Öncelikle teşekkürler Gürhank hocam.
Bizim bayi tanıdık olduğu için serviste bayağı yardımcı oluyor ama her istediğimi de yapmıyorlar :D.
Benim birkaç tavsiyem ve sorularım olacak (tabi işten daha iyi anlayan varsa eleştiri yazabilirler.)
İlk yaptığım bakımda antifiriz suyunu tamamen boşaltıp ardından hava basarak iyice arındırıp yenisi ile değiştirmek oldu. Aklımda Motocool soğutma sıvısı almak vardı ama burada bulamadım internette de pahalıydı açıkçası. Ben de aynı özelliklere sahip LUKOIL'in soğutma sıvısını alıp su ile %50 oranında seyreltip ilk olarak radyatöre ekledim. Eskiden fan daha çabuk açılıp daha geç kapanırdı. Şimdi ise daha geç açılıp daha erken kapanıyor. Belki sıvı eksiği vardı motorun belki de kullandığım sıvı gerçekten daha iyi bilemiyorum fakat siz siz olun sıvı eklemek yerine tamamen değiştirin çünkü bu radyatör sıvılarının çeşitleri var yanlış bilmiyorsam. Farklı sıvılar birbiri ile tepkimeye girebilirler.
İkinci olarak ise motor yağını CASTROL POWER 1 10-50 ile değiştirmek oldu. Yine gözüm başta motul 7100'de idi ama burada yine satılmıyordu. İnterntteki fiyatı da bana yüksek geldi açıkçası. Düşüncem performans olarak castrol ile motul arasında olacaksa en fazla %10 luk bir fark olur. Bu da maliyet açısından düşünülürse 40 lira daha fazla vermeye gerek yok.
Üçüncü olarak diğer arkadaşların da belirttiği gibi HER CIVATAYI sıkarak kontrol edin. Bizim usta biraz inatçı o yüzden Alyan anahtarını ben elime alarak hepsinin üstünden geçtim ne olur ne olmaz.
Ayrıca üç sorum olacak.
İlk olarak bazı arkadaşlar bujiyi iridyum buji ile değiştirdiklerini yazmışlar. Ben de aynını yapmak istiyorum fakat ortalıkta buji falan göremedim. Bujiye nasıl ulaşabilirim? Çok zahmetli ise hiç girişmek istemiyorum açıkçası. Ama değiştirirsem de en azından fabrika bujisinden kat kat iyi olacağını düşünüyorum. Bu konuda fikirleriniz nedir acaba?
İkinci sorum ise şu depodan gelen zırıltı olayını çözmek için benzin deposunu söküp altına malzeme koyduğunu söyleyen arkadaşlar var. Bizim usta sözde depoyu söküp bakarız dedi ama deponun üstünde yer alan o plastik aksamı söktü. Gerçi depo full doluydu nasıl söküp kaldırırdı bilmiyorum ama yakıtında boşuna damlamasını istemem. O konuda video rehberi varsa paylaşırsanız sevinirim.
Üçüncü sorum ise motorda zincir sesi normalden fazla gibime geliyor. Eski tnt serisinde de aynı sorun vardı sanki. Acaba bu modelde de mi aynı problem var yoksa sorun sadece bana mı özgü?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.