Jinlun JL125-T13 / JL250-5 / JL150-5 Hakkında
Reklamlar
-
Tüm Jinlun ailesine selam..
Arakadaşlar ben yaklaşık 4 aydır 250cc lik olan motorumu kullanmaktayım ve öyle önemli de bir problem yaşamadım 4,levent de oturuyorum ve hiç üşenmeden pendik servisine götürüyorum motorumu...
neyse benim asıl paylaşmak istediğim motorun markası!!!
Yani Jinlun
Ya kardeşim herşey iyi güzel hoş ama şuna daha güzel bi isim bulunamazmıydı ya... Millet ya motorun ne güzel miş kaça aldın falan diyo güzelll. ama markası ne bunun deyince jinlun diyorum o ne ya oluyo millet.. kısacası keşke markası jinlun olmasaydı ne biliyim şöyle gösterişli bişey olsaydı herkese selamlar...
Reklamlar
-
astrakan demişki
dostum motorun kullanma klavuvunda 500km. 1000km. 2000km. 4000km. 6000km..... die yazıyo bakım cart curt olayları. 500de değişmesi gerek
[/quote]
ya benim motorun kullanma kılavuzu falan hiçbişeyi yok nasıl oluyor ya
çok sinirlendim şimdi
-
Eveeet. Dün ve bugün motorumu denemek ve incelemek için bol bol zaman buldum. Büyük bir beğeni ile aldığım motorum biraz canımı sıktı. Öncelikle dünkü gezim sırasında bütün civataları serviste sıkılmış olduğu halde 50 km hızla giderken 3 tanesinin fırlamasını şaşkınlıkla izledim. Daha sonra sağ arka plastik bagajı açtıktan sonra kapatamamak biraz canımı sıktı. Şu an yarı açık vaziyette. Rüzgarlık ise tüm uğraşlarımıza rağmen çapraz duruyor. Yine dünkü gezimde şanzıman ve debriyaj ile büyük sorunlar yaşamama karşın bügün biraz rahattı. dün ve bugün toplam 87 km yol yapmışım. 80 km hızı denemedim ama 70'e çıktığımda hala bir sarsıntı yoktu ki bence 70 benim için yeterli bir hız. Bu az da olsa içimi rahatlattı. Yukarıdaki problemler için servisi aradığımda 300'lük bakımda halledeceğini söyledi. İnşallah hallolur. Çünkü bu civata problemi yüzünden eve elimde motourun taşıyabildiğim parçalarıyla dönmek istemem.
-
ameno: 300e kadar fazal zorlama sonradan o hız sanada yetmiyecekdir eminim ayak vidalarına ve öndeki sinyallare dikkat et bursada bulusma olursa gelderim bence daha fazla bilgi edinir rahatlarsın
-
arkadaşlar selam herkese..
ben daha araştırma aşamasındayım ama yarın sabah artık motorumu alıcam yeter canıma tak etti bu olay..! http://motosiklet.net/modules/Forums...n_rolleyes.gif
profileright milletin motoruna binmek zırt pırt motor kiralamak canımı sıktı ve bende motor almaya kara verdim 1 aydırda araştırıyorum ne alsam diye ama bütçeme uygun olarak iki çeşit motor var birincisi jl150-5 yada st200tr (skyteam cross). İşte problem burada başlıyor cross mu? chopper mı? hala tam net kararımı veremedim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar...
-
gemlikdelisi adlı üyeden alıntı
ameno: 300e kadar fazal zorlama sonradan o hız sanada yetmiyecekdir eminim ayak vidalarına ve öndeki sinyallare dikkat et bursada bulusma olursa gelderim bence daha fazla bilgi edinir rahatlarsın
Gerçekten iyi olur. Moralim bozuldu biraz Hazırlıklıydım ama gafil avladı beni
-
Moto GP'de Ramzey standında Jinlun JL250'nin aynısı vardı, Ramzey markasıyla. BU Jinlun'u nasıl etkileyecek acaba?
-
sn arkadaslar pazar (dun) j 150 cc ile idis donus 300 km yol yaptım valla ben bu motor dan bu performansı beklemiyordum ortalama 80 9o km ile tek mola 20 dakika ile bu yol u yaptım sağ ayak ped i dısında onemli bir sorun yasamadım donuste ise kotu kalite benzinden dolayı bujim ile bir sorun yasadım fakat bu motorun kullanımından kaynaklanan bir sorun değildir sanırım.
-
Arkadaşlar bilmiyorum belki de görmüşsünüzdür. Jinlun JL 150-5 ile ilgili istatistiki bilgiler var aşağıdaki linkte. Hatta yıl - model bilgisini girdiğiniz motorlarla kıyaslama da yapabiliyorsunuz (Kanuni bile var)
http://www.bikez.com/bike/rating.php?idbike=22074
-
ramizdeniz adlı üyeden alıntı
arkadaşlar selam herkese..
ben daha araştırma aşamasındayım ama yarın sabah artık motorumu alıcam yeter canıma tak etti bu olay..!
http://motosiklet.net/modules/Forums...n_rolleyes.gif
profileright milletin motoruna binmek zırt pırt motor kiralamak canımı sıktı ve bende motor almaya kara verdim 1 aydırda araştırıyorum ne alsam diye ama bütçeme uygun olarak iki çeşit motor var birincisi jl150-5 yada st200tr (skyteam cross). İşte problem burada başlıyor cross mu? chopper mı? hala tam net kararımı veremedim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar...
Değerli Dostum,
Bu sorunun cevabını en iyi verecek 1 kişi var oda Sn. e-erdun. Çünkü onda hem 250 cc chopper hemde 200 cc cross motosiklet var. Yorumlarını hep beraber okuyalım.
Saygılarımla ,
Expert
-
mastergenie, motoru inceledinmi ? dostum 250 cc diyorlar ama 12 hp nasıl oluyo acaba motort birkere 250 cc degil 150 cc fiaytını sordunmu? ben sordum 3600 iyi para alınırmı
-
expert arkadaşım ve kardeşim yukarıdaki ramizedeniz kardeşimin sorusunu bana bırakmışın teşekkür ederim .!
kardeşim önce bana kullanacağın motorla neyapacağını yani uzun yol kalıcı gezileremi şehir içi iş kullanımımı yapacaksın şayet uzun yol kalıcı gezi yapmak istersen jınlunu tavsiye edeceğim ,uyku tulumu cadır günlük giysileri rahatlıkla motora yüklyebiliyorsun ancak artçınla+yükün kullanma kılavuzundaki azami ağırlığı geçirmemek şartıyle gerçi ben 10 kg kadar geçirdim ama motorum çok daha rahat yol aldı .şhirdışı uzun yol+şehir içi kullanımı çok rahat ,yok taş bayır dere orman gezileri günü birlik yapacağım dersen skyteam derim .(skyteam uzun yol yapmazmı diyeceksin oda yapar yalnız onunla uzun yol denemesi yapmadığım için daha şu anda sana yanlış bilgi vermeyeyim ama bir arkadaş skaryadan 125 lik bir krosu vardı markasını hatırlayamadım motoru öyle bir yükleyip gelmiştiki bir gece kalmalı gittiğimiz uzun yol geziye arkadaşla dalga geçmiştik evi yükleyip gelmişsin diye o 125 likle bukadar yükle okadar yolu yapmışkı bizim 200 cclik skyteamlarla ve yüklü olarak karsa bile gidersin.bu hafta İstanbul belgrad ormanlarında skyteamı deneme fırsatı buldum aracın lastikleri kros lastiği olmamasına rağmen tam bir yabani keçiden farkı yoktu motorun seriliği 4x4 makina daha rotajda olduğu içinde trafikte 80 km den yukarı vurmadım ama döndükten sonra ve yorgunluktan oğlanla makinayı 4 saatte zor temizledik.ve temizlendik ikimizde çamur adam olmuştuk
bu sayfada bir arkadaşımın skyteam arazi sürüş resimleri vardır
http://www.motosiklet.net/modules.ph...=asc&start=456
sevgi ve saygılarımla
-
-
cobretti kardeşim sana bi şey soracam ama gülme
benzine yağ katıyormusun acaba
geçenlerde gördüm bir arkadaş yolda kalmıştı
uğraştık uğraştık çalıştıramadık motoru
en sonunda büjileri söktüm sırf yağdı yani bujıleri yağlamıştı
meğersem benzine yağ katıyormuş bir arkadaşı tavsiye etmiş
yağ katmaya devam edersen devamlı bujı yağlar dedim
4 zamanlı motorların benzinine yağ katılmayacağını söyledim.
o aklıma geldi onun için bir sorayım dedim sana
-
e_erdun adlı üyeden alıntı
cobretti kardeşim sana bi şey soracam ama gülme
benzine yağ katıyormusun acaba
geçenlerde gördüm bir arkadaş yolda kalmıştı
uğraştık uğraştık çalıştıramadık motoru
en sonunda büjileri söktüm sırf yağdı yani bujıleri yağlamıştı
meğersem benzine yağ katıyormuş bir arkadaşı tavsiye etmiş
yağ katmaya devam edersen devamlı bujı yağlar dedim
4 zamanlı motorların benzinine yağ katılmayacağını söyledim.
o aklıma geldi onun için bir sorayım dedim sana
e-erdun abi yok yaaa öyle bi şey yapmadım tabii kii..
ilk başta sadece biraz yağ eklememi söylemişlerdi bende gidip yağ alıp yarım çay bardağı kadar bişey eklemiştim ... bunun dışında motora hiç dokunmadım... 300 km oldu sayılır bu arada..
yardımını bekliyorum msn adresin varsa çok daha rahat konuşabiliriz.
-
Re: motorum çalışmıyor...
cobretti adlı üyeden alıntı
sayın exper ve deneyim sahibi arkadaşlar,
daha önce de yazmıştım motorum çalışmamıştır servise götürmüştüm boğulduğunu söylemişlerdi. Bujileri değiştirmişlerdi çalışmaya başlamıştı.
Ancak geçen haftasonu bindikten sonra motorumu cuma günü çalıştıurayım dedim yine çalıştıramadım. e-erdun abinin dediği gibi karbüraotere gelen borudan da üfledim gene nafile.
bu gün yine denedim yine nafile
çok da zorlamak istemiyorum aküyü bitirmemek için.
NOT:Bu arada geçen hafta benzin göstergem bozuk olduğu için benzinim de bitmişti yokuş çıkamdan tıkanmıştım motorum çalışıyodu ama gaz yemiyodu.
Ne yapmam lazım yardım beliyorum...
Redboyx ve ben beraber aldık motorları ve ikimizin de farklı şikayetleri olduğundan sanırım biraz daha erken deneyim sahibi olacağız. Çalışmama problemi için :
1. Yan desteğin kapalı olduğundan emin ol (Redboyx'in tam kapanmıyordu)
2. Jikle ile biraz oyna. (Pazar günü çalıştırmak için bayaa uğraştım)
3. Depo kilidini kontrol et.
Ayrıca sanırım Redboyx ve benim de benzin göstergesinde bir problem var fullediğimiz halde kırmızı ışık yanıyor.
-
hepsini denedim arkadaşlar olmadııı...
-
JINLUN adlı üyeden alıntı
mastergenie, motoru inceledinmi ? dostum 250 cc diyorlar ama 12 hp nasıl oluyo acaba motort birkere 250 cc degil 150 cc fiaytını sordunmu? ben sordum 3600 iyi para alınırmı
İncelemedim, çünkü markası ne olursa olsun bu modeli almayı düşünmüyorum.
İlgimi çekti, çünkü, 2 ayrı marka altına aynı model satılıyor. Tamam, bu başka modellerdede oldu, ama burada bahsettiğimiz markalardan birinin Türkiye'de çok yaygın bir satış ve servis ağı var, Jinlun'dan çok daha geniş en azından.
250cc 12 hp olmaz. Ya dediğin gibi 150cc'dir, yada sana yanlış söylemişler. Ama 150cc'yse bile 250'sinide getirirler nasıl olsa.
Fiyatı biraz daha pahalı olabilir, ama sonuçta daha yaygın satış ve servis ağı olduğundan satacaktır, büyük ihtimalle Jinlun'dan fazla satacaktır.
Merak ettiğim bir şey daha var: bunlar Çin'de aynı fabrikadanmı geliyorlar acaba, yoksa aynı modeli üreten birden çok fabrikamı var?
Eğer aynı fabrikadan geliyorlarsa, hem zaten modellerde aynı, birbirinin yedek parçasıda kullanılabilir, kullanıcılar rahatlar.
-
e_erdun deneyimlerini aktardığın için çok saol.
Ben zaten işim gereği dağ tepe abuk subuk yerlere gitmekteyim ve cross motor sanırım bana daha uygun olacak bugün gittiğim bayideki arkadaşlada konuştuk onunlada aynı fikirde birleştik yani en uygun cross diye; neyse bugün alamadım motorumu ama inşallah yarın hallederim malum banka işleri ekletiyolar adamı! artık inşallah olmazda olursa sorunlarımı paylaşırım
tekrar teşekkürler...
-
iyiki varsınız
Merhaba arkadaşlar...
iki gündür forumun ilk sayfasından beri yazılanların tamamını okudum. Anladığım kadarıyla, motor ilk alındığında baya bi sorunlarla karşılaşılıyor.rodaj dı, bakımdı, yağıydı felan derken baya bi meşekkatli iş. Eminim ayrı bi keyfi vardır mutlaka ama benim gibi ilk kez motor alacak birisi için, e_erdun abi gibi bilinçli ve deneyimli birinin rodajını tamamladığı bakımlarını yaptırdığı ve sonra satmak istediği bir motoru alması daha akıllıca bir seçim gibi geldi.
Birde ben motoru hem Ankarada işe gidip gelirken hem haftasonları uzun geziler hem de yaz tatillerinde dilediğim yere özgürce gidebilmek için almak istiyorum. 150 lik classic işimi görürmü? (ben 70 eşim 50 kg civarında ve tatile giderken haliyle çadır vs. yüklenecek)
Tavsiyeniz ne olur?
U.W.O (Undefined Walking Object)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler