Merhabalar,
20 gün önce ikinci el 250 NK alarak ben de aranıza katıldım. 1000km civarı yaptım, şu an 6500 km civarındayım. İlk motorum olduğu için kıyas yapamıyorum ama kullanmaktan memnumum.
Lastiğe yapılan genel yorumlar sonucunda ilk fırsatta lastikleri değiştirdim. Anlas Tournee taktırdım. Servisdeki yorum üzerindekinden daha iyi olduğu kesin ama harika mükemmel de dersem yalan olur oldu. 110/70 R 17 M/C 54H TL ve 140/70 R 17 M/C 66H TL ebatlarını taktırdım. Serviste başka bir 250 NK'ya Capra RD takmışlar. Tavsiye etmem çok geniş oldu, sürüş dinamiğini bozar zaten ekstra aparatla anca takabildik dedi.
Aynaların görüşü bana az geldi, yükseltme aparatı takmak istedim, iki aynası da ters dişmiş o yüzden uygun aparat bulamadım. (Bir ters bir düz satılanlar var, ikisinden karma yapalım, senin elinde de düz set kalır dedim ama satıcıları ikna edemedim.)
Geçen haftalarda İzmir'e gittim geldim, yakıt tüketimi de hızı da hoşuma gitti, başka motorlarda anlatılanları kıyasladığımda. Aldığım kişi incelemelere bakma 5lt ye kadar çıkıyor dedi ama benim ortalamam 3lt civarlarında aldığımdan beri.
Radyatöre fazla çamur gidiyor gibi geldi, radyatör koruma aldım AliExpress'ten gelmesini bekliyorum, bu kadar çamur geliyorsa taş gelmesi riskli.
3 gün önce ufak bir kaza yaptım, sol ayak pegi ve taktırdığım koruma takozunun birisi kırıldı sadece, yedek parça sitesinde sadece metal kısım satılıyor gibi görünüyor ama servisler tamamını satmanın peşinde. Tamamı dediğimde üzerindeki lastik ve ucundaki vida. Fiyatı direkt ikiye katlamışlar. UMA'ya ulaşıp bilgi alamadım. Sanırım ayağın tamamını değiştireceğim mecburen. Koruma takozunun da çok sağlam olmadığını anlamış oldum, MT25 ler için satılan sert lastik takozlardan aldım, onları takacağım. Düz, tek parça takozların hepsi oluyor gibi geldi, sadece kısa olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.
Vida düşürme durumu benim de başıma geldi, zincirin üzerindeki kapağın bir vidası düşmüş o da lastiğin üzerindeki çamurluğa kadar etkilediği için çamurluk aşağı kaymış, arka amortisör biraz çamurlanmıştı.
20 günlük maceram bu kadar.
https://i.hizliresim.com/Xbj30j.jpg
https://i.hizliresim.com/r0aN21.jpg