Jinlun JL125-T13 / JL250-5 / JL150-5 Hakkında
Reklamlar
-
17 Ocak 2007, 13:19
Başıma buna benzer bir olay geldi,umarım bu bilgiler size yardımcı olur..
Aynı şekilde 5000.kmde benim de moturumun yağ tıpası açtığımda üfleme yapıyordu,aynı zamanda öndişlinin ordan yağ kaçırmaya başladı.eğer motor belli bir süre çalıştıktan sonra tıpayı açmassam isem yağ kaçırmada artış oluyordu,bende tıpayı yarı açık vaziyette gidiyordum.
Servise gitiğimde durum anlaşıldı.hva filtresinden motrun içine giden büyük bir hava hortumu var.Motor blonuunun içine gidiyor ve bu boru motorun içindeki basıncı dengeliyormuş..Bu boru filtre çıkışından sonraki beri yerrinden kıvrılmış ve hava geçişi kesilmiş.Dolayısı ile motor içinde basınç oluşmuş.Bundan dolayı ön dişlinin ortdaki manyeto contasını patlatmış ve yağa kaçırarak basıncı dengelemiş..
Servis hortumu kıvrıldığı yerden kesti ve bir ağzı direk açıktan hava alacak hale geldi.
Servisin bana söylediği "eğer conta patlamasa belki motor bloğu çatlardı" demesiydi..
poyraz adlı üyeden alıntı
arkadaşlar,motorumun rodajını çok dikkatle yapmama ve periyodik bakımlarını zamanında yetkili servise yaptırmama rağmen 8800 km.de yağ tapasını açınca üfleme görüyorum.
Acaba motorumun ömrü bu kadar mıydı?Daha fazla km. yapan arkadaşlardanbilgi rica ediyorum.Motorumun çekişinde herhangi bir sorun yok.
Sadece jiklede çalışırken biraz kokulu bir ekzos dumanı var. o da jikleyi kapatınca normale dönüyor.
Bilgilerinizi paylaşmak istiyorum.
ŞŞŞŞŞŞŞ...sadece sessiz ol.....
Reklamlar
-
17 Ocak 2007, 17:52
cbagdatli demiş ki:
Karşılaştırmanız için cruiser tipi bazı motorların son süratlerini veriyorum:
Suzuki int. 800 165 km/sa
Yamaha Dragstar 650 145 km/sa
Suzuki 250 int 105 km/sa
Jinlun 250 95 km/sa
Jinlun 150 85 km/sa
Öncelikle bunlar fabrika/katalog değerlerdir. Adı geçen tüm motosikletler bu değerlerin üzerinde hızlara ulaşıyor. Örneğin Yamaha Dragstar 195km/saat hıza ulaşıyor rahatlıkla. Ben Jinlun'un iki cruiser modelini de kullandım. Jinlun 150: 115km/saat, Jinlun 250: 160km/saat son hıza ulaştım her ikisiyle de. Ayrıca Jinlun 250-5 120km/saat hıza kadar ivmeleniyor.
cbagdatli demiş ki:
Öncelikle gördüğünüz gibi bu motorların hiçbirisi sürat motoru değildir. Sürat motorları ayrı bir sınıf biliyorsunuz ve ona göre yapılıyorlar.
Sürat motoru olmaması sürat yapamadığı anlamına gelmiyor.
cbagdatli demiş ki:
Burada dikkat çekici noktalar var :
1. Arıza tesbitini resmi bir servis yapmadı.
2. Parçanın sökülmesi de resmi servis dışında yapıldı.
3. Garanti kartım kayıptı. Düzenli bakım yaptırıp yaptırmadığım belli değildi.
Bütün bunlara rağmen ICM/Jinlun hiçbir sorun yaşatmadı, bende çok ciddi bir güven oluşturdular. Gerçekten teşekkür etmek lazım.
Bir markanın arkasındaki firma çok önemlidir. Bu firmanın dürüst, geleceği düşünen, gerekli teknik kadroya sahip olduğunu bizzat gördüm.
Ancak zaman zaman servis sorunları olmuyor mu, oluyor elbette. Ama asıl ithalatçı firma sağlamsa sanırım bunlar aşılabiliyor.
Motosiklete yeni başlayan arkadaşlarımızın bütün bunları dikkate alarak yazmaları daha doğru olur sanırım.
Arkadaşlar kimi kandırıyorsunuz. Basbayağı reklam kokuyor bu mesaj. Siteye sırf bu yorumu yazmak için üye olup sadece bir mesaj gönderen birisinin söyleyeceklerinin dikkate alınacağını umuyorsunuz. Belki öyle olacak. Broşür gibi böyle bir kaç ayda bir forumlara etiket yapıştıracağınıza expert gibi firma yetkilisini internette tekrar görevlendirseniz satışlarınız tekrar artacak ve Marka bir gelenek olabilecek -belki tekrar- bu şekilde. Ucuz yöntemler ile günü kurtarıyorsunuz yalnızca.
-
17 Ocak 2007, 22:53
sattıgım zaman çalıştığım yer de arkadaşlara pilav üstü tavuk dağıttım anlayın ne kadar memnun olduğumu ....
-
18 Ocak 2007, 11:21
Bu memnuniyetsizlik birazda kullanımdan kaynaklanıyor gibi..
Belki de çinnlilerde olmayan otokontrol sisteminden geçen kötü bir ürün size denk gelmiştir..
piyade adlı üyeden alıntı
sattıgım zaman çalıştığım yer de arkadaşlara pilav üstü tavuk dağıttım anlayın ne kadar memnun olduğumu ....
ŞŞŞŞŞŞŞ...sadece sessiz ol.....
-
18 Ocak 2007, 11:39
kullanımdan olduğunu hiç zandetmiyorum bakımlarını çok hassas bir şekilde yerine getirdim hor kullanmadım , emanet vermedim kapalı garaj da muhafaza ettim ama o beni 3 defa yolda bıraktı.
-
24 Ocak 2007, 22:57
Ürünün fiyatı ve kalitesiyle ilgili bir sorunum yok, yanlış anlaşılmak istemiyorum. Piyade'nin aksine ben kullanmakta olduğum Jinlun'umu seviyorum ve memnunum. Benim tepkim daha çok ucuz reklam ve pazarlama yöntemlerine başvurulmasıdır. Sonuç olarak Jinlun adının markalaşamaması, bu ürüne sahip tüketicilerin ortak bir zeminde beraberlik sağlamalarına -artık- distribitör firmanın önayak olmaması; ikinci elde bir değer kaybına neden olmaktadır. Daha da ötesi pazarda daha az tercih edilen ve anılan bir ürün olması sonucunu doğuruyor.
-Abi o ne mondial mi?
-Ne mondiali! Ne alakası var kardeşim hiç benziyor mu? Jinlun bu!
-Höng¿?¿
-
25 Ocak 2007, 00:01
-
25 Ocak 2007, 00:49
bugun çok tuhaf birsey şey oldu arkadaşlar motorla yolda giderken çaat diye bir ses geldi
indim sag soluna baktım bişey yok motora bindim baktım motor giderken salanıyor
neyse tamirciye vardım baba motora bakarmısın dedim neyse adam baktı
bide ne görüm motor ŞASEDEN ayrımış kafayı yedim adam dedi ben bunu yaparım ama sen götür servisin görsün dedi. zaten garantili yarın götürecem ilk defa beni motorum yolda bıraktı iyişallah ikincisini yaşamam ALLAH YÜZÜMÜZE baktıda kaza falan olmadı.ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN ÇOK KÖTÜ BİRŞEY ARKADAŞLAR
-
21 Şubat 2007, 16:42
Tüm Jinlun 150 ve 250 Chopper Kullanıcı Arkadaşlarım Bu Motorların Orijinal Cam'ından İsteyen Olursa İthalatçı arkadaşım Olduğu İçin Ayakları ile (Bağlantı Yerleri) birlikte 20 ytl.(Kalın ve Kaliteli) Sirkecideki Motorculardaki Fiyatı 35-40 ytl. arası. İsteyen Arkadaşlar MSN'den yada özelden arayabilirler.
Aynı zamanda Krom Kaplı Aynaları çifti 13ytl.
Yine Krom Kaplı Ayna (Kartal Amblemli ve Kabartmalı) 10 ytl.
MSN adresim jameka_34@hotmail.com
-
28 Şubat 2007, 22:47
bugün 1000 km de 2005 model bir jinlun 250 cc aldım.umarım çok başımı ağrıtmaz keyifli günler geçiririz cincunumla
-
01 Mart 2007, 00:31
3000 km de 150 ytl lik özel akülü tüm bakımları ve yağlaması yapılmış jinlun 2000 ytl ye satıyorum sıfır sayılır alet . ve özel olarak tüm parçaları yağlanmış bakılmıştır servis işi değil yani mesaj atın . yenisi 3300 gibi bir şey 1300 lira cebinizde kalsın hemde tam bakılmış hazırına kavuşun .
-
15 Mart 2007, 18:33
beyler,bu forumu biraz hareketlendirelim.ben üstte mesajı olan oguner'im.bakın bahar geliyo.motorların yağının değişip, parlatılıp yollara düşme zamanı.en çok satan motorlardan biri jinlun.hiç mi kullanıcısı yok yahu. uyanınnnnn
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
-
17 Mart 2007, 01:26
jinlun kullanan yok zaten getiren firma kaska maska sarmış onları getiriyor artık
-
17 Mart 2007, 11:59
eee hayırlı olsun bakalım...kendi gitti adı kaldı desene...
-
29 Mart 2007, 23:51
Arkadaşlar 250cc lik modelin koltuk fiyatı nedir sadece koltuk lazım fiyat verebilirseniz sevinirim
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
-
30 Mart 2007, 00:55
Başka bir forumda okumuştum,aklımdan yanlış kalmadıysa 75 lira olmalı
-
30 Mart 2007, 12:26
@Kaiser teşekkürler bendeki motora takmak istiyorumda o yüzden fiyat arıyordum verdiğin bilgi için teşekkürler rüzgarınız bol olsun
@burak..01 motorun yanındaki o alev resimlerini nerden yaptırdın yada çıkartma olarakmı satılıyor biz yapabilirmiyiz biraz bilgi verirsen sevinirim
-
05 Nisan 2007, 14:26
Bence çıkartmadansa airbrush yaptırmak lazım.Bunlara o yakışır ancak
-
06 Nisan 2007, 02:06
@Kaiser haklısında airbrush biraz pahalı olabilir fiyat hakkında bilgin varmı?
-
06 Nisan 2007, 02:45
200 liradan başlıyor büyüklüğüne göre.Ben depo yanı gri bölümdeki marauder yazısını kaldırıp oraya bir çalışma yaptırmak istiyorum.Harıl harıl netten güzel bir motif arıyorum şu anda
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler