Honda Cb 250 R Kullanıcıları /Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
10 Temmuz 2018, 20:39
[IMG][/IMG]
Yaptığım kaza sonucu, yedek parça fiyatları.
Reklamlar
-
10 Temmuz 2018, 20:51
O nasil bi egzozmus 3000 tl
-
11 Temmuz 2018, 00:42
FurkanCoban adlı üyeden alıntı
egzoz akrapovic felan galiba
-
11 Temmuz 2018, 09:24
-
11 Temmuz 2018, 10:02
FurkanCoban adlı üyeden alıntı
Çok geçmiş olsun,sizde birşey yoktur inşallah,Honda son yıllarda işçilik malzeme kalitesi arttı diyorduk parça fiyatlarında da artış olmuş. Eksoz fiyatı çok uçuk bir sinyal 190tl nedir ya el insaf bu parçalar hemen hemen motorun fiyatının %20 sine denk geliyor.
-
11 Temmuz 2018, 11:01
Bu motorun egsoz unu 125 lik olanının ki gibi yapma imkanı olur mu acaba, bilgisi olan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyiz, teşekkürler...
(Almaya karar verirsem bilgim olsun diye soruyorum.)
-
11 Temmuz 2018, 11:40
anafartas adlı üyeden alıntı
Bu motorun egsoz unu 125 lik olanının ki gibi yapma imkanı olur mu acaba, bilgisi olan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyiz, teşekkürler...
(Almaya karar verirsem bilgim olsun diye soruyorum.)
yapılabilir tabi ki
-
11 Temmuz 2018, 12:44
yelken_786 adlı üyeden alıntı
Çok geçmiş olsun,sizde birşey yoktur inşallah,Honda son yıllarda işçilik malzeme kalitesi arttı diyorduk parça fiyatlarında da artış olmuş. Eksoz fiyatı çok uçuk bir sinyal 190tl nedir ya el insaf bu parçalar hemen hemen motorun fiyatının %20 sine denk geliyor.
Yamaha çok mu ucuz, daha 1 ay önce ybr 125'in ön jantı,disk ve rulmanlar hariç 1.050tl fiyat aldım y.servisten...
-
11 Temmuz 2018, 13:41
geçmiş olsun valla bu kadar yeni bir motor olmasına ve yedek parça fiyatlarına rağmen bence makul tutmuş.egsoz dışında tabiki bunu söylüyorum.yani boğazdan falanmı değişti akrepoviç falanmı takıldı ne oldu da böyle bir fiyat çıkmış.açıkcası o parayı ben vermezdim gider tiger falan alır taktırırdım 1000tl ye ciddi bir fark var çünkü
-
11 Temmuz 2018, 15:02
kimse kusura bakmasın bütün yetkili servisler kazık.cbf çin servise ön fren maneti sordum 55 tl dediler takması dahil.n11 de 18 lira takması da bir vidaya bakıyor.
-
11 Temmuz 2018, 15:46
çanta demiri takılıcak yer yok diyen arkadaşlara oldukça şaşkınım çünkü alırken takarmısınız dedim ve 100 liraya taktıkar sağolsunlar üstüne de 350 liraya kappa 37N taktım misler gibi oldu böyle araştırmadan soruşturmadan enteresan yorumlar olabiliyor. motoru almak isteyenler çekinmeden alın . Yakında ön cam gelir takozu gelir herşeyi ama herşeyi orjinal gelir bir iki aya merak etmeyin. motor çiçek gibi fiyatı yüksek olsada o honda ile değil devlet ile alakalıdır. ama oldukça mutlu eder bu motor kesinlikle . Saygılar.. http://i.hizliresim.com/8zPE47.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------
http://i.hizliresim.com/8zPE47.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------
pulsarın veya rx3i nin veya para varsa gs çamurluk sıyırıcısını veya veya gidip gp kompozitten en uygun olan sıyırıcıyı alıp eliniz anahtar tutuyorsa plakayı oraya takabilirsiniz . çamurluğa da stop takabilirsiniz. bunlar basit işler
-
11 Temmuz 2018, 16:25
karakaçan06 adlı üyeden alıntı
çanta demiri takılıcak yer yok diyen arkadaşlara oldukça şaşkınım çünkü alırken takarmısınız dedim ve 100 liraya taktıkar sağolsunlar üstüne de 350 liraya kappa 37N taktım misler gibi oldu böyle araştırmadan soruşturmadan enteresan yorumlar olabiliyor. motoru almak isteyenler çekinmeden alın . Yakında ön cam gelir takozu gelir herşeyi ama herşeyi orjinal gelir bir iki aya merak etmeyin. motor çiçek gibi fiyatı yüksek olsada o honda ile değil devlet ile alakalıdır. ama oldukça mutlu eder bu motor kesinlikle . Saygılar..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------
pulsarın veya rx3i nin veya para varsa gs çamurluk sıyırıcısını veya veya gidip gp kompozitten en uygun olan sıyırıcıyı alıp eliniz anahtar tutuyorsa plakayı oraya takabilirsiniz . çamurluğa da stop takabilirsiniz. bunlar basit işler
çanta demirini nereden ve kaç tl ye aldığınızı söylerseniz çok iyi olur. alma niyetim var ama bulamadım bir yerde
-
16 Temmuz 2018, 09:47
moto.alic adlı üyeden alıntı
çanta demirini nereden ve kaç tl ye aldığınızı söylerseniz çok iyi olur. alma niyetim var ama bulamadım bir yerde
Ben yetkisi servisine de bayii de sordum çanta demiri yok dediler arkadaş 150tl ye hemen taktırmış çok ilginç bulunamayan bir demiri neredeyse bedava fiyatına taktırmış Düzeltiyorum 100tl ye taktırmış bir kaç tane alıp bi kenara koymak için de olsa alacağım ama yok
-
16 Temmuz 2018, 10:33
yelken_786 adlı üyeden alıntı
Ben yetkisi servisine de bayii de sordum çanta demiri yok dediler arkadaş 150tl ye hemen taktırmış çok ilginç bulunamayan bir demiri neredeyse bedava fiyatına taktırmış Düzeltiyorum 100tl ye taktırmış bir kaç tane alıp bi kenara koymak için de olsa alacağım ama yok
aynı şeyleri yaşadığımız için arkadaşa nereden aldığını sordum ama cevap vermedi sağolsun
-
17 Temmuz 2018, 11:55
Arkadaşlar sigorta poliçenizdemarka Cb250r olarak mı geçiyor
-
17 Temmuz 2018, 12:27
Fufuysf adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar sigorta poliçenizdemarka Cb250r olarak mı geçiyor
Marka kısmında: Honda - MC52 yazıyor. Faturada da böyle yazıyordu
-
17 Temmuz 2018, 13:43
Rodaj sonrası yakıt tüketimi ve ideal hızı hakkında bilgi verecek birisi var mı?
-
17 Temmuz 2018, 18:45
Yaklasik 1500km'dir kullaniyorum. Ilk motosikletim olarak aldim (CRF 250 Rally almaya girip, bununla ciktim diyebilirim). Hatta bu da foruma ilk mesajim.
Hayatimda ehliyet kursundaki MT-07 haric baska motor kullanmadigim icin kiyas yapamam pek ama bana kullanimi cok rahat geldi. Ilk hafta ortalama yakit 3.2 falandi fakat sonra 3'e sabitledi. Rodajdan sonra da degismedi. Trafikteki tum hiz limitlerine uyarak kullaniyorum ve gunde yaklasik 35km yol yapiyorum. Istanbul TEM'de yolun akis hizina gayet yetiyor. Muhtemelen 140-150'yi gorur ama ben en fazla 135'e kadar cikip gaz kapattim. Naked'dan olsa gerek ruzgar gum gum vuruyor 120'den sonra.
Malum ufak tefek oldugu icin, goruntuyu de bozmamak adina Kriega US-20 aldim canta olarak. Laptop, anahtar, disk kilidi vs koyup tasiyorum hergun.
-
17 Temmuz 2018, 18:51
Genwa adlı üyeden alıntı
Yaklasik 1500km'dir kullaniyorum. Ilk motosikletim olarak aldim (CRF 250 Rally almaya girip, bununla ciktim diyebilirim). Hatta bu da foruma ilk mesajim.
Hayatimda ehliyet kursundaki MT-07 haric baska motor kullanmadigim icin kiyas yapamam pek ama bana kullanimi cok rahat geldi. Ilk hafta ortalama yakit 3.2 falandi fakat sonra 3'e sabitledi. Rodajdan sonra da degismedi. Trafikteki tum hiz limitlerine uyarak kullaniyorum ve gunde yaklasik 35km yol yapiyorum. Istanbul TEM'de yolun akis hizina gayet yetiyor. Muhtemelen 140-150'yi gorur ama ben en fazla 135'e kadar cikip gaz kapattim. Naked'dan olsa gerek ruzgar gum gum vuruyor 120'den sonra.
Malum ufak tefek oldugu icin, goruntuyu de bozmamak adina Kriega US-20 aldim canta olarak. Laptop, anahtar, disk kilidi vs koyup tasiyorum hergun.
Benim için özellikle uzun yol için turlar için yeterli olur mu iki kişi konfor ve tatlı tatlı 120km civarı gider mi bunlar önemli tabi ben arkaya ve yanlara çanta takmayı düşünüyorum benim için diğer bir önemli hususta bu.
-
18 Temmuz 2018, 12:42
Ben şu an 2360 km deyim. Pazar günü Bergama'dan çıkıp İzmir, Muğla, Akyaka, Bodrum ve tekrar Bergama olmak üzere 3 gün süren 992 km lik bir gezi yaptık. Ben 76 kg + eşyalarla birlikte toplam 80 kg yük vardı motorda.
Yakıt ortalamam 3.7 lt/100 km ama 120 nin altına hiç inmedik desek yeridir. Özellikle Aydın otobanında motoru deneme amaçlı bastım bir ara. Rüzgarla aynı yöndeydik ve bir ara sanırım cok iyi hava akimina denk geldik motor 6. viteste dahi kesiciye girene kadar hızlanabildi 173 km hızda kesiciye giriyor motorlarımız. Bunu da öğrenmiş olduk. Tek silindir 250 lik bir naked motora göre çok iyi gidiyor, ben çok memnun kaldım. Sanırım benim kadar test etme imkanı bulan olmamıştır daha bu motoru. O yüzden uzun uzun yazıyorum ki merak edenler faydalansın.
120 ile değil 130 - 140 ile bile rahat rahat her koşulda gidilir. Hatta şöyle diyim: karşıdan esen rüzgara karşı bile 150 yi görüyor cb250r. Çok şiddetli bir rüzgar ise 140 yine garanti.
Fakat ben rodaj döneminde kitapçığa uygun kullandım. Yani rodaja çok dikkat ettim. Hatta motoru aldığımdan beri sadece bir kez kesiciye soktum motoru. O da top speed denerken. Öyle apaçiler gibi her viteste kesiciye sokarak hizlanma denemeleri falan yapmadim yapmam da.
Yakıt tüketimim fazla gelmiş olabilir ama bu motorla 6. vites 90-110 arası giderseniz çok rahat 3 lt ve altını görürsünüz. Biz biraz performanslı gittik ondan böyle oldu.
Bir bilgi daha vereyim: 8000 devirde 125km hız, 9000 devirde de 140 km hız civarında yapıyor. Motorlarımızda redline 10500 devirde başladığı için 155 km hızlara kadar seyretmek hiç bir zarar vermeyecektir çünkü 160 lara doğru redline başlıyor. Bu çok hoşuma gitti.
Beraber gittiğim arkadaşımda Pulsa rs200 vardı onun redline 9500 de başlıyor. 120 yada 125 km ile giderken 9500 lere geliyormuş motor. İste bu yönden çok şanslıyız. Bizim son dişli oranımız baya yüksek.
Son olarak ivmelenme konusunda ne cbr250, ne mt25-r25 yanına bile yanaşamıyor bizim motorların. Işıklarda denk gelirseniz çekinmeden kalkın yüzünüzün kara çıkmayacağını garanti ediyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)