Yine resminden, yine vuruldum, yine satışa çıkmamış bir motor
Şöyle birşeyler olacak gibi...
.
Abi Pazar günü Şile virajlarında 3 süpermotocuya denk geldim, adamlar hem süratli hem de ayaklarından birini yere koyarak öyle tatlı viraj alıyorlardı ki acayip keyif aldım izlemekten.
O ayak yere koyma olayı çok keyiflidir.
Ben Çatalcada çok sık yapıyorum. Ama sürat ve viraj sevmiyorum.
En sevdiğim şeyse, kasislerden zıplayarak geçmek.
Bakırköy Adliye yolundaki kasislerde çok Tofaş ve Doblocuya alt takım dağıttırmışlığım vardır
Salakla ışıkta kalkış yapıyoruz.
Kalkışta tokatlıyorum. Hemen ilerde kasis var. Ben enduro atlayışı yapıyorum.
Salak son anda benim atlayışımdan kasisi farkedip frene abanıyor. Tabi frenle kasise girince tampon, ön takım haşat
Ben bu motoru seviyorum yahu...
15 gün kadar İnazuma kullanmanın ardından bugün Kertenkeleyi çıkardım...
Özlemişim. Hemde çok.
Ah bir 4-5 beygirle 3-4 nm daha torkun olaydı...
Bugün ben de ilk kez sürdüm. Az süedm malum acemilik ama motosiklet harbiden sesi gidişi güzel ve dikkat çekici. Lastik şart oldu harbiden lastikleri yola tutunmuyor. Anlaşı kimse önermiyor. Michelin almayı düşünüyorum fakat hangi modeli alsam emin değilim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:54 ----------
Ortalama 800-900tl gibi bir bütçem var o da baya zorlayarak.
Acemisin. İlk defa motosiklet kullanıyorsun.
Şahsi fikrim, ıvır zıvır kıvır lastik önerilerini çöpe at ve Anlas Winter Grip2 lastikten başka bir lastik kullanma.
Bu motorun lastiği bu.
Ön lastik 40-50 den sonra biraz uğultu yapar. Napsın lastik. Yolun tüm kıvrımlarını kavrıyor.
Biraz hızı keser. Kessin. Yolu iyi kavradığı için %5 hız düşüyor. Hız düşmese ama yolda kaysa, dahamı iyi.
Anlas SC500 winter grip 2 lastikten başka hiç bir lastiği önermem.
10-15 bin km motosiklet tecrüben olsaydı o zaman belki farklı önerilere sıcak bakabilirdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
Şimdi Anlas'ın kendi sitesinden baktım.
Winter Grip 2 için takımı 760 lira tavsiye edilen fiyat.
Çağlayandaki Murat otomotive gidersen, sanırım 800 lira gibi bir rakkama takma dahil verir.
Yetkili fabrika servisi. Başka yere gitme.
Takmayı beceremeyip sonrada lastikte kalıp hatası var diye çamur atıyorlar.
Bahçelievlerde gittiğim lastikçiler zaten takmayı, balansı beceremeyip çamur attılar.
O yüzden önerebileceğim bir yer yok...
Denk getirebilirsek şöyle bir yardımda bulunurum.
İş yerim İncirlide. Motorunu getirirsin, götürüp lastiğini taktırtırım. Yağmurlar başlamadan bunu yamamız gerek. O lastiklerle motora hiç binmedim. Hava ve yerler nemlenmeye başlayıncada binmem.
Çıkan fabrika lastikleri Perpadan dönen bir arabayla aldırtırım. İncirliden alırsınız lastikleri.
Bahçelievlerde İncirliye yakın oturuyorsanız, çıkan lastikleri bir akşam işten çıktığımda arabayla bırakırım.
Dahada fazla bişey gelmez elimden...
Motosikleti şu an 50kmdir kullanıyorum. Vites geçişleri gerçekten çok iyi. Titreme vesaire düşük devirlerde yok. Açıkcası daha 3. Vitese almadım desem yalan olmaz. Genel itibari ile ara sokak ve anayolda kullanıyorum yavaştan ve 3. Viteslik bir durum olmadı. Motosiklet genel itibari ile kalıplı olması sayesinde ve benim full koruma giyiyor olmamdan dolayı sanki biraz daha sakin yanaşıyor araçlar ve bundan memnunum. motosikletin lastikleri cidden berbat 40ı geçtikten sonra sanki yola tutunmuyor gibi hissediyorum bu yüzden geçmemeye özen gösteriyorum. Saçma bir şekilde motoru bir kere devirdim. Aslında devirmek de denemez baya sessizce yere değdi ki takoz bile çizilmedi o derece. motosiklet bana cidden çok keyif verse de tecrübesizlikten dolayı aşırı keyfini çıkaramıyorum. Daha 3. Günüm ve günde 1 saat gibi bir süre kullanıyorum. Havaların çok sıcak olması da cidden uzun süre kullanmamı baya engellemekte. Stres ve gerginliğin de birleşimi ile giydiğim tişört montu çıkarınca sırımsıklam bir halde oluyor. Birkaç sorum var onları da daha uzatmadan sorayım. Motosikleti durdurduktan sonra böyle tık tık tık gibimsi ses geliyor çıt çıt ve tık tık arasında bir ses. Normal mi? Asıl sorum ise hangi devir aralıklarında hangi viteslerde kullanmak en sağlıklısı olacaktır? İlk 500 bakımında hangi yağ en doğrusu olacaktır?
O çıt çıt sesi egsozdan geliyor. Metalin ısınınca genleşiyor. Soğurken çıt çıt ses çıkarması normal.
İlk bakım 1000 kmde. En azından benim garanti belgemde öyle yazıyor.
Motul 5100 (10w40) yağ ilk bakım için uygun.
Devir aralığı söylemeyeceğim. Devir söylersem gözün hep devir göstergesinde olacak.
Sadece, hangi viteste olursan ol, uzun süre 5600 devirin üzerinde kullanma diyebilirim.
Bluemotor 500dedi bana ondan dolayı bir 500de gideceğim. Devamında zaten oktaya gitmeyi planlıyorum. Devir konusundaki cevabınız için teşekkür ederim. Şu ana dek hiç çıktığımı sanmıyorum. Nadir de olsa bakıyorum ama bu neredeyse hiç bakmıyorum diyebilirim. 1. Viteste motor 3 4bin devirlerdeyken sanki sıkışıyor gibi hissettiğimden genelde 2 viteste kullanıyorum.
Ev İncirlideki Ethica hastanesine yakın mı?
Telefonumu gönderiyorum özel mesajla.
Bu tarafa gelirsen haber verirsin.
Kuyumcu kente gittiğimde ben haber veririm.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)