Biraz deneyim kazandıktan sonra Honda CB 500F günlük kullanım açısından harika bir motor olacaktır.
Sa. Arkadaslar cbf 150 de 200 km kadar kullandigim ngk cr9ek bujimi cbf 250 dede kullanabilirmiyim bi zarari ziyani olur mu ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:59 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------
[IMG][/IMG][IMG][/IMG][IMG][/IMG][IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:16 ----------
Arkadaslar fotograflarini gordugunuz motoru uzun zamandir kovaliyordum sahibi almis 20.000 yapmis ve motoru kenar koymus cok sukur daha anahtar dgmemis fabrikanin motorun uzarine vurdugu beyaz isaretleri bile duruyor somunlarinda adami ikna edip motoru aldim muayene falan hallettim aldiktan sonra suan icin aku aldim yag bakimini yaptim lastikleri michael pilot 2011 sonunda almis daha ole binip gezemedim sertlestimi tam bilmiyorum arka canta demirini ve cantayi cikmacidan aldim allahim cumlemizi kazalardan belalardan korusun hepimize gule gule kullanmayi nasip etsin fotograflarla ilgili yorumlarinizida beklerim hayirli gunler
Buji konusunda kisaca yazayim atesleme dusuk olursa devir ve surat ona gore olur.yani pahali degil zaten.resimdeki motor hayirli olsun cbf ve cbx her zaman 10numara motordur.gule gule kullanin.
Herkese merhabalar
Öncelikle bu faydalı paylaşımları yapan parmaklarınız dert görmesin diyorum
emeği geçen herkes sağolsun
paylaşımlarınızı okuduktan sonra cbf almaya karar verdim
ilk motorum olacak,daha önceki tecrübem "bi tur versene" den ibaret
bir arkadaşımın tanıdığında satılık motor varmış, 32000 km de 2006 model
fiyat olarak 6600 demiş
motorda sıkıntılı biir durum olmadığını varsayarsak model km ve fiyat olarak değerlendirdiğinizde uygun bir motor mu acaba
görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum
O motor eğer bakımlı ise eksantrik zinciri ön maşa arka ön lastik ve elektrik tesisatı kurcalanmamış ise 6-6,5 eder. zaten sende pazarlık et 6 250 gibi bırakır sahibi bence. ben 6000 e verdim sıfır gibiydi.Senelerce de sorunsuz binersin. Aslında şu benzin fiyatından dolayı şehir içi dışı en ideal binilcek motor bunlar. Bunu verip cbr 1100xx aldım korkunç bir gücü ve hızı var ama cbf-cbx gerçekten bambaşka bir motormuş bunu satınca anladım. resimdeki motor çok temiz duruyor lastiklerine dikkat ettim de hatları yol tutuşuna çok ideal ıslak- kuru zeminde iyi performans verecek cinste yarıkları var. Tavsiyem kornasını değiştir üzerindeki kornası çok zayıf bosch marka al ve role tak.
Yukarıda kırmızı cbf için düşüncelerimi yazmıştım.6600 e satılan motor içinde fiyatı hakkında yazdım.
UMIT HAYIRLI OLSUN KACA ALDIN MOTORU ON LASTIGIN MARKASI NEDIR ?
Dostlar farkındaysanız forumda bir canlılık var.uzun zaman kendi halindeydi.unarım böyle gider.ara geçişi olarak benimde cbx almam forumun bu bölümüne umarım katkı olmuştur. Şu an ramzey qm250 mct 250 cbr1100xx benelli 250 de sürekli yazıyorum. Burdaki dostluğa hayranım.
BEYCIVAN ABI SENCE CBF 250'DEN SONRA MT 25 NASIL BI KARAR OLUR?
Yok yok boşver o motor çok para yani alternatif düşün 600f falan cbf500 örneğin. Biraz cıtayı yükselt kardeşim ravinge geçmenin zamanı gelmedi mi
BIRAZ KILO BOY PROBLEMI VAR.(167 BOY 67 KG) BIRAZDA FIYAT PROBLEMI.ASIL GONLUM VFR 800'DEN YANA CESARETIM YOK O MOTORADA. SIFIR MOTOR SONUCTA MT 25 180 KM SURAT YETER BENCE. 60O'LUKLER ALDI BASINI GITTI BILIYORSUN IKINCI EL COK ZORLASTI ARTIK GUVEN ORTAMI KAYBOLDU.COK IYI TANIDIGIN OLUCAK OYLE ALICAKSIN..OLMADI CBF 250 DEVAM GITTIGI YERE KADAR )
Cbf ye devam bence
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:48 ----------
Arkadaşımızın birisi özelden msj atmış ben burdan da sorusuna cevap vermek istedim. Ön koruma camının yararlı olup olmayacağı yönünde fikir istemiş. Kesinlikle birden fazla faydası olur zararı olmaz. En çok ta gözünüze yoldan bir şey girmesine yada rüzgardan etkilenmenizin önüne geçer. Bu motordaki kendi kornası zayıf ven role takıp bosch marka korna takmıştım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------
takasta verdiğim motorun resimleri arkadaşlar alttaki de yeni aldığım motora ait.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:35 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:39 ----------
arka çanta olmadan olmuyor arkadaşlar uzun yolda insanın herşeyi derleyip topluyor henüz racing gibi kullanmaya tam geçmedim twister o yönden harikaydı.
teşekkür ederim hocam fotoğraflar için cam için bir link verebilir misiniz peki?
birde benim amortisör keçeleri patlak o yüzden dikkatimi çekti sizin amortisör bağlantı yerindeki siyahlıklar ne?
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-honda-cbr-125-250-cbf-500cbf-600-tur-cami-ve-yedek-parcalari-bul-278937873/detay burda var hemde 90 tl demiş çok hesaplı bence. amortisör keçeleri değiştir 100 km den sonra savurma yapar virajlarda motoru düzgün yatıramazsın girdiğinden toparlayamazsın küt küt vurur. O benim motorun resmindeki amortisördeki parça motorun orjinalinde var eğer maşa söküldüyse genelde tamirciler takmıyor. O tozdan kumdan amortisöre yabancı cisimlerin girmesini engelliyor. mesala alttaki ilandaki motorda biraz daha gelişmişi var.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-yamaha-super-tenere-amortisor-korumasi-239445393/detay
MASALLAHI VARMIS CBX'IN ...CBR'DA GUZEL MOTORDA BIZE AGIR GELIR[COLOR="Silver"]
]---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:58 ----------
resimdeki siyah honda çok güzel kısrak at gibi maşallahhhh. Yok hocam bu devirde en ideal motor bunlar hem hesaplı hem kaya gibi. bakma ben aldım ama hala tadı damağımda her yere gidiyordum bunla asfalt dışına çıkamıyorsun kullanırken de kırklareli pehlivanı gibi resmen güreşiyorsun.
bu motorun kıymetını bılenlerden olmaya devam edecegım. parası olan devam etsın 15 bın tl vermeye 250 lık makınalara
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)