Tork tam 2 kat farklı.
Ağırlık 15kg daha ağır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------
100km de yakıt tüketimi
Yaklaşık 2 kat fark var.
Tork tam 2 kat farklı.
Ağırlık 15kg daha ağır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------
100km de yakıt tüketimi
Yaklaşık 2 kat fark var.
4-4,4 falan mı yakıyormuş? Çok sanki, benim CB500F yaz 3,6 kış (kısa mesafe ve lastikleri 1-2psi az şişirdiğim için) 3,9 yakıyor. Sizin kullanımda belki 4-4,4 yakmaz?
.
Görselleride böyle.
Ben muhtemelen 3,5-4,0 lt arası yaktırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------
BN125 'i çok seviyorum yahu. Motorla bütünleştim. 10nm fazla tork alacağım diye BN251 'e geçer ve motora ısınamazsam çok üzülürüm.
Çıkmıyor derken ekstra bişey yok.
Sattığım eski motorun parası+gidemediğim tatil bedeli
Daha heybetli, yapısal olarak daha sağlam görünüyor, sakalı falan da var, sele daha rahat gibi duruyor, büyük ihtimal biraz daha kalın lastikleri vardır (bakamadım şimdi), bence aynı marka olduğu için çok yabancılık hissettirmez. Her motora alışılır bütünleşilir. Sonra neden almadım ki sanki diye üzülmek de var...
Yakıyor yakıyor. 250'lik motor sonuçta. Torkunu 5-6 bin devirden sonra verdiği için gazı açmak gerekiyor. 8 bin devirde 120 yapıyor. Motor bloğu 20 senelik KLX250'den esinlenme.
Bunların hepsi birleşince 4 litrenin altında yakmıyordu benim eski TNT25. Rodajdayken bile en az 3.7 görmüştüm. 4.2 - 5 litre arası yakıyordu genel olarak.
CB500F'te de 4.2 civarı takılıyoruz.
Ben çok sünepe kullanıyorum galiba?
BN 125'in tipini ben nedense hiç sevemedim. Ama BN 251'i fotoğraflardan bile seviyordum. Gidip inceleyince motora haksızlık yaptığımı anladım. Zaten görünce imkanlarımı zorlayarak bi tane aldım. BN 125'ten geçmek için hâlâ düşünüyorsanız motoru bi görün derim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------
Buda benim yol arkadaşım. Belki görürseniz canınız çeker.
İşte bu motoru sevme olayı kişiden kişiye değişiyor.
Ben BN125'in parasını ödedim faturasını 40 gün sonra kestirip motoru alabildim. Bu arada da BN251'e geçebilirsin dedikleri için 3-4 defa baktım 251 e. Nedense ağırlık merkezi hem yukarda geldi hem de tipini beğenemedim. Hala tipini beğendiğimi söyleyemem.
Yinede hafta içi gidip bir test sürüşü yapacağım.
Benimde Bn251 hoşuma gitmişti. Kalıplı dana gibi motor. Keşke Bn249'u da aynı kasaya yapsalardı. Bence çok daha tatlı olurdu.
Dün (cumartesi) test sürüşü yaptıracaklardı.
Ayakkabım altı çok kayan bir spor ayakkabıydı. Riske girmek istemedim.
Hafta içine bıraktım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:50 ----------
Bu arada,
Eylül ayında ağırlık merkezi yukarda gelmişti ama dün tekrar üstüne oturduğumda bn125 ten bir fark yok gibiydi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------
Danadan biraz fazla
Motorda marşa bastım. Gaz tepkisi tamam güzel ama ısınamıyorum nedense. Bir şey beni bu motordan uzak tutuyor. Yada BN125 ten koparamıyor.
BN125 teki oturuş, bel dayama, depo tipi, altının yerden yüksekliği, hafif agresif görünüşü, amortisörlerin yumuşaklığını arıyorum.
Yoksa BN251 güzel ve tam f/p motoru.
Ama bütünleşemeyeceğim. Kullanırken keyif alamayacağım motora binemem.
BN125'in resmini ilk ocak 2018'de gördüm. Ağustosta piyasaya çıkana kadar motor rüyalarıma giriyordu.
BN251 rüyalarıma girecek bir motor değil ne yazıkki.
Özetle bu defteri kapattım...
Amin teşekkür ederim. Dilerim herkes severek binebileceği bir motora eninde sonunda da olsa kavuşur. CC teferruattan ibaret.
Bu arada teşekkür etmeyi unuttuğum kişiler var.
Vale Motor'dan Mehmet usta. Neredeyse bir yıldır kaç defa BN251 için başını ağrıttıysam da gık demedi.
Blue Motor'dan İsmet kardeşim. Bir anda teniden sokuverdi aklıma BN251'i. Ama o bana TRK251 satacak (tabi MjGeup fiyatları makul düzeye çekerse).
Oktay Motor'dan Tolga kardeşim. O en son aşamada @Angrypower'ın referansıyla müdahil oldu. BN251 inceleme geçmişimi öğrenip ikide bir 251 den inip BN125'e gittiğimi görünce bu işin olmayacağını anladı.
Gösterdikleri müsamaha için 3 firma çalışanlarına da teşekkür ederim.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)