ECU'yu sıfırlattırın ve güncel yazılım yüklensin sorun kalmaz başka bir yerde sorun yoksa
Selam arkadaşlar yakın zamanda vitesli motora geçmeyi düşünüyorum. Bu model görüntü ve teknik özellikleri ile hoşuma gitti ama daha önce RKS'den aldığım scooter bana çok sorun yaşattığı için çekincelerim var. Kullanan arkadaşlar al memnun kalırsın der mi? yoksa Japon'dan şaşma mı derseniz?
Hocam bu motorda sorunsuzluk istiyosanız biraz uğraşmanız gerekiyo yani sıfır alınınca bimaç tane bıkıntısı çıkabiliyo. Stabiliteyi sağladıktan sonra ise gayet memnun kalıyosunuz. Japon alabiliyosanız tabiki de japon ilk tercih olmalı bence.
Arkadaşlar bende bu motosikletten almayı planlıyorum. Tavsiye edermisiniz? Kronik sorunları var mı?
Tek bildiğim devirdaim patlatıyo su kaçırmaya başlıyo bazı motorlarda, bayağı kişiden duydum ama kesin olur diye bişey yok, benim 2. Bn251im ve ikisinde de oldu. Tamir edildikten sonra sorun kalmıyo ama. Başka kronik sorun gözlemlemedim.
Daha yeni yeni memnun kalmaya başladım ben. Önceleri hiç sevmiyodum bu modeli hatta eski mesajlarımda kesinlikle alınmamasını öneriyodum. Hala daha maddi durum elveriyosa japondan şaşmamak lazım ama bu fiyat aralığında böyle motor da piyasada kalmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:42 ----------
Eğer almaya karar verirseniz bikaç anektod paylaşıcam sizinle. Muhtemel sorunların çözümünü başınıza gelmeden hallederseniz sorunsuz binersiniz.
Piyasa böyle giderse daha da tutulacağını düşünüyorum bu motorun. İnşallah kullanıcı çoğalır da daha çok bilgi paylaşımı olur. Ayrıca telegramda bn251 grubu var oraya da katılmanızı tavsiye ederim. Daha hızlı bilgi paylaşımı sağlanıyo.
Benelli BN 251 i 15,000 km. kullanıp satmış biri olarak bende aynı şeyleri söyleyeceğim. On bin km.ye kadar, su devir daim arızası ve bir kaç elektrik problemi yaşadım. On bin km.den sonra sabah soğuk iken stop etmenin dışında pek bir problem kalmadı. Frenlerinden, rüzgar tutmamasından, viraj performansından, yakıt tüketimi ve depo büyüklüğünden memnun kaldım.
Uzun yolda hız kalite limiti 120 km.dir. Sonrası motoru zorluyor. Şehir içinde ise çok rahat.
devir daim bende 2 kez patladı. ilkinde, 700km, komple devir daim kapağını değistirdiler. ikincisinde de, 4000km sonra, izmirdeki servise götürdüm. Orada yaptılar, satana kadar da bir daha karşılaşmadım. 110-120 de çok rahat bir sürüşü var. kullanımı çok güzel. bütçeniz daha fazlasına yetmiyorsa alın derim. ama üzerine biraz daha koyabiliyorsanız direk geçin
Merhaba arkadaşlar. Yeni BN 251 aldım. Daha önce de tnt25 kullandım bir yıl boyunca. Yeni motoru servise götüreceğim 12000 bakımı için İstanbul fatih de oturuyorum. Blue Motor mu daha iyidir yoksa Balcı Motor mu hangisini tavsiye edersiniz. Birde motor ilk çalıştığında zor çalışıyor buji ne kullanmamı tavsiye edersiniz.
Merhaba arkadaşlar bn251 almak istiyorum.bursada hangi servis, bayi tavsiye edersiniz.sevtaş motors'a sordum 2018 model var 2019 yok diyolar.2018 ler kronik sorunlu diyenler var.bursadan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
Şuan bu modelin çözülemeyen ve hayati bir problemi var mı ? yoksa her modelde olabilen problemlerden mi ? genel olarak memnun mu hala kullanıcılar ?
genel olarak motordan memnunum. 8000 km oldu alalı ufak tefek sorunları oldu ama hepsi garantiden yapıldı.
merhaba, bende yaklaşık 4000km dir kullanıyorum, büyük bir başağrısı yaratacak problem yaşamadım. Fiyat/performans ölçütünde kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir motosiklet, saygılar.
Arkadaşlar devir dalgalanmasını nasıl çözdünüz.
Bir ton problemi varmış motorun, satıcı bile " ha evet depo kapağı açık sür motoru. Normal o" demiş yukarda yazan bir arkadaşa. Çok komik. Ve hala motoru övme peşindesiniz. Ben de neden bu kadar ucuz diye sorguluyordum. Buradan okuduğuma göre sorunlu motormuş. Çöpe atacağınız 17-18 bin liranız varsa buyrun atın.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)