendimin hem arkadaşlarımın motorlarında ve farklı aletlerde kullandım, hiçbir sorun yaşamadım. Hatta benden gören birçok arkadaşım gidip kendisine de aynısından aldı :D
Link soran olursa şu ürün :
Ürün linki tıklayın
Ben bunu kullandım ondan bunu önerdim, yerli başka markalar da tercih edilebilir.
Miktar olarak 50ml olan şişe gayet yeterli, az gibi durduğuna bakmayın yıllarca kullanırsınız, daha fazlasına hiç gerek yok. Bende 50ml olanı var 4 yıl oldu hala bitmedi.
Benimde motoru teslim alınca ilk işim o akşam gerekli gördüğüm birçok vidayı söküp sabitleyici sürüp geri takmak olacak.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.