Honda CBF 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Ekim 2012, 14:03
NRG900 adlı üyeden alıntı
Güzel teklif. Peki neden sevmedin karakterini? Düşük viteslerde biraz hırçın olması ve sert süspansiyonu mudur sebep?
Bu arada ben Cevahir AVM otoparkından çıkarken paso ayakta sürüyorum motoru, yolda o kadar çok hız kesici var ki ancak konforu sağlıyorum
Tork u düşük yüksek vites düşük hızlarda toparlamıyor kendini, er-5 kullandıktan sonra süspansiyonu değil sert baya bi yumuşak geldi gerçi yol tutuşu er-5 ten daha iyi orası tartışılmaz.Vites araları çok kısa bide motorun karakteristik sesini sevemedim.Gerçi büyük hacimli motordan sonra böyle olacağını biliyordum bile bile lades oldu insan ister istemez kıyasa giriyor.Satıp er-6 n almak amacım.
Reklamlar
-
21 Ekim 2012, 19:55
There are old bikers and there are bold bikers - but there are no old, bold bikers.
Türkçe meali: cesur ve yaşlı motorcu olmaz, binersin dört kolluya
-
21 Ekim 2012, 22:29
NRG900 adlı üyeden alıntı
250 cc'ler ile kıyaslasan daha iyi olurmuş
er-5 kullanmadım ama cbf 250'nin yol tutuşu beni çok tatmin etmiyor aslında. Özellikle yatışlarda arka tekerim birkaç kere kaydı. Ağırlık dengesi olarak arka tekerin yeterince sağlam basmadığını düşünüyorum. Vites araları gerçekten kısa haklısın :( Sesine laf yok ama
Kırmızı alana doğru iyice benzinli testere gibi korkunç bir gürültüsü var
Işıklarda beklemek istemeyen sabırsız yayalar için güzel bir uyarı
Bir de 10-11 bin devir aralığında bir kaç racing'i gaza getirdim.
Adamlar sanki aynı ligdeymişiz gibi geçmeye çalışıyor çok komik
Er-5 e nazaran yol tutuşu gerçekten iyi virajlarda şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım ki arka lastiğim ömrünü doldurmuş vaziyette.ama ağırlık merkezi konusunda haklısın çünkü panik frenlemede arka taraf çok başına buyruk bir hal alıyor 2 kişiyken yine iyi, tek kişi kıçı başı ayrı oynuyor acemi adamın üstesinden gelmesi zor.bide şunu farkettim bu motorda 5.ve 6.vitesler kullanımı en keyfli vites aralıkları, ilk 4 ünü at çöpe gitsin
-
22 Ekim 2012, 00:25
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugünlerde motorum fazla yakmaya başladı sanki benzin 5 lira fakat kuruşa değil litreye bakıyorum 5 litre ve üzerinde çıkıyor kullanmam ise gayet normal 6000 deviri geçmemek, e5'te 80-90 süzülürüm. Yani normal kullanımda 5 litre yakması beni motoru yatırmaya teşvik ve huzursuz ediyor.
Cbf 250 değil bu arada cbx 250 TWISTER. Bu yakıt normal kullanım için fazla değil mi ??
-
22 Ekim 2012, 12:54
srhtsglm adlı üyeden alıntı
... panik frenlemede arka taraf çok başına buyruk bir hal alıyor 2 kişiyken yine iyi, tek kişi kıçı başı ayrı oynuyor ...
İşte tam olarak bunu demek istemiştim! Hondanın güvenli sürüş eğitimlerinde CBF 150 üzerinde ultra panik fren hakimiyeti sağladım. Panik fren özellikle ilgi alanıma giren bir konu. Yine dönüşlerde güvenli dozda arka fren dahi kullandım ama bunları CBF 250'ye taşımayı ben şahsen önermiyorum. "güvenli sürüş"ten çıkar o zaman. Yine de görüntüsü olsun, sesi olsun, kalıplı yapısı olsun CBF 150'den daha çok seviyorum bu şeytanı
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------
-CBX250- adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugünlerde motorum fazla yakmaya başladı sanki benzin 5 lira fakat kuruşa değil litreye bakıyorum 5 litre ve üzerinde çıkıyor kullanmam ise gayet normal 6000 deviri geçmemek, e5'te 80-90 süzülürüm. Yani normal kullanımda 5 litre yakması beni motoru yatırmaya teşvik ve huzursuz ediyor.
Cbf 250 değil bu arada cbx 250 TWISTER. Bu yakıt normal kullanım için fazla değil mi ??
Fazla zengin karışım yakıyor olabilir mi diye düşündüm. Karbüratör ayarı, buji vb iyice bir kontrolden geçir bence. Devirsiz süzülüyorsan ve trafikte uzun dur kalklar yaşamıyorsan 5 litre aşırı.
There are old bikers and there are bold bikers - but there are no old, bold bikers.
-
23 Ekim 2012, 08:16
Bulunduğum yerde fazla trafik yok olsada beni pek etkilemiyor. sadece bir kaç kere gaz açıyorum oda yarım max 8 bin devre kadar. yani bi kaç kere ani hızlanmayla bu yakıt çıkmayacağına göre bi ayarsızlık var gibi, birde gaza dokunuyosun özellikle ilk 3 viteste daha iyi hissediliyor. gaza dokunurken sabit bir devirde gidiyorsun az daha dokunuyorsun motor BENZİN ememiyor gibi bi boşluyor, yığılıyor az daha dokunur (gaz açarsan) normal gibi devam ediyor.
Bassam en fazla 5 litre yakması gereken makine :D bassam 7 litre heralde
-
23 Ekim 2012, 18:39
-
24 Ekim 2012, 00:25
CBF 250 ler zaten twisterlardan yarım litre az yakar ;)
-
24 Ekim 2012, 01:16
CBF 250 ler zaten twisterlardan yarım litre az yakar ;)
Surdaki veriler tam tersini söylemiş
Daha güvenilir, gerçeğe yakın veriler nerden bulunabilir
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
24 Ekim 2012, 02:23
dolar 10 lirayı geçecekmiş.
-
24 Ekim 2012, 16:20
-
24 Ekim 2012, 17:17
dolar 10 lirayı geçecekmiş.
-
26 Ekim 2012, 15:28
CBF250 ile CBX in bujinin farklı olduğunu bilmiyordum? CBF 250 kullanım kılavuzu var netten indirdiğim onda şöyle yazmakta;
Tavsiye edilen bujiler:
Standart: CR8EH-9S (NGK)
Uzun süreli yüksek hızda sürüş için: CR9EH-9S (NGK)
-
26 Ekim 2012, 15:37
temiz motor varmı diye bakınıp duruyorum temiz motor göremiyorum sahibindende.. adam benim kurye iken kaza yapıp 135000 km devirdiğim cbf 250 ye bile orjinal diyor...
temiz motor bulsam alacağım...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
26 Ekim 2012, 15:58
Bende var ama hiç satmayı düşünmüyorum
-
26 Ekim 2012, 16:14
Bende var ama hiç satmayı düşünmüyorum
temiz motor paraya sıkışmadıkça satılmaz yerine daha iyisi alınmadıkça..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
26 Ekim 2012, 17:11
RAMAZAN KARDEŞ SENİN NE ALICAĞIN HİÇ BELLİ OLMUYOR.. HANGİ KONUYA BAKSAM SEN ÇIKIYORSUN..KAFAN ÇOK KARIŞIK BNCE SENİN
-
26 Ekim 2012, 17:16
engin_deniz adlı üyeden alıntı
RAMAZAN KARDEŞ SENİN NE ALICAĞIN HİÇ BELLİ OLMUYOR.. HANGİ KONUYA BAKSAM SEN ÇIKIYORSUN..KAFAN ÇOK KARIŞIK BNCE SENİN
çok motorun takibindeyim... neye baksam bi üçkağıt bir dolan bir dalavere.. ben fazer alacağım bunda şüphem yokta cbf 250 düzgün bulunsa alıp garaja konulacak motor....
-
26 Ekim 2012, 18:00
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
çok motorun takibindeyim... neye baksam bi üçkağıt bir dolan bir dalavere.. ben fazer alacağım bunda şüphem yokta cbf 250 düzgün bulunsa alıp garaja konulacak motor....
Fazer ve Er6 da istiyorsun sanırım öyle hatırlıyorum ben. Dediğin gibi her yerde üçkağıtçılar var. Ben benim motoru alırken kaç tane motora baktım. kafam karışmıştı artık en son bu motoru buldum ilk sahibinden yaşlı bi amcadan oğlu ile birlikte kullanmak için almış. oğlu üniversiteyi kazanınca motor yatıyormuş kenarda orjinal lastikleri aküsü filan duruyordu üstünde motor uzun süre yatmış 19.000km de aldım 24.000 oldu 5 ay içinde :D
Ama tavsiyem yatmış motor almayın hele benimki gibi uzun süre yatmışsa bakımı çok uğraştırıyor Ama şuanda bende büyütücem motoru ufak geliyor bana boy 1.90 olunca her motor olmuyor.
Er 6n nasıl kullanan varmı benim boya göre rahat bi oturuş olurmu sizce???
Alayına İsyan...
-
26 Ekim 2012, 18:12
er 6n güzel motor... oyanmamış bir z750 çok güzel ve ağrasif.. ama en güzele orjinal oynanmamış bir fazer... öncelikle 4 silindir olsun moralim bozuldukça sesini dinleyeyim istiyorum..
bu arada en komiğide benim 100 000 ler devirmiş 3-5 tane kazası bulan cbf i satmaya kalkan elemanın 2, sahibiyim kazasız orjinal 26000 demesine halen gülüyorum...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)
Bu Konudaki Etiketler