Bugün ilk 500km bakımından sonra motosiklet lastikçisine gittim. Lastik jantın tam dibinde yanaltan hava kaçırıyor. Lastikte delik, çatlak, deformasyon yok.
Her lastikte bulunan kalıp birleşim yeri tırtığı bu lastikte biraz fazla.
Michelin lastik bayisine gitmiştim. Sıfır Michelin lastiklerde de kaşıptan kaynaklı aynı tırtık var. Fakat çok daha kısa ve ince.
Yan keski ile tırtıkların fazlalıkları alındı. Lastik yanakları ve jant içi temizlenerek lastik takıldı.
Lastikçide ince zımpara olsa hafif bir zımpara atacaktım ama yoktu.
Hava kaçırma olmadığını gördük.
İki-üç gün sabahları lastik soğukken işyerinin oradaki benzincide kontrol edeyim durum belli olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------
Bugün lastikçiden sonra, @MCV'nin yaptığı gibi arka çanta altı metal tablası kestirmek için Şirinevlerde aynı sokaktaki bir motosiklet egzostçusuna gittim.
Adam aşağıda resmini göreceğiniz metal tabla için 250,-Lira istedi.
İçimden yuh deyip uzaklaştım oradan.
@MCV'nin metal tablası resmi.
İstediğim bundan kestirmekti.
https://i.hizliresim.com/di2oepp.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
@Kural,
Tekrar sorun yaşarsam anlattığın şekilde kendim yapacağım.
Bu arada aklıma geldi. Servisin gönderdiği lastikçi "jantı motordan söktür getir" dedi.
5km ötede serviste jantı söküp adama götürececeğim sonra tekrar geri getirecwğim !!!
Çok tuhaf geldi açıkçası.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------
@Kural
@MCV
Arka çanta tablasının altına metal kestirmek yerine,
polietilen et kesme tahtası daha iyi olmazmı?
Hem monte ettiğim yer çizilmez, hemde ses yapmaz.
1 - 1.5 ve 2 cm kalınlığında olanlar var.
Fiyatıda 40-50 lira civarlarında.