Yoldayım adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar Merhaba,
Ufak bir sorunum var yardım edebilirseniz sevinirim.
Dragon 50'yi yağmur çamur demeden kullanıyorum. Hava sıcaklığı 3-7 derece ve yağmur yağarken 3 defa aynı yerde yaşadığım sorun şu:
Sabah jikle 3/4 açık çalıştırıyorum. 5 dakika ısıtıyorum. jikleyi 1/4 yapıp yola çıkıyorum. 1 km sonra durup jikleyi tamamen kapatıyorum.
işyeri 11 km. yolda hiç sorun yok, dur kalklar oluyor, roantide beklediğim oluyor. otoparka girmek için rampa asağı 100 metre gitmek gerekiyor, gazı kapatsamda az açsamda vites küçültürken falan motor stop ediyor. Motor boğulmuş gibi davranıyor. Motorun stop edeceğini anlayıp gaz açarsam daha hızlı stop ediyor. gaz verirsem tekrar çalışmıyor. hiç gaza basmadan 10 saniye marşa basarsam tekrar çalışıyor. çalıştıktan sonra kontağı kapatıp tekrar çalıştırırsam tek marşta alıyor. Benzer şekilde motoru 15 dk bekleyip marşa basarsam yine tek marşta alıyor. çalıştıktan sonra gazı alışında falan sorun yok... ancak gazı hızlı kapatırsam yine stop ediyor. tekrar çalıştırmak için yine gaz kapalı uzun uzun marşa basmak gerekiyor. bu arada depo yarıdan fazla dolu. rolanti düşük değil 1900-2000 arası. karbüratör gaz ayarını 1 ay önce hava 10-12 derece iken yapmıştım.
Yağmurdan ateşlemeye su giriyor olabilir mi? tekrar mı gaz ayarı yapmalıyım? benzer sorun yaşayan var mı?