Merhaba Arkadaşlar, Cfmoto 250 NK motosikletimi 20 Ekim 2019 da Sıfır olarak aldım. İzlenimlerimi şöyle açıklayabilirim.
Naked tarzı bir motosiklet almak aslında hiç aklımda yoktu. Hali hazırda Kanuni Caracal 200 ile tın tın hergün işe gidip geliyordum.
Ta ki biraderimin mt07 sini kullanana kadar...
16 Ekim de biraderin motorla 80km turladım istanbul yollarında. 19 Ekim de ödemesini yaptım, 20 Ekim de teslim aldım.
Tabi mt07 kullanınca mt07 alası geliyor insanın ama iki nedenden ötürü CfMoto ya yöneldim. Birincisi her gün kullanacağım için 700cc nin yakıtı beni rahatsız edecekti. İkincisi ve en önemlisi de bende o kadar bütçe yoktu.
CFmoto dan, bir çok kişi gibi benim de Erkin 'in NorthCamp turuyla haberim oldu. Yani bir motorun dayanıklılığı daha detaylı nasıl kanıtlanabilir ki zaten. Kullanınca da bu kalite ve sağlamlığı hissediyorsunuz.
Ben 100kg civarıyım. Hiç artçı taşımadım. Motorun artçı için uygun olup olmadığı konusunu tam bilemiyorum. Arka koltuk biraz küçük gibi. Artçınız biraz zayıfsa belki olabilir.
Tüm aydınlatmaları LED olarak dizayn edilmiş. Gece sürüşünde selektör yaptığınızda çok uzaktaki araçlar bile fark ediyor sizi. Bildiğin şimşek çakıyor gibi oluyor.
Tipi nedeniyle trafikte dikkat çekiyorsunuz.
Motoru gerçekten güçlü ve atik. Gaza bastığınızda bunu gayet rahat hissedebiliyorsunuz.
Ben sürat olarak 150-155 civarını görebildim. Daha hafif birisi belki biraz daha sürat yapabilir.
Araç normal seyir halinde 120-130 ile hiç zorlanmadan gidiyor. Ama tek silindir klasiği olarak bu süratlerde titreşimi baya hissediyorsunuz.
Araçta beni rahatsız eden tek şey rüzgar olayı. Adı üstünde Naked. Aracı kullanırken belli bir süratten sonra rüzgar gerçekten baya rahatsız ediyor. Gerçi naked kullanıcıları bundan özellikle zevk alıyorlarmış. Chopper dan Naked a geçen biri olarak bu kadar rüzgar olayı bana pek uymadı. Anladım ki ben Naked adamı değilim
Bu nedenle geçen gün bir maxi scooter aldım. Tamam bir CfMoto kadar atik ve güçlü değil ama her gün kısa mesafe giden ve rüzgardan hoşlanmayan biri için bence maxi scooter daha uygun.
Şu anda 250NK garajımda duruyor. Henüz 1.250km de. Almayı düşünen varsa Sıfır gibi araçtır. İlana da koydum zaten.
Sıfır araç almayı düşünenler; plaka çıkartılması, MTV, bakım ücretleri ve rodaj gibi şeylerle uğraşmak istemezseniz motorum ilgilinizi çekebilir. Ekrandaki jelatini bile daha geçen hafta çıkarttım.
Ara sıra kısa mesafe sürüyorum. Tam olarak da vazgeçemiyorum ama iki motora sahip olacak bütçem de maalesef yok.
https://www.arenayazilim.com/cfmoto-250nk.jpg
Bir heves arkasına çanta da almıştım. İsteyen olursa çantasını da ayrıca satabilirim.
Motorla ilgili sorularınız olursa seve seve cevaplarım. 250nk gerçekten beğendiğim bir araçtır. Saygılar