arkadaşlar uzunca bir süre sonra sizlere tekrar merhaba diorum. bu uzunca sürenin sebebini motor yakmış olmamdır.
olayı şöyle bi kısaca anlatmak istiyorum motorlarımızın mekanizmasını bilenler herşeyim motor blok'unun iiçinde olduğunu bilir motorum 22000 küsürde ve motoruna bu güne kada hiç anahtar deymemişti teknik bir arızasıda yok tu ta ki 2 ay önceye kadar.
vites ve kranın beraber bulundıuğu karter bölgesinden motorum yağ kaçırmaya başladı motor ustam bu yaş yaz sıcaklarlarından dolayı genleşerek akıyor önemli bişey değil el deymemiş motorun war hiç bozmayalım dedi. ama motorunda her geçen gün her km de güç kaybı yaşadım ve bunları her seferinde servise giderek anlattım üşenmedim. ancan motor ne yağ eksiltiyor nede güç kaybetmek dışında bi görüntü wermiyordu. en sonunda bir gün sabah 7:30 te işe giderken ( Şirinevler- Kartal) daha köprüye gelmeden mecidiye köy sapağına 1 km kala farlarımı kaybettim (daha sonra sigortanın attığını anlıyacaktım amaa) hemen sağa çekeyim dedim ancak motorumdan büyük bir egzoz patlaması(bu sesi duyduğum gibi kontağı kapattım) ve aynamda kara bir bulut gördüm derken antifiriz radyatör kapağından taştı ve motor bloğuna çarparak mavi bir buluta dönüşerek beni resmen kör etti neyseki hemen dağıldı yolun kenarına geldiğimi farkedip frenlere yüklenerek debriyajı bırakmadan durdum. tam kurtuldum derken bi anda motordan bi alev parladı hemen montumu çıkarıp motora sardım ( deli cesareti işte) eski mobilet motorlarına yapardık ordan biliyorum aslında sonra benlik bişey olamadığını bildiğimden ustamı aradım durumu anlattım. bana sakın marşa basma beni bekle dedi ve gelip motoru aldı motoru söktüğümüzde
yağ pompasının tıkanmış olduğunu, ısıdan ve ciddileşen titreşimden sigortanın yerinden çıkmış olduğunu, motor blok'unun çatlamış olduğu, piston kollarından birinin kırılmış olduğunu ve bu kırılan piston kolunun da kısa vites şaftının milini kırdığını gördük tam 1500 tl masraf çıktı
bu olaydan motora sık aralıklarla olmasada periyodik aralıklarla sökülmesi gerektiğini öğrenmiş oldum
motorumu şimdi yaptırdım ama pastırma sıcaklarında motor kullanma keyfini kaçırmış oldum artık birdahaki sefere...
bunları ayrıntısıyla yazdım çünkü benim yaşadığımı yaşayacak olursa soğuk kanlılıkla benim yaptıklarımı yapamayacak olan arkadaşlarımız olduğunu hepimiz biliyoruz hem onlara bir fikir olsun hemde bende ki ilk belirtileri yaşayıpta anlam weremeyenler warsa onlara bir fikir olabilmektir.
Herkeze saygılar. Keyifli sürüşler dilerim!..