Motosikletin karbüratör hava ayarını yaptırdım. Yaptırdıktan sonra motorun tepkileri değişti , bekledigim bir durumdu lakin önceden motosiklet 5 viteste 80 85 i zorlanmadan görüyordu. Şuan motosiklet 70 den sonra 80 e çıkarken zorlanmaya başladığını hissettim. Sizce neden kaynaklı ? Not: motosiklet 200 km de.
Merhaba,
lastikleri konusunda araştırma yapan var mı? bu motorun lastik ölçülerine göre takım olarak neredeyse hiç uygun lastik yok, yaptığım araştırmalara göre ya jant değişimine gidilmesi gerekiyor yada ön başka arka başka model veya marka olarak kullanabiliyoruz. tube type yani iç lastikli olması neticesinde uygun lastik bulunamıyor. yurtdışında ön(çamurluk çıkarıldığında) 110/90-17 arka 120/90-17 ebatların takılabildiğini gördüm maximum oynayabileceğimiz değerde bunlar sanırım.bayilerle yaptığım görüşmelerde de tatmin edici bir cevap alamadım. bu konuyla alakalı bilgisi olan çözüm bulan var mıdır ?
Motosikletim 400 km ye ulaştı. Bi kaç güne 500 km bakımı için servise götürücem. Sizin motorunuz kaç km ye ulaştı. Şuan ki performansı tepkileri nasıl? Rodajda olabildigince sakin kullanıyorum. Sürekli viteslerle oynuyorum. Rodajı yanlış yapma düşüncesi beni biraz tedirgin ediyor ilk motorum olduğu için.
Benimki 1000km yi geçti, 500km de servise götürür bakımını yaptırırsınız,
Rodaj döneminde devirli kullanmayacaksınız, ben genel olarak devirli kullanmadığım için rodaj aşamasında da fazladan dikkat ve özen göstermedim.
Bu şekilde geçen rodaj donemi sonunda motorda bir sıkıntı yok, ilk bakımdan sonra daha iyi gitmeye, 900km den sonra da bir miktar daha az yakmaya başladı.
Motor zaten garantide, en ufak bir yerinden ses gelse ilgileniyor servisi, gerekirse parça değişimi yapıyor,
Yani sonuç olarak başınıza gelebilecek en kötü şey motorunuzun parça beklerken serviste 1 2 hafta kalması,
Motosikletim 700 km ye ulaştı. Servis yağ değişiminin 800 de yapıldığını , castrol 10-40 koyacağını söyledi. Ben yakın zamanda yağ değişimi için servise bırakıcam. Devirli kullanmamaya gayret ediyorum lakin bazen çok diş yokuşlarda ve cevre yolunda dibime cok girdiklerinde ister istemez devirlendirdigim oluyor. Bu tarz kullanımda rodajda herhangi bir sorun oluşturur mu acaba ?
artık hafif hafif gaz açabilirsin korkma bu demek olmuyor ki gazı sonuna kadar aç yarım gezda gidebilirsin rodajın son aşamasına gelmişsin artık biraz daha bu şekilde kullanırsan motorun sağır kalabilir benim motorum maşşalah 125lik olmasına rağmen e-5 de sabil 100-110 gibeliyorum
Motora Yeni Başladığım için öyle tavsiye gibi bi yorum yapmam doğru olmaz ama motorun sesi ve gidişi gerçekten hoş
vitesleride belki dopru yapamıyorumdur ama 4. viteste rahat 80i görüyo motor
ayrıca kırmızısı çok canlı ve tam bir cafe motoru gibi duruyo
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:38 ----------
aga ön frene abanınca sekme yapıyor bende daha 200 km de
hiç yapmıyodu dün durmam gerekti ve ön frene biraz sıkı bastım sekerek ve yalpalayarak durdum yalpalama çok belli belirsizdi ama sekme hissediliyordu
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------
Vites göstergesi alıp takabildinmi abicim benimde çok ihtiyacım var
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------
Abi bende motoru ayne yerden aldım seninle
Vale moto'nun servisi ve ilgisi nasıl daha yeni geldi depoda çizik vardı depoyu değiştircez dediler bazı yerlerindede çizik var değiştircez ilk bakımda dediler
Senin çizik diye almadığın motor bana geldi :D
Depo komple değişecek
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:28 ----------
Ya ilk motorum olduğu için deviri anlamam çok zor bide rodaj şeysi var umarım fazla devirli kullanmıyorumdur ki yüksek devirde kullansam çok büyük sprunlar yaratırmı yada be gibi eksisi olur
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------
O rolantisi çok yüksek teslim edildiğinden kaynaklanıyo biraz kısmanda fayda var hemde çok yakar
Ya şöyleki ilk motorum ve daha önce hiçbi tecrübem yok
Arkadaşlarım 6000 deviri geçme dedi ama ımh işte hıza göre vitesleri söylesen ona uysam rodaja kadar olurmu
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)