SEVGİLİ MOTOR SEVERLER;
1)Çan çin çonlar haricinde tüm motorların orjinal parçaları pahalı, varsa yan sanayi üretimleri ucuzdur.
2)Twister veya CBF 250'nin motor ömrü çok rahatlıkla 80-100 bin km'lere çıkmaktadır.(Bu sitede kullananlara sorulabilir)Benim kullandığım 23000 km'de ve şu ana kadar zincir ile lastik haricinde hiç bir sorunum olmadı.Motorundan da en ufak bir sorunum yok.Kol ayak çıkarma da hikaye.Defalarca uzun yolda yüksek hızlarda gitmeme rağmen henüz böyle bir şey çıkarmadı.Hızlı olan iyidir diyen varsa o mantığa daha bi diyeceğim olamaz.Allah akıl fikir ihsan eylesin.O zaman çok daha ucuza GT 250 Hyosung alacaksınız.
3)CBF'in sıfırı zaten yok.Dolayısıyla o fiyatına bakıp da karşılaştırma yapamazsınız.Ancak ikinci eline bakarak karşılaştırma yapılabilir.İkinci el fiyatları da 3500'den 5500 kadar mevcut.
4)Ben 38000 km YBR 125 kullandıktan sonra bu motoru aldım.Evet YBR kesinlikle çok iyi bir motor.Ancak her iki motoruda uzun süre kullanan biri olarak konuşuyorum.Bunları karşılaştırmak saçma olur.Elma ile armutun karşılaştırması misali.En basitinden YBR rüzgar yoksa yokuş aşağı en fazla 110-115 yapıyor.CBF her şartta 120'yi görüyor.150 km'ye kadar da çıkabiliyor.Yokuşlarda da kamyoncularla arkadaşlık yapmak zorunda kalmazsın.
5)SEVGİLİ MOTORSEVERLER; eğer bütçeniz 4000-5000 arasında ise ikinci elde alınabilecek çok iyi bir makinadır. CBF 250 Şehir içinde sizi tam olarak tatmin eden, şehir dışında ise otoban dışında idare eden, her türlü yedek parçası orjinal veya yan sanayisi çok bol olan, hava ve yağ soğutmalı, tek silindirli olması münasebetiyle bakım derdi ve maliyeti yüksek olmayan, torklu kullanılmayı seven adam gibi motordur.(NOT
ARANIZ 5000-7000 ARASINDA İSE DENEYİMLİ BİR SÜRÜCÜ İSENİZ OZAMAN 50cca0 CC ALIN.PARANIZ 7000-9000 ARASINDA İSE 650VEYA 1000'LİK MAKİNALARA BAKIN DERİM)