Tekrar Merhabalar. Benzin hortumundaki problemden sonra, herhangi bir probleme rastalamadım desem uygun olur sanırım. Birkaç kafama takılan şey dışında oldukça memnunum. Birincisi Ön çamurluk ile ilgili.
Ön Çamurluk amortisörden sonraki parçaya takılı olduğu için ön frene dokunduğumda öne doğru yığılmadan kaynaklı olarak çamurluk ön tekerleğe sürtmekte ayak frenine alışma esnasında bu sürtmeyi çakmadığım için bir süre diskte problem olduğunu düşünmeye başlamıştım. Arka fren kullandığımda bu problem olmadı ama kasislerde özelliklede iki kişi varken çok yumuşak dalmak gerekli kasislere.
İkinciside ilk çalıştırma ile ilgili, Çoğu zaman motor soğukken çalıştırdığımda problemsiz çalışıyor ancak gaza dokunduğum an stop ediyor.Rölantide bir süre çalışmasını beklemeden hareket edemiyorum. Neden kaynaklanır acaba bilen varmıdır.
Abimde 100KH var, Bu motoru alıncaya kadar onunkine hiç binmemiştim, Performans ve çekiş olarak 100KH daha önde Ama 100KH Bana üzeri giydirilmiş bir Mobileti andırıyor.100KM nin selesi en az bir scooterınki kadar rahat, Ayrıca 100KHde olmayan sele altında oldukça geniş bir bagaj var. Motorla beraber verdikleri Mondial kask rahatlıkla sığıyor. Ayrıca 100KH de motor hafif olduğu ve debriyajı olmadığı için vites geçişlerinde gazı kısmanız gerektiğinden önce motor öne doğru yığılıyor sonra motor yüksek tork ile hareket ediyor bu da sürekli olarak amortisörlere ve sizin belinize yük demek, Ve Vites geçişlerinde oldukça şiddetli bir çarpma hissediyorsunuz.
Bence İlk motorunuz olacaksa 150-200 ytl farkla hem az yakan, hem daha konforlu, bir scooter cup karışımı bu cihazı almanızı öneririm. 100KH ci arkadaşlar yanlış anlamasınlar, Ben 100KH yi almaya gittiğim bayide 100KM yi görür görmez kararımı değiştirdim. "Performans iyi olsun ben rahatıma düşkün değilim" diyorsanız o başka tabii
Not:Bu motorun aynısını Suzuki Bayii nde gördüm, üzerinde marka olarak hiçbirşey yazmıyordu. FYM isimli bir marka olduğunu ve Suzuki Türkiye tarafından getirtildiğini söylediler. Peşin 1900 YTL Taksittede 2150 ytl + Plaka Ruhsat masrrafı ile verdilerini söylediler. Ben 2000 YTL ye herşey dahil 12 taksitte aldım