Topuz adlı üyeden alıntı
arkadaşlar,
epeydir foruma girme fırsatım olamadı. en son kaldığım yerden itibaren epey bir sayfa okudum.
bilenler hatırlar, benim motosiklet 7 ay evde yatmıştı. bursa da "motorcu ferit" varmış servisi, ona götürdüm. bu kadar uzun süre yattığı için yapılan işlemler:
- üstündeki akü tamamen devr dışı kaldığı ve şarj tutmadığı için değişti
- karbüratörü temizlendi
- deposu temizlendi
- bujileri değişti
- yağı değişti
- antifirizi değişti
- lastik hava ve zincir gerginlik ayarı kontrol edildi.
- test edildi
- tüm bunlar garanti dışı olduğu için işçilik dahil hepsi ödendi
son olarak bana telefon ettiler, gel motoru al diye. gittim motoru çalışır vaziyette aldım. yavaş yavaş eve getirdim. evin önünde incelerken motorun ön kısmının antifirizli olduğunu farkettim. derhal servisi aradım ki, antifiriz atmış diye, radyatörün delinmiş olabileceğini söylediler. tekrar yaptığım incelemede şırıngadan fırlatır gibi antifiriz atıyordu. bana derhal garanti kağıdını getir parçayı isteyelim dediler.
ertesi günü sabah garanti kağıdını götürdüm. adres, telefon vs. bıraktım. aradan 7 gün geçti ve hala aranmadığım için ben arayayım diye bir aradım. bana servisi bıraktık, gel garanti kağıdını al dediler. halbuki nezaketen beni arayıp durumu bildirebilirdiler. servise gittiğimde ordaki usta, regal markasından illallah ettiklerini, asıl sorunun sarıkayalardan çıktığını, yedek parça istedikleri halde ciddiyet içinde gönderilmediğini, en iyi ciddiyet içinde çalışan firmanın kanuni kuralkan olduğunu (parçayı istiyorsun en geç 2 gün sonra elinde dedi), sarıkayaların ise bazen 2 haftayı geçen sipariş gönderme süreleri olduğunu, müşterilerin ise sorunun kendilerinden kaynaklandığını zannederek ha bire tartışma yaşadıklarını vs. izah etti. bana yeni servisin kartını verdi ve yolladı.
ben de yol üzerinde olduğu için, bursa daki satıcıya gidip durumu (gazcılar motor) sordum. burdaki yetkili de sarıkayaların 2 gün içinde parça gönderdiğini, eski servisin belirttiği durumun olmadığını söyleyerek beni başından savdı.
ben yeni servise gittim. garanti kağıdını verdim. onlar da beni arayacaktılar ne oldu diye. ama hala aramadılar (yaklaşık 3 gün oluyor). ben şu anda dişlerimi gıcırdatıyorum tüketici mahkemesine gidip sarıkayaları ve gazcılar motor'u şikayet etmemek için. bakalım ne olacak. 1 ay izine geldim, iznimin 2 haftası geçti, ben hala motosikleti doğru dürüst süremedim.
diğer bir husus; mühendis1959,
bahsettiğim eski servis motorcu ferit, bursa nın en iyi motosiklet tamirhanelerinden biri. burdaki hüseyin usta bana; regallerin radyatörlerinin çok zayıf olduğunu, bir çok radyatör değiştirdiklerini söyledi. hatta bursa da bir arkadaş çok sinirlenerek gidip özel bakır radyatör yaptırmış. sizin görüştüğünüz emre ltd. ustası radyatör konusunda bir şey demedi mi? eğer bu ustaya tekrar ulaşabilirseniz, daha kaliteli ve dayanıklı bir radyatör getiremezler mi?
regal_emre;
emre ltd. çalışanı olup olmadığınızı tam olarak anlayamadım. ancak, emre ltd çalışanı olduğunuzu varsayarak yazmak istiyorum. topik önceki sayfalarında emre ltd.şti. için, "çinli firma galiba sarıkayalardan bahsetmemiş, farkında olmadan bayilik almışlar" gibi yazılar yazıldı. sizler gibi tecrübeli firmaların, pazar araştırması yapmadan, rakipler kimlerdir öğrenmeden böyle bir işe girmediğini biliyorum. dolayısı ile bu asılsız bir söylemdir. böyle olmasına rağmen bu konuda, bu topikten haberdar olan siz bile bir açıklama yapmadınız. bu topikte sarıkayalardan bol bol bahsediliyor. umarım bu hususta bir açıklama yaparsınız ve aslında biz okuyucuların yanıldığını ifade edersiniz. çünkü biz kullanıcılar, basit bir şey alırken bile bir çok araştırma yapıyoruz. sizler gibi büyük firmaların böyle basit bir araştırma yapmaması düşünülemez. regal parçaları getirecekseniz, Türkiye de regal aleminin içinde olan herkes bilir ki "sarıkayalar" diye bir firma var. sizin bunu bilememeniz mümkün değil. eğer mümkün ise, sizin ciddiyetinizden de şüphe etmek gerekir.
eğer yedek parça getirecek iseniz, regaller için kaliteli bir radyatör getiriniz. muhtemelen ilk müşteriniz de ben olacağım.
ilginiz için teşekkürler.