macgyver;
bir konuyu kendi açımdan aydınlatmak için soracağım. siz civalı hararet göstergesi taktınız ya.. diyelimki yukarıda bahsettiğiniz gibi fanlar açtı.. açtı.. ve sonunda baktınız ki.. sizin civalı gösterge kırmızıya geldi. motor soğumuyor. ne yaparsınız?
hararet göstergesi olmayan regallerin de aynı durumda kırmızı ışıkları yandı. ne yaparlar?
eğer her iki durumda da aynı şey yapılırsa.. ki ben aynı şeyin yapılacağına % 100 eminim. her iki motorda da bir fark yoktur denilir. nedir bu yapılacak olan; motor stop ettirilmez.. bir kenara çekilir ve rölantide çalıştırılmaya devam edilir. eğer stop ettirilirse.. arabalarda aşırı hararetten dolayı "yatak sarma" diye tabir edilen olayın bir benzeri
olabilir ve motor içinde bazı metal parçalar ısı nedeniyle eğilebilir.. diğer parçalara yapışabilir. ancak, hava soğutmalı motorlarda bu olaya "motor şişti" diyorlar. bizim regalin motoru şişer mi onu bilmem. bu konuda yanlışım var ise.. daha iyi bilen arkadaşlar düzeltsinler.
peki; ancak, hararet göstergesi olmayan ve kırmızı ışık yandığı halde görmeyen bir kullanıcının motoru yanar mı? yani bu kadar basit mi bu iş.. kırmızı yandı.. eyvah.. motor da yandı. hiç emniyet payı yok mu? ne yapacazzzz.. kırmızı yanınca
macgyver; ben diyorum ki.. bu motor 1 yıldır piyasada.. piyasaya ilk çıktığında da yazın çıkmıştı.. o zamanlar da çok sıcaklar vardı. ve sizin bahsettiğiniz yanmış regal durumu ilk defa duyuluyor. ben sorumda; sizin serviste "hararet nedeniyle yanmış 2 regal gördüm" demeniz üzerine bu konu hakkında bilgi alsa idiniz.. yani niye böyle olmuş.. kullanıcı hatası mı.. değil mi.. ne bozuldu da motorlar yandı. vb.. (detayı burda) geniş bilgi almak amaçlı sordum.
http://www.motosiklet.net/forum/show...=3629&page=159
görünen o ki.. bu meseleyi herkes anlamış.. bir ben anlayamamışım. cahilliğime verin arkadaşlar. kusura bakmayınız.. macgyver arkadaşımız, teknik işlerden anlayan birisi olarak.. yani sadece bu tür sorunlardan bahsetmiş olmak gördüğünüz üzere.. daha da çok sorulara neden oluyor. bu tür teknik bilgileri bizlere vermeli idiniz diye düşünüyorum. bu motorun tercih edilme nedenlerinden en önemlisi de su soğutması olduğu için değil mi idi. şimdi ne oluyor diye sormak hakkımız değil mi? ben gerçekten o regallere ne olduğunu merak ediyorum. o regallerin sahipleri acaba bu foruma girmiyorlar mı? onlar kimdi..
aslında regaller ile ilgili bir sürü sorun var da.. burda yazmak istenmiyor mu? kim diyor ortalığı provake ediyorum diye kardeşim.. ben de de regal var. bazıları hala buna inanmıyor galiba. motorun sorunları bilinirse.. servisi de çözümlerini üretir.. kullanıcılar burdan uyarılır ve biz de bunları burda yazmayız. ama siz sessiz kalırsanız.. hiç bir gelişme olmaz. eğer gerçekten bu motor ününü haketmiyorsa.. o zaman bu forum üzerinden pohpohlamanın alemi yok. herkes gerçekleri yazsın.. yoksa şöyle diyeceğim.. bir motor aldık.. cümle alem.. becerip süremiyoruz. vay be.. çinli amcalarımız ne motor yapmışlar ha.. motoru tanıya tanıya bitiremedik (!)
aslında, regal raptor diye ayrı girişime gerek yok. zaten bu topik bu ihtiyaçlara cevap veriyor. bizim en az iki gün sürecek olan ve adı da "Regal Raptor Kullanım Kursu" olacak olan bir girişime acilen ihtiyacımız var..
arkadaşlar.. sürç-ü lisan etmiş isem affola..