Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
44. sayfa BirinciBirinci ... 34424344454654 ... SonuncuSonuncu

Jinlun JL125-T13 / JL250-5 / JL150-5 Hakkında

REKLAM ALANI
    kafein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun 250-5
    Cuma günü 150cc Jinlunumu Çeşme'de arkadaşıma satıp, cumartesi günü Çanakkale'den 250cc ikinci el, gri(koyu) bir Jinlun aldım. Çanakkale'den Çeşme'ye yağmurlu bir gece sürüşü yaptım. Üst segmente terfi ettim. Yakıt sarfiyatıyla ilgili sorum havada kaldı. Yakında kendim cevaplayabileceğim. (450km'de 35 YTL'lik benzin yaktı; 77kuruş/km. Şehir içinde daha yüksek yakıyor. Henüz bir ortalamaya varamadım.) Bu modelle ilgili sorularınız olursa objektif olarak tecrübelerim ve forumu takip ettiğim kadar cevaplayabilirim. Saygılarımla..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Kafein, uzun yolda hızına göre değişmekle beraber 8-9 YTL benzin yakıyor benim makine. Ama 90 ile gitmiyorum. 110-120 hızdan bahsediyorum. Şehir içini de dahil ederek 10 YTL üzeri bir sarfiyat yaşamadım. Durum budur bende.. Motorum yaklaşık 7000 km'de.
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

Motosikleti
    Jinlun 250-5
    150cc egsozunu açtığımdan olsa gerek şehir içinde 11YTL/100km yakıyordu. Bu 250cc egsozu kapalı olduğu için daha az yakıyor. 9YTL civarında Sn. cenkmenderes sizinkisi gibi. Normal olmalı.

ikinci el aldığım jinlun sanıyorum titreşimli sevkiyatlardan biri. sahibi olduğum 150cc'de titreşim sıfırmış bu yeni motorumla kıyasladığımda. Motorun takozlarıylada ilgili bir problem var(bunun da vibrasyonu arttırdığını düşünüyorum.)
    1- Bu yüksek devirde ki motordan gelen titreşim problemi de serviste çözümlenebiliryor mu?
    2- Egsoz ile ilgili ne önerirsiniz? Ara gazı açtığımda sıkıştırma ile birlikte dehşet bir ses veriyor. Ben korna yerine bunu kullanıyorum. Dün oldukça sessiz yol alırken önümde yolun ortasında muhabbet ederek salına salına yürüyen iki adamın arkasından (ara gaz yaparak) gaz verdim; adamın biri kaldırıma attı kendini, diğeri de olduğu yerde iki ayağı yerden havalanarak zıpladı. (Henüz alışmakta olduğumdan motora tam bilinç ile yapılmış bir haraket değildir.) Gülmemek için kendimi zor tuttum, adamların yüzü sapsarı. Diyeceğim o ki düşük devirde motor kendini belli etmiyor. Egsozu açmayı düşünüyorum. Ne önerirsiniz?

sonerburak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun Marauder 2006 250cc {{ Duruşuna Kızlar,Gidişine Yollar Hasta :P }}

Yaşasınnnnnnn :)

Arkadaşlar Hayırlısıyla aldım motorumu Ankara Başkent Motor City den...
    Öğlen saat 14:00 de başvurdum krediye 17:00 da çıktı
    Yarın sabah ruhsat işlemlerimi yapıcam sonraaa....?
    Ankara kazan ben kepçe

stenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    Alıntı expert adlı üyeden alıntı
    Değerli Dostum ,

Sebebi şu ; Bizim bayilerimiz aynı zamanda servistir. İnternet sitemize girerseniz bunu teyid edecektir.

Saygılarımla ,
    Expert

Bunun jinlun ailesine büyük bir katkı yapacağından kesin eminim . Bu kişi zaten hepimizden çok Sayın expert 'e Haluk Bey ' e zarar verdi . İbrahim Bey bostancı bölgesine servis açacak mı ? Dükkanı açmış çokda güzel yere ferah bir dükkan açmış .

Bir de servis açarsa mükemmel olacak . Sağolsunlar çok ilgililer . Kurtulduk cümleten o ekipten doğrusu o ekipte en düzgün adam Tamer Şakar 'dı ama yaşlı idi .

Jinlun bu tip bir girişim yaparak profesyonelliğini ortaya koymuştur .
    Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Aziz Üstad Mehmed Akif Ersoy

kardesler, bu jinlun un ankara bayiisi nerde bilen var mı ya?

expert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun Elegance 250 cc Sari
    Alıntı semihrumi adlı üyeden alıntı

www.jinlunmotosiklet.com adresinden bayi listesini goruntuluyebilirsiniz.

expert

Motosikleti
    Değerli Jinlun cular ,

Sizleri 23 - 26 Mart ta Lütfi Kıdarda 30 Mart - 2 Nisan Ares (Hava alanı yanı) fuarlarındaki standlerimize bekliyoruz.

expert

Motosikleti
    Alıntı semihrumi adlı üyeden alıntı
    kardeş ankara bayiisi bülbülderesinde yamaha bayiisinin tam karsısında orada fazlı usta war dunya iyisi bni abimdir motorumu ondan aldım kendı biniyomus gibi ilgilendi halada öyle? benim adımı verirsen dahada bi ayrı ilgilenir seninle(adım :Soner

Motosikleti
    Jinlun 250-5
    Yüksek devirde egsoz tarafından gelen artan titreşimle oluşan bir "bzzzz" sesi vardı. Daha önce ayarsız olan takoz/arka salıncaklardan kaynaklandığını düşündüm. 6000km Periyodik bakımında izmir servisinde egzozda bir çatlak olduğu tespit edildi. Salıncak/takoz problemi çözülmesine rağmen ses devam ediyor. Yani ses egzozun içinden geliyor. 17.03.06 itibariyle bugün tam bir hafta oluyor ve servis henüz bir cevap verebilmiş değil konunun garanti kapsamıyla ilgili. Kararma ile ilgili garanti kapsamında egzozun değiştirilmediğini öğrendim. Ama konu bunun dışında; egzozun içinde ki çatlama ile ilgili. Bunun bir kullanıcı hatası olamayacağını düşünüyorum. Sn. Haluk Bey/ expert, konuyla ilgili bir açıklama bekliyorum.

Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    Fuarda Jinlun Standını ziyaret ettim. Hatta fuarda aldığım deri arka bagaj için almadan önce sisi bar arkasına raf için danıştım. Çok ilgililerdi. Teşekkür ederim. Gömlekleri de çok güzeldi.
    Sadobey

ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 650
    Alıntı kafein adlı üyeden alıntı
    Yüksek devirde egsoz tarafından gelen artan titreşimle oluşan bir "bzzzz" sesi vardı. Daha önce ayarsız olan takoz/arka salıncaklardan kaynaklandığını düşündüm. 6000km Periyodik bakımında izmir servisinde egzozda bir çatlak olduğu tespit edildi. Salıncak/takoz problemi çözülmesine rağmen ses devam ediyor. Yani ses egzozun içinden geliyor. 17.03.06 itibariyle bugün tam bir hafta oluyor ve servis henüz bir cevap verebilmiş değil konunun garanti kapsamıyla ilgili. Kararma ile ilgili garanti kapsamında egzozun değiştirilmediğini öğrendim. Ama konu bunun dışında; egzozun içinde ki çatlama ile ilgili. Bunun bir kullanıcı hatası olamayacağını düşünüyorum. Sn. Haluk Bey/ expert, konuyla ilgili bir açıklama bekliyorum.
    Evet hocam egzosların ve koruma demirlerinin artık garantiden degişmeyecegi gibi birşey duydum. Dogrumudur ?
    Aynı problem bendede oldu egzos inceden kalına geçiş notasında içerden kopuyor ve kötü bir ses yapıyor. Benim egzos diger baglantı noktasındanda kopup elimde kalmıştı. Garantiden degişti ama keşke degiştirmeseydim zira yeni takılan egzos iki gün sonra pas yaptı ve aynı yerden yine koptu. Koruma demiride aynı şekilde durduk yerde çatlamalar yapıyor.
    Koruma demiri zayıf ama motoru tutacak güçte ben çatlakları kaynattıktan sonra baglantı yerlerine lastik takozlar koymayı düşünüyorum. Egzos içinde bi kaç fikrim var yeterki pas yapmasın bu çatlama işine bi çüzüm bulurum.
    Yaşa ve Yaşat

Motosikleti
    jl150

ilk 500 km bakimi

ilk 500 km bakimi ne kadar tutuyor. Neler yapiyorlar. Sanirim bir bujiye bakiyorlar bir de yag degistiriyorlar. Vidalar da sikiliyor. Bu islemlere ne kadar ucret aliniyor.

Motosikleti
    Alıntı jl150 adlı üyeden alıntı
    ilk 500 km bakimi ne kadar tutuyor. Neler yapiyorlar. Sanirim bir bujiye bakiyorlar bir de yag degistiriyorlar. Vidalar da sikiliyor. Bu islemlere ne kadar ucret aliniyor.
    Bu işlemin bedeli 35 ytl dir.

Eksoz ve koruma demiri işine gelince servis size eğer kullanıcı hatası değilse yanlış bilgi vermiş kullanıcı hataları dışında her şey garanti kapsamindadır. 0262 335 33 20 nolu telefondan Devrim bey ile temasa geciniz o size yardımcı olacaktır.

expert

jedimaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S&T Kanuni GT 250 comet
    Herkese selam.
    Uzun zamandır foruma girmeye fırsatım olmuyor. Havalar ısınıyor malum. Ufak ufak dolaşmaya başladım jl-250'imle. 2000 km de. Genelde memnunum. Fakat kafama takılan tek birşey var. Aldığımdan beri yaşadığım en önemli sorun, motoru çalıştırıp 1. vitese attığımda motorun sanki debriyajı aniden bırakmışım gibi çok sert bi şekilde ileri fırlaması yada fırlayıp stop etmesi. Dün baya ısıtmama rağmen 1. vitese takında küt diye ileri fırlayıp stop etti. Bu her oluşta bi dişli kırılacak falan diye içim gidiyor. Acaba aynı sorunu yaşamaya devam eden arkadaşlar varmı. Bir çözüm önerileri olacak mı? Çünkü bu durum devam ederse sanırım birşey olacak. Bazı arkadaşlar genelde bütün motorlarda olur diyor ancak ben mi duymadım. Bu konuda bana yardımcı olacak motor dostlarına şimdiden teşekkürler. Herkese kazasız belasız günler.
    \"Hep denedin, hep yenildin, tekrar dene, tekrar yenil, daha iyi yenil...\"

jedimaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S&T Kanuni GT 250 comet
    sevgili expert,
    size bir sorum olacak. Yakın zamanda motoru bakıma götüreceğim. Hatırlarsanız geçen yıl bir ara bu amortisör ve çanta demiri birleşim yerinde bulunan civata da bir problem yaşanmış siz bu civataların yeniden imal edilip dağıtılacağını söylemiştiniz. Ben konuyu takip edemedim. Bu konuda bir gelişme oldumu. Servise gittiğimde bunu talep edebilirmiyim?
    İyi çalışmalar...
    \"Hep denedin, hep yenildin, tekrar dene, tekrar yenil, daha iyi yenil...\"

Merhaba arkadaşlar,
    Bu kadar jinlun kullanıcısı olmasına şaşırdım doğrusu... Ben sırf görüntüsü ve ucuzluğu yuzunden sehiriçi kullanım amaçlı aldım ama diğer motorum gibi uzun yola da gitmeye niyetim var.
    Milletin ÇİN malı diye yerden yere vurduğu ÇİN üretimi mamuller içerisinde sanırım en makbulu bu Jinlun'lar. Arkadaşlar motorlarınızın kıymetini bilin, (ismi lazım değil) başka markalarda çıkan arızaları, servis sorunlarını bir bilseniz, motorlarınızı yatak odalarınıza park edersiniz. hele hele pahalı motorlardaki servis sorunları insanı çıldırtıyor ve adam gibi MOTOR üzerine yetişmiş usta bulamıyorlar, birde bir sürü elektronik ıvır zıvır oldumu, yandı motor.
    Rüzgarınız bol olsun, bahar herkese sağlık ve huzur getirsin.

Motosikleti
    Ve işte sonunda tamamdır? Arkadaşlar artık benzin göstergesi çalışan bir motorum war ve bu işin hiç bu kadar basit olacağını tahmin etmemiştim
    bugun henuz 300 km de olmama rağmen bakıma götürdüm

*2 buji canlılarıyla değiştirildi
    *karburator ayarı yapıldı
    *benzin kısıldı
    *frenler ayarlandı
    *amörtisörler yukseltildi
    *zincir ayarı yapıldı
    *tüm vidalar gözden geçirildi
    *hani şu kırılma veya catlama riski olan amörtisör somunlarının altına pul atıldı
    *vites ve debriyaj ayarları yapıldı geçişler artık çok rahat
    *ve işte en önemlisi??? Benzin Göstergem ÇalışıyoOoOoOoOoO :D

Ya Ya Ya Şa Şa Şa Başkent Motor Çok Yaşa Fazlı Abi, Mehmet Usta, Ali Usta sizde yaşayın emi

stenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    Kaan Motosiklet
    Mehmet Şevki Paşa Cad.No:11/1 Bostancı / İSTANBUL
    Tel: 0 216 410 08 35/36

Bu adreste servis yok ki servisler bölümünde yazıyor ... Bunların servisi pendikte Bostancıya hemen servis lazım .
    Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Aziz Üstad Mehmed Akif Ersoy

Motosikleti
    Benzin Göstergem Yine Çalışmıyo ehueheuehue :D

44. sayfa BirinciBirinci ... 34424344454654 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler