Arkadaşlar bugün bir ara ustama gittim muhabbete. Laf lafı açtı Cf Moto 250 Nk.ların bir kısmında giderken gaz kesme gibi bir sorun olduğunu, yetkili servislerde de buji değişimiyle sorunun giderilmeye çalışıldığını ama yeni bujiyle bile problem oluştuğu duydum. Sorunun kaynağı buji piposundaymış, 600 Rr buji piposu kullanmışlar sorun hemen kesilmiş. Ne derece doğrudur bilemem ama benzer sorunu yaşayıp da derman arayan varsa bu konuyu bir araştırsın derim.
Merhabalar, 4500 km'de 2021 model CF Moto 250NK almak istiyorum. 2021 ile 2022 arasında bir fark var mıdır? Sizce almalı mıyım? 3 senedir NMax kullanıyodum, cc yükseltmek istediğim için ilk olarak MT-25 sipariş verdim ama bir türlü gelmedi. Bu aralar 250NK bakmaya başladım fakat çok kararsızım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Selamlar, bende ön sipariş ile kasım sonu teslim olacak şekilde oktay motordan alarak aranıza katıldım. motor gelene kadar da ekipmanlarımı tamamlarım diyorum. direkt kışlık ekipman alayım diyorum.
Hayırlısı olsun. Umarım yağmurlu güne denk gelmez de nakliyesini kolay gerçekleştirirsin.
Sağolun, erteleye erteleye zamlı fiyatlardan aldık valla. Ön sipariş sağolsun bi nebze ucuza geldi yine en azından piyasanın şuanki durumuna kıyasla.
Zincir dişli değişen arkadaşlar önerilerinizi alabilir miyim? https://www.bizimmotor.com/cf-moto-n...li-zincir-seti
Bu bizim motor sitesindeki uygun mudur?
Arkadaşlar selamlar,
Motorumu alalı henüz 4 ay oldu ama şimdiden 8.000 km'yi gördüm ve artık lastik değiştirmek istiyorum. Çoğunlukla günlük kullanım ve buna ilave olarak ara sıra viraj yapmaya tatlı tatlı gazlamaya da çıkıyorum. Bana lastik öneriniz nedir?
Gerek yağışlı havalarda, gerek viraja çıkarken, gerek günlük yollarda tutuşu güzel olan ve beni üzmeyecek hangi lastikleri önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler.
abi çok iyi bi konuya değinmişsin. benim motor üç ay yattıktan sonra yağ falan değiştirip çıktım yola bi sıkıntı yoktu ta ki iki güne kadar, iki gün sonra sabit devirde motor tekliyo gibiydi hani benzin biter de motor öksürür ya aynı öyle ama çok daha hafif ben de sıkıntının bujide olduğunu düşündüm birkaç gün araştırdım bi sonuç alamadım sonrasında kendiliğinden düzeldi acaba diyordum enjeksiyonda mı bi arıza oldu da ufak da olsa tekliyordu motor yoksa bujidemiydi sıkıntı ta ki sizin yorumunuzu görene kadar demekki buji piposu denen meretmiş başımı ağrıtan. tekrar söyleyim bir hafta sürdü sürmedi kendiliğinden geçti bende
Benim şu an kullanmakta olduğum motorda 10 küsür senelik buji pipolarında yarıklar vardı, yağmurlu havada derin bir sudan geçtiğimde motor tek silindire düşüyordu, gaz veriyorum veriyorum gitmiyor. Biz sorunun kaynağını pipodur diye tahmin ettik, hakikaten pipoları değiştirince daha da başıma gelmedi yağmurda.
Siz hatırlatana kadar ben de unutmuştum ne yazdığımı, ben o dönem bir şey duydum, belki gençten bir kardeşime bir gün fayda sağlarım diye buraya yazdım, hani şu şu kısımları da kontrol edin diye.
bugün 73600 tlye sıfır hemen teslim alacaktım ama vazgeçtim nedense bi güven vermiyor motor..
Lastik önerisi olan var mı arkadaşlar ? Benim NK'nın lastikleri artık hiç güven vermiyor ve virajlara lastikler güvenemediğim için hiç keyif alamıyorum virajlardan ve düşücem diye de hep tedirgin oluyorum. Motorun arkası sirk gibi bir sağa bir sola yalpalıyor ??
Merhaba abiler, ben motorumu alalı 1 hafta oldu henüz 60 kilometredeyim, motorumdan şuan oldukça memnunum ve ilk motorum olduğu için hevesim de var. Lakin bu lastik konusunda benim de korkularım var. Malum önümüz kar kış yağmur ıslak derken bizim stok lastikler beni korkutuyor açıkcası. Islak yolda kaymayabileceğim, kışın bana güven verebilecek fiyatı çok da uçuk olmayan bir lastik önerebilir misiniz?
bu kadar uzun süredir satılan bir motorda halen parça problemlerinden bahsedilmesi çok yazık ya.
bildiğim kadarıyla kasa da değiştirmedi genel hatlarıyla aynı motor.
tamam rekabete göre yüzde 25 35 ucuz ama yedek parça olmamasından sorun yaşanması çok yazık.
ne zaman bi cfmoto başlığı videosu görsem hep aynı. parça sorunu.
2021 model 20000kmde motor. Bakımı henüz yapılmadı. Hafta içi gideceğim. 1.5 ay kadar yattıktan sonra 1 haftadır işe gidip geliyorum, hiç bi sorun yoktu. Bugün düşük devirlerde stop etmeye başladı. Akü voltaj değeri çok oynak. Özellikle tümseği geçtikten sonra tekrar hızlanırken stop ediyor. Eve kadar yüksek devirde sürerek geldim fakat eve geldiğimde her gaz vermemde stop etmeye başladı. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?
Videolar:
https://drive.google.com/file/d/15-7...usp=share_link
https://drive.google.com/file/d/14zs...usp=share_link
https://drive.google.com/file/d/14yd...usp=share_link
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:31 ----------
Bir de deponun içinde şöyle bir şey var. Normal mi acaba?
Şarjını ölçtürün, düzgün şarj edemiyor da olabilir. Edemiyorsa ya konjektör ya da statör malum.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)