Zincir bakımını kaç km arayla yapıyorsunuz? Tek başıma yağlama işini nasıl yapabilirim?
Bir de fotoğraf koyayım, konu canlansın.
Zırıltının depo kısmı cözüldü. Artık çok fazla zırıltı yok ama hafiften yine geliyor. Servisdeki çocuk anahtarlikdan geldigini soyledi. Gönül isterdiki bu guzel motoru sessiz zıriltisiz tertemiz kullansaydık. Neyse buda japonla arasindaki eksi yöndeki fark olsun. Hersey harika o gıcık zırıltı hariç
Benim motorumda da bir zırıltı var, özellikle 5000 devir civarında bariz farkediliyor. Nasıl bir işlem uyguladılar?
Bunun dışında, koruma demiri ya da takozu taktıran oldu mu?
Zırıltı ile ilgili müşteri hizmetlerine şikayet talebi oluşturursanız fabrika çözüm yolları arayacaktır illaki sonuçta bular burada üretildi adamlar onca yatırım yaptı ilgileneceklerdir heralde.
Bugün fark ettim bizim moto malesef 17.676 TL olmuş
Yola çıktığında 5 10km de veya daha erken ışık sönmesi lazım, bir arıza olması muhtemel siz tekrar bir servise gidin.
1600 km ye ulaştık. Tek sorunum ses şuan.Fabrikaya mail attım dönüş yaptılar sağ olsunlar. Bayiye gittim elciklerde ve kontakta ses var dediler. Elcikleri sıktılar ses gitti ama eve dönene kadar tekrar ses gelmeye başladı. Kontak için ise fabrikadan garanti kapsamında kontak istiyeceğiz dediler onun sonuçlanmasını bekliyorum. Fabrika sorununuz devam ederse tekrar iletişime geçin bizimle dedi şimdilik ilgili gibiler bakalım sorun çözülecek mi.
Aynı sorunu yaşayanlar ne gibi çözümler buldu?
bir de elcikleri değişssem sizce http://www.artimmotor.com/urun/benel...uda-elcik-red/ nasıl olur en azından ordaki zırıltı gider diye düşünüyorum.
Daha önce devir daim pompası keçeden anti friz kaçırdığı için garantiden değişmişti. Bayramdan önceki hafta da ABS merkezinden fren hidroliğini kaçırdığını freni sıktığımda motorun kendini salıvermesiyle farkettim 1 hafta parçanın gelmesini bekledim ve sağolsun bayi bayrama yetiştirdi.
Bazı sorunlar devam ediyor,
1- Zırıltı gelmeye devam ediyor.
2- Akşam serinliğinde 5-10dk kullanayım, durunca fan açıyor. Giderken sorun yok fakat yavaşlayınca yada durunca açıyor fanı.
3- Ateşlemesi düzenli değilmiş gibi hissediyorum. 2.viteste 25km ile sabit gazda giderken daha iyi fark ettim, motorda sanki sık aralıkla gaz açıp kapıyormuş gibi hafif atılma ve duraksamalar oluyor. Gaz telinde boşluk mu var yoksa bujilerden mi bilmiyorum.
Zincir ayarı için hafta sonu servise bırakcam, bu şikayetlerimi de söyleyecem bakalım neler olacak
zırıltının kaynağını ve çözümünü bulurlar ise bize de söyle
Zırıltı sesi bir çok kullanıcı tarafından dile getirildi inş fabrika çözüm arıyordur. Kesin olarak sesten kurtuldum diyenler var mı?
Bn 251 için top speed yapan var mı? hangi devirlerde kaç km hıza ulaşıyor.
TNT 25 145 yapıyordu. Bir ara bir yazılım atmışlardı hepimize ateşlemeyi 9500 değil 10500 de kesiyordu. O zaman da 165 yapıyordu.
6.vites 5000 d/d de 80km ( yakıt ekonomosi )
6.vites 6000 d/d de 94km ( ideal sürüş konforu )
6.vites 7000 d/d de 110km ( normal sürüş konforu )
6.vites 8000 d/d de 128km ( ayaklarda,depoda ve aynalarda rahatsız edici titreşim )
6.vites 9500 d/d de 148km devir kesici devreye giriyor
Sürekli aşırı rüzgarlı yolda kullanıyorum bu sebeple 8000 devri geçmekte zorlanıyor. Subap ayarlarına da baktırıcam 4000 bakımında, devirde dalgalanma var. Bu da etkiliyor olabilir.
Motosikletim ilk günlerde sürekli fan açıyordu. Şu an 700 km'yi geçti, hiç fan açmıyor. Bugün hararet en yükseğe çıktı. Motordan yanık kokusu geldi gene de inatla açmadı fanı. Mecbur sağa çekip soğumasını bekledim. Beklerken aşağıya su damlattı. Neresinden geldi anlayamadım.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)