motoru servise goturdum 300km rodajını yaptırdım. yerden topladığım parçaları servisteki ustaya teslim ettim. baktı ve direkt "bu zincir kaydırma lastiği" dedi. bunlar ömürlük olur, heralde iyi monte edememişler, yerinden çıkmış, zincir de yolup parçalayıp yola dökmüş" dedi. ki aynen de öyle oldu.
ve devam etti "bu parça ömürlük olduğu için pek sipariş verilmez, bunu garanti kapsamında değiştiririz. ben parçaların fotoğrafını çekip UMA'ya iletip parçayı talep edeceğim, parça gelince seni arar çağırırım. geldiğinde ücretsiz değiştiririz" dedi.
arka maşaya geçme yerleri var. oralardan bırakmış sanırım. zincir de kapınca çekip koparmış, blendır gibi doğrayıp yola dökmüş. neyse. gelen lastiği hem geçme yerlerinden geçirecek hem de arasını temizleyip 3M çift tarafli bant yapıştıracak. bu lastik zincir zamanla uzayıp sarktığında dönüşlerde, ani hareketlerde sağa sola salınım yapıp maşa demirini kemirmesin diye imiş. usta "seninki zaten sıfır motor. daha 300km de, 20bin km ye yaklaşana kadar pek öyle bir sıkıntı olmaz zaten" dedi. şu anda bir aciliyeti yok yani. ama siparişi geçecek. gelince değişecek bakalım...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:55 ----------
ben servisteyken bir 150NK kullanıcısı da geldi. cf moto modelleri ile ilgili bir muhabbet oldu. ustanın dediğine göre cf moto'nun tüm modelleri arasında en iyisi, en az sıkıntı çıkaranı 250NK imiş. (tabi buna rağmen böyle abuk subuk sorunlarla karşılaşılabiliyor fakat çıkan sorunların çözümleri hep çok ucuz fiyatlı ve kalıcı çözüm oluyor)