bugün saat 12:30 gibi büyükçekmece yurtiçi kargoya uğrayıp tuncay abi'nin yolladığı
(sonyakuza) motorumun faturasını almak için yola çıktım...çıkmaz olaydım,başıma gelecekleri nereden bilebilirdim...büyükçekmece'yi bilen vardır belki aranıza,büyükçekmece ordu evi'nin hemen ilerisinde,şelale parkının önündeki dörtyolda önümde seyretmekte olan yeni alınmış
(sarı-beyaz/kağıt plakalı) wolkswagen/transporter marka/model araç aniden durdu...hemen ardından ben de yan tarafta parkedilmiş büyük bir belediye aracı olduğu için
(sanırım itfaiye kamyonuydu) yanından geçip gidemedim,ilerlemesini beklemeye başladım...derken aracı kullanan öküzoğlu öküz hiç beklemediğim bir şey yaptı...aynalarına bir kez dahi bakmadan aracını geri vitese takıp son hız üzerime gelmeye başladı...arada sadece 2-2.5 metrelik bir mesafe vardı,her ne kadar deli gibi korna basıp bağırıp,aynı zamanda vitesi boşa alıp motoru geri sürümeye kalksamda korktuğum başıma geldi...allahın ayısı ön tekerimin üstüne çıktı ve yaklaşık 1 metre kadar geriye sürükledi beni,ancak o zaman farkedip durabildi...motorun önü tamponunun altına sıkıştığından çekemedim ve nazikçe koruma demirinin üstüne yere bıraktım...
(şükür ki sadece kibrit çöpünün uç noktasının yarısı kadar bir çizik oldu nikelajda) ...ama ön çamurluğum paramparça oldu ve didonun maşası eğildi
(ikincisini çok sonra farkettik) ...motoru yere bırakır bırakmaz aracın sürücü kapısına geçtim,açtım ve dallamayı yakasından tutup aşağı çektim...direk hırpalamaya başladım,zira o anki hislerim sanki evladının canı yakılmış bir babanın hissettikleri gibiydi...
(işim gereği hiç iz bırakmadan maksimum can acısı vererek adam dövmesini iyi biliyorum...) yeterince hırpalayıp "bırak ne olur" diye yalvarmasını sağladıktan sonra ardıma takılmasını,servise gideceğimizi,kaçmaya kalkışırsa yakalayacağımı ve bu kez bayıltmadan bırakmayacağımı
(ki öldürebilirdim de,o derece kan beynime sıçradı) ekledikten sonra arkadaşım olan mondial servisine gittik...orda dayak arsızı çıkan araç şöförü arkadaş kendi aracında da hasar olduğunu iddia etmeye kalktı,direk gırtlağına sarıldım,elimden zor aldılar...
(motor servisi arkadaşım,onun babası ve telefon açmam üzerine oraya gelen benim babam...)ardından aykon'a telefon açarak tuncay abi'den ön çamurluğun fiyatını öğrendim...hıyar adamdan parayı alıp
(sökeee söke) yolladım cehennemin dibine iti...tam o sırada tuncay abi beni cepten aradı ve bana yanlış fiyat verdiğini,parçanın daha pahalı olduğunu,ama kendi hatası olduğu için farkı cepten vereceğini
(abi şu olay bile bu motorun servisi hakkında size bir fikir versin,resmen "böyle insanlar kaldımı dünyada yahu" dedirtti bana tuncay abi sağolsun) söyledi...bu arada motorla bir tur atan arkadaşım
(daha önce yanında çalışan eleman deneyip didonun az eğrildiğini sökülüp tekrar takılacağını bu sayede düzeleceğini söylemişti) maşanın eğrildiğini söyledi...tuncay abi'nin de önceki telefon görüşmesinde "buraya gelmen daha iyi olur" demesi üzerine yaralı ve acı çekmekte olan kızımla mecidiyeköy'e gittik...
(bu arada adam gittiği için maşanın parasını alamadık,onu cepten vereceğiz maalesef) sağolsun tuncay abi,murat abi ve ali usta onca yoğunluğun arasında fazlasıyla ilgi,alaka gösterip sıkıntımı/stresimi üzerimden atmamı sağladılar...bayağı da oturup sohbet ettik tuncay abi ile...aslında motor 1-2 güne kadar hazır olacak,lakin ben haftaya pazartesiye kadar işten izin alamayacağım için o güne dek yatacak aykon'da otoparkta...ayrılık anı benim için de kızım için de çok zordu,1 hafta da öyle çok bağlandık ki birbirimize bi tanemle...otoparka kendi ellerimle indirdim...didon ve benzin deposunu şöyle bir okşayarak merak etmemesini,en kısa sürede yeniden birbirimize kavuşacağımızı söyleyerek teselli ettim hem onu hem de kendimi...bu arada oraya vardığım sırada 460 km'yi devirdiğim için kızımın 500 bakıma alınmasına da karar verdik...
(kalan 40 km'yi tuncay abiler devirecekler...)haftaya bu gün kavuşacağız kızımla...yaraları iyileşmiş ama trafikte sadece kendi sürüşümüze güvenmememiz,sürücü kisvesine bürünmüş dallamara da azami dikkat göstermemiz gerektiğini iyiden iyiye idrak ederek...