Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF150'yi,CBF250'yi sattım...Şimdi 2009 GT250r
    Tabi ya ne var ki arada.bmw ile cbf250 arasında 33 milyarcık bir fark var.Bu kadar az fark için cbf250'ye binilir mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBF 250 i sattık 600f te sıra :)
    Alıntı viper_1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl böyle bir hurda yığını almakla hata etmişiz bilemedik.
    Motoru alırken herkes beni uyarmıştı. "7 milyar vereceğine üstüne biraz daha ekle 40 milyara BMW al, sorunsuz gez demişlerdi." bilemedim.

--- --- ---

Egzantrik sorunu gergi ile başlıyor. Ustaların çoğu bilmediği için egzantrik zincirini de söküyor. Sonra bla bla bla bissürü dert...
    Önce gergiyi değiştirin. Belli bir süre hararet gören motorda gergi özelliğini yitiriyor. Değiştirdikten sonra, tekrar motoru sesini dinleyin. Farkı göreceksiniz...

Arkadaşlar daha önce yazdığımı hatırlıyorum ama dikkate alan olmamıştı.
    Yağ olarak herkes kafasına göre yağ koyuyor.
    CBF250 için ; 10W-40 veya 15W-40 yağları tavsiye ediliyor.
    Tam Sentetik bir yağ olan ; Power1 Racing, CBF 250 için kesinlikle önerilmiyor.
    Yanlış yağ, debriyaj balatalarına büyük zarar veriyor...

(Rampa aşağı) Motosiklet 150 km hızla giderken, motor devri 10.500'e yaklaşıyor. Nasıl iştir anlamadım

dostum ben castrol 10-50 koydum bı sakıncası olurmu ?

Alıntı kingman30 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabi ya ne var ki arada.bmw ile cbf250 arasında 33 milyarcık bir fark var.Bu kadar az fark için cbf250'ye binilir mi?

adasel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF1000
    Arkadaşlar, ben dün motorumun 12bin bakımını yaptırdım. Aslında 500 km daha vardı ama erken olsun da geç olmasın dedim.

Hava filtresi, yağ filtresi, yağ ve buji değişti. Zincir temizlendi spreyle. Birde arka stop lambasının ampulü değişti. Frenler kontrol edildi.

Bu aralar biraz sıkışık olduğum için 3 e böldürdüm. 50-50 üç ay toplamda da 150 tl para tuttu. (tabii ki Honda servisinde yaptırdım bakımı). 12bin bakımı yaptıran varmı ve ücret konusunda sizce nasıldır?

Motosikleti
    Alıntı adasel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, ben dün motorumun 12bin bakımını yaptırdım. Aslında 500 km daha vardı ama erken olsun da geç olmasın dedim.

Hava filtresi, yağ filtresi, yağ ve buji değişti. Zincir temizlendi spreyle. Birde arka stop lambasının ampulü değişti. Frenler kontrol edildi.

Bu aralar biraz sıkışık olduğum için 3 e böldürdüm. 50-50 üç ay toplamda da 150 tl para tuttu. (tabii ki Honda servisinde yaptırdım bakımı). 12bin bakımı yaptıran varmı ve ücret konusunda sizce nasıldır?

ucret makul geldı bana henuz benım mtor 4400 de o bakıma daha cok var ama bakalım

Motosikleti
    Honda CBF1000
    Biraz fazla ama en azından motorumu güvenli ellerde yaptırdım. Zaten başka da alternatifim yoktu. Daha 12 ay garantisi devam ediyor motorumun..

Motosikleti
    Alıntı adasel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz fazla ama en azından motorumu güvenli ellerde yaptırdım. Zaten başka da alternatifim yoktu. Daha 12 ay garantisi devam ediyor motorumun..

dostum motorunun resmı varmı burda paylasırmısın ?

Her 10.000'inci km'de zincir,buji, hava filtresi değişiyor zaten.

yapiressami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung GT-250
    bir arkdaşım ybr125 ile takas teklif etti üste ne istersin diye sordu 2500 dedim...cevap yazdı bol şans diye yani dalga geçti benle kendince...bende cevaben şöyle yadım....üste 1000 lira istesem diye bekliyodun dimi dostum...o zaman olurdu dimi... benim motorun yenisi 8000 ..piyasada 3000 den 6000 e kadar cbf250 var ....benim aklım ermedi bu işe cbf 150 ye apachi ye ybr ye 2500 veriyolar ama cbf-250 ye 4000 i bile çok diyolar anlamıyorum...motoru satıcağama pişman ettiler 4000 canlı para saydım ben bu makineye + 2000 de masraf ettim şimdi 3500 e vericem almıyo kimse ..nerde hata yaptım ben cbf 250 bu kadar kötü motor mu ben çok memnunum canavar gibi cevreyolunda denk geldiğim 10 motordan 8 i benim motordan ii değil...gırtlağa kadar borçta da olsam satmıcam en sonunda...
    bunu sizinlede paylaşmak istedim sinirlerim çok bozuluyor..
    γ@píяєگگ@mí
    Mehmet ERDOĞAN

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Eşşek hoşaftan ne anlar demişler.Bi kere cbf250'ye binsin bakalım bi daha ybr'ye binebiliyo mu?Sen motoru cbf150'nin sıfır fiyatına satıyosun nerdeyse ancak anlayana.Bence bi tane motordan anlamayan birinin verdiği alaycı tepki senin moralini bozmasın.Yaz bakalım sahibinden.com'a nasıl telefonlar yağıyo.Telefona bakmaya yetiştiremezsin.

delicoban08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLX 250
    Selam arkadaşlar öncelikle yorum yapan herkese teşekkür ederim motor macerama başlarken 125 lik ile başlamam tavsiye edildi bunun üzerine bayağı bi zaman 125 likleri araştırdım ve honda CG125 de karar verdim CG 125 i alırken çok araştırma yapmıştım doğru düzgün hiç bi olumsuz yorumla karşılaşmamıştım bunun üzerine makineyi satın aldım (1 ay önce) yaklaşık 750 km yol yaptım titanımla . Motor aslında hoşuma gitmedi değil ama ne biliyim sanki beni kesmedi gibi çok çabuk alıştım motora ve şimdi yetmediğini düşünüyorum bu yüzden ilk aklıma gelen makine CBF250 oldu ve daldım buraya ama sanki daha önce CG 125 için okuduğum gibi güzel yorumlar yok bu konuda memnuniyetsizlikler falan göze çarpıyor ben şidi ne bakacağım ya :S

slamdunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial X-Treme Supermoto 250
    Bizim millet bir acayip. Birisi çin malı aleti öve öve bitiremez diğeri canavar gibi aleti yerden yere vurur.. Neyse isteyen istediğini alır.. Benim 5. motorum ve gayet de memnunum şu an..
    Size bir sorum olacak.. Bir arkadaşımla yakıt konusunda tartıştık.. Daha önce ikimizde de cbf 150 vardı.. Ben o zamanlar km de 9-10 kuruş yaktığımı söylerken o inatla 18 kuruştan aşağıya yakmadığını iddia etti. Yine aynı arkadaş bu sefer de cbf 250 nin 20 kuruş yaktığını iddia ediyor. 2 kez ölçmeme rağmen 10-11 kuruş civarı ölçtüm.
    Sizin yakıt rakamlarınız nedir acaba?

Serpico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    yapıressamı arkadaş:

eğer Antalyada olsaydın motoruna talip olurdum.
    seni de zarara sokmazdım.
    ama istanbuldan Antalyalı motor mu alır. alır ama uzu iş...
    ben motor alıpta kârına satanı görmedim. ama senin motoruna biçilen fiyatta soyguncu zihniyeti olanların istediği sanırım.
    bol şans
    İNSANOĞLUNUN İCAT ETTİĞİ EN GÜZEL ŞEY MOTORSİKLETTİR...........

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı slamdunk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim millet bir acayip. Birisi çin malı aleti öve öve bitiremez diğeri canavar gibi aleti yerden yere vurur.. Neyse isteyen istediğini alır.. Benim 5. motorum ve gayet de memnunum şu an..
    Size bir sorum olacak.. Bir arkadaşımla yakıt konusunda tartıştık.. Daha önce ikimizde de cbf 150 vardı.. Ben o zamanlar km de 9-10 kuruş yaktığımı söylerken o inatla 18 kuruştan aşağıya yakmadığını iddia etti. Yine aynı arkadaş bu sefer de cbf 250 nin 20 kuruş yaktığını iddia ediyor. 2 kez ölçmeme rağmen 10-11 kuruş civarı ölçtüm.
    Sizin yakıt rakamlarınız nedir acaba?
    Bende de cbf150 vardı ve benim yaktığım rakam en fazla 9-10 kuruştu.CBF250'yi tam olarak ölçmedim ancak onunda yakacağı otobana çıkıp gazı köklemedikten sonra en çok 13-14 kuruş yakabilir.Ben her ikisini de kullanan biri olarak arada pek fazla fark görmedim.Ancak 20 kuruş yakması imkansız.

Alıntı delicoban08 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar öncelikle yorum yapan herkese teşekkür ederim motor macerama başlarken 125 lik ile başlamam tavsiye edildi bunun üzerine bayağı bi zaman 125 likleri araştırdım ve honda CG125 de karar verdim CG 125 i alırken çok araştırma yapmıştım doğru düzgün hiç bi olumsuz yorumla karşılaşmamıştım bunun üzerine makineyi satın aldım (1 ay önce) yaklaşık 750 km yol yaptım titanımla . Motor aslında hoşuma gitmedi değil ama ne biliyim sanki beni kesmedi gibi çok çabuk alıştım motora ve şimdi yetmediğini düşünüyorum bu yüzden ilk aklıma gelen makine CBF250 oldu ve daldım buraya ama sanki daha önce CG 125 için okuduğum gibi güzel yorumlar yok bu konuda memnuniyetsizlikler falan göze çarpıyor ben şidi ne bakacağım ya :S
    Arkadaşım bu sınıfta bakabileceğin çok fazla alternatif yok malesef.CBF250'ye kimse rakip gösteremiyo.En yakın rakipleri eski model 600'lükler.İşi bilenlerde eski model japonlardan uzak durun diyo.Yedek parça sıkıntısı cart curt...CBF250 5.000 TL civarı fiyatıyla tam ara sınıf bir motor.Bunun bir üstü alınabilecek en yakın alternatif 2-3 yaşlarında 600'lükler.Onlarda malesef iki katından daha pahalı.11.000 TL'ye fazla kilometre yapmamış fazer bulmak mümkün.Eğer elinde 5.000 TL varsa kalanını da kredi çekip alabilirim diyosan bence 3 yaşında 20.000 km'yi geçmemiş bir fazer alabilirsin.Ancak durumum müsait değil dersen cbf250'yi alıp 2-3 sene rahatlıkla binebilirsin.Uzun yola da çıkıp 110-120 km hızlarla türkiye'nin heryerine de gidebilirsin.

yapiressami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung GT-250
    onlarca çakallık kokan takas teklifi geldi...takas düşünmüyorum diye eşşek kadar büyük yazı yazdım en sonunda...bu ara nakite oldukça sıkıştım...3000 e vericem son 3 gün (motoru çalmadım yani bende 4000 lira sayıp + 2000 extra yaptım ) sadece sipob ayarı istiyo motorun hiç bir sorunu yok...arayan arkadaşlarınıza söyleyin ...bayrampaşa istanbulun merkezinde bir yer mesafeyi sorun etmeyelim..ne demişler motor çin de de olsa git al :D :D :D

http://www.sahibinden.com/_full_cbf-...em?source=chva

gelen mesajların arasında şöyle bir mesaj da vardı ; ....3000 olursa antepteyim nasıl gönderirsin ?... DEDİM YARIM MI OLSUN TAM EKMEK ARASI MI
    γ@píяєگگ@mí
    Mehmet ERDOĞAN

Motosikleti
    vallaha ben askere gıdene kadar motorumu satmam gıderken belkı sata bılırım oda aileme yuk olmamak ıcın haa baktım durumum ıyı motorumu zaten satıcam dıye almadım satmam motorumdam asırı memnunum suanda 5 bın km rede sıyah yılan gıbıııı masallaaaaah

ozprometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şu anda yok
    selam arkadaşlar.
    ben de cbf 250 almaya niyetlenenlerdenim. vitesli ilk motorum olacak kısmetse. 6000 km de 5500 e buldum sizce fiyatı nasıl?
    kullanım amacım haftaiçi işe gidip gelmek (20+20 km) haftasonları ve tatillerde de orta uzunluktaki mesafelerde gezmek (150-250 km arası). siz ce bu motoru mu alayım yoksa 4150 ye sıfır cbf 150 mi?
    sanırım bu motoru alırsam bi de ön cam takmam gerekecek. onun fiyatını bilen var mı?

garaguru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    bir depo ile 320 km gidiyor ne 150 si.

slamdunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial X-Treme Supermoto 250
    Ben yeni ön cam aldım sahibinden.com daki bir satıcıdan 110 TL verdim.. Gayet güzel duruyor..
    Eğer uzun süre kullanmak istiyorsan motorunu CBF 250 al derim. Her ne kadar CBF 150 de gayet başarılı bir motor olsa da bazen bayır yukarı 80 km yi geçememesi özellikle otobanda giderken yetersiz kalabiliyor. Ama cbf 250 ile 100 km/s hızında konforlu bir yolculuk yapılabiliyor.

Motosikleti
    Honda CBF1000
    delicoban08, bu fiyatlara sana sorun çıkarmadan binebileceğin tek motor cbf250. gönül rahatlığıyla al ve bin derim ben ;)

arkadaşlar yapıressamı arkadaşımız motorunu neredeyse bedavaya veriyor. hiç kaçırmayın derim ben. ben motor almak isteyen arkadaşlarıma haber vereceğim şimdi gördüm.

yapıressamı inşalah en kısa zamanda şu k.kartı borcunu halledersin arkadaşım :(

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Alıntı slamdunk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben yeni ön cam aldım sahibinden.com daki bir satıcıdan 110 TL verdim.. Gayet güzel duruyor..
    cbf 250 aldıgın ön camın resmini görebilirmiyiz.
    98 Beygir.....

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler