Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
25. sayfa BirinciBirinci ... 15232425262735 ... SonuncuSonuncu

Jinlun JL125-T13 / JL250-5 / JL150-5 Hakkında

REKLAM ALANI

Plakasını bir türlü yerinde tutturamayan arkadaşlar galiba ben çözümü buldum

Geçen gün işe motorla gittim. Uzun yıllardır motor kullanan abimizle birlikte işimiz vardı. Benim motorun yanına gittik ve sohbet ederken yaw ben şu plakayı bir tutturamıyorum yerinde dedim. O da bana bir vidadan bahsetti. Lastik varmış, sıkarken yuva yapıyormuş ve bir daha gevşemiyormuş. Ben sana onlardan getiriyim dedi ve sonra aşağıda resimlerini gördüğünüz vidaları getirdi. Somunun ucunda plastik var ve ilk baştan itibaren anahtarla zorlanarak takılıyor. Daha fırsat olmadı, motora elimi bile süremedim ama yarın plakaların vidalarını değiştiricem inşallah. Umarım sonsuza kadar çözülür bu sorunda.

Ama nerden aldığını bilmiyorum valla. Soramadım da (sevinçden hiç atlıma gelmedi ). Vidanın üzerinde MEGA yazıyor sadece. Diğer kısımlar içinde kullanılabilir ve çok faydalı olabilir aslında. En azından titremeden dolayı parçalar çıkmaz yerinden Ama her yerde de kullanmamak gerek. Çünkü bir daha nasıl açılır bilmiyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    baron985 kardeş bu vidalar kapsamlı nalburlarda ve özellikle civatacılarda rahatca bulunur. Ama aynı işi gören başka şeylerde var. Mesela normal civataya sürülen bi sıvı malzeme vardı, adını hatırlamadım ama hatırlarsam yazarım. Sanırım sıvı contalarda aynı işi görür, hatta iki somun üst üste sıkıp kontra yaparak daha kolay olur bu iş. Evet ya en kolayı iki somun ile kontra yapmak...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Eyong, valla o sıvıdan servisde sürüyolar ama ne kadar faydalı bilmiyorum. O da iş yarıyo olabilir ama bence bunlar kesin çözüm

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    hııım fiberli somun hayatta gevşemez bu somun baroncum
    tüm arkadaşlarıma tavsiye ederim fiberli somunları

e_erdun, hah tamam işte. fiberli civata demişti. bende ismi neydi bunun diyordum. Takması biraz zor oluyomuş ama bi seferlik takacaz

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    + Popüler Başlıkların sayfa sayıları azalıyor , niye mesajlar silindi ?

- Belli bir zaman içinde önemini yitiren ve başlığı şişiren mesajlar bir düzene sokmak için moderatorler tarafından silinir. Genelde bu silinen mesajlar başlıkla ilgili olmayan ve silinse dahi başlığın içeriğine herhangi bir zarar ve yararı olmayan mesajlardır. Forum genelinde, konular dahilinde ikili sohbetler ve mesajlasmalar yapilamaz. Konuyu amacindan saptiran veya konuyla alakasiz mesajlar atilamaz bu yazılar forumdan silinir.

+ Niye moderatör mesajıma uyarı eklemiş ?

- Moderatörler forum kurallarına uymayan mesajlarda düzenleme yapma yetkisine sahiptir. Kurallara uymayan mesaj sebebi belirtilerek düzenlenir. Bu uyarıdan sonrada üye aynı kuralla ihlallerine devam eder ise yeni hatalı mesajları uyarı yapılmaksızın silinir. Üyelerin Moderatör uyarı mesajını mesajın içinden silmek kesinlikle yasaktır.

+ Moderatör hatalı olmayan bir mesaja uyarı koymus niye ?

- Moderatörlerin forum sayfalarına yeni mesaj atma yetkisi yoktur. Varolan mesajları düzenleyip silebilirler. Forumda bütün bir başlığa uyarı yapılacaksa o başlığa atılmı son mesaja uyarı eklenir. Uyarı eklenen son mesajin yazarı ile bu uyarının bir alakası yoktur.

+ Bizim açtığımız başlığın sayfa sayısı ne guzel 560 dı niye 550'ye dustu?

- Kullanicilarin forumlara atmis oldugu mesaj sayisi ve mesaj sayfa sayısı prestij göstergesi yada herhangi bir kidemlilik ölçüsü degildir.

+ Bu başlıkta benim mesajımı kim duzenledi niye düzenledi diye sordum ama o mesajda silinmiş niye?

- Forumda herhangi bir baslikta yönetim tarafindan degistirilme silinme ya da bir tavirdan dolayi sikayetiniz var ise tepkinizi o baslikta verip konuyu dagitmak yerine "Öneriler & Eleştiriler" kısminda veya info@motosiklet.net bize bildiriniz. Öneriler & Eleştiriler kismi haric kategorilerde yöneticilerle girdiginiz tartismalar/sikayetler silinecektir. Forum iletisim adresinden yöneticilere ulasabilirsiniz. info@motosiklet.net

+ Başlık konusu dışında bi yazım yok olmuş niye?

Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Mesaj, atilan forumun içerigine uygun olmak zorundadir. Ayni mesaj birden fazla foruma veya ayni foruma birden fazla kez atilamaz.Ayni foruma birden fazla postalanan mesajlarin bir tanesi disinda digerleri silinecektir.

+ Moderatörlere yazdığımız yazılara moderatörler cevap vermiyor niye?

Moderatörler kural gereği kimliklerini ifşa edemez , bu yüzden kendilerine itafen yazılan hiç bir yazıya cevap verme yetkileri yoktur. Moderatörlerin görevi kuralları uygulamak, gerekli düzeltmeleri yapmaktır. moderatörler hakkındaki şikayetlerinizi info@motosiklet.net adresine yapabilirsiniz.

Forum'un isleyis ve kurallari konusunda katilimcilari bilgilendirmek site yönetiminin görevi degildir. Katilimcilar bu kurallari okuyup uymak zorundadir. Motosiklet.net forumlarinin en belirgin özelligi, kullanicilarin mesajlasmalarinda yakalanan belirgin düzeydir. Bu güzel çizgiyi korumak mutlaka kullanicinin görevidir.

alestevardiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pink Panther :)
    250CC lik motorlarin 1000 bakim fiyati ne kadar acaba?

Arkadasima soyle denmis: 150 lerde 1lt yag oldugu icin 35YTL 250 liklerde 2 lt oldugu icin 45YTL

Bense ilk motoru aldigim gunden beri su ana kadar yaptiranlardan hatirladigim kadariyla boyle bir fark olmadigi ve ikisi icinde 35YTL oldugu idi.

Ben 10YTL ile fakir olmam ama beni rahatsiz eden; zorunlu olan bakimlardan 3-5 ne olursa kardir mantigiyla farkli fiyat uygulamasi yapilmasi olur.

Yetkililerden/servislerden biri cevap verirse cok sevinirim bu soruma.

Saygiyla
    aleste
    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
    ::pembe:: ::pembe:: ::pembe::

gemliklicasper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tiger250
    alestevardiya sen haklısın tabiki bende fazladan yağ vardı 1 kilo onunla birlikde gittim ustaya sorıyım olurmu olmazmı diye aslında olacagını biliyordum ya neyse oda öyle söyledi farketmez dedi onun koyduğu markayla benimkinin adı değişikdi yanlızca bir vida açdı yağı bosaltdı veyine bir vida açdı yağ doldurdu gevsiyen vida varmı diye bakdı ver 20 yeter dedi i: fazla geldi ama yinede ses cıkarmadım ama içime oturdu valla sonrada sonraya onu bende yapardım ya aslında benim amacım 1000 bakımına gelmiş desin ve mühürü vurdurmak (yoksa normalmi sizce )

alestevardiya, butun bakimlar 35. ben cumartesi bakimdaydim. bujileri degistirdim. 10 ytl de onlar tuttu.belki onunda oyle birsey olmustur. bu arada benden gelen ses egzostanmis ve kirilmis. cok sukur kestirmedigim icin garantiden degisti. pendiktemi ustanim ellerine saglim daha once bahsettigim vidayida takiverdi. motorun suan hic sorunu kalmadi ve rodajda tamamladik. biraz bu guzelligin tadini cikariyim (bu arada ben satiyorum motorumu) az zamanimiz kaldi . ozlicem keratayi

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    hayrola baron motoru satma düşüncen nerden doğdu sen gezilerde fazla motorlarla deneme şürüşü yapma bence bak ben nasıl yapmıyorsam

e_erdun, yok abi zaten aklimda vardi degistirmek. ER-5 i cok sevdim ben. bu hafta bide test ettim. kesin kararimi verdim artik. cokta alismistim ama napalim artik. tanidik falan bulsamda ona versem. arada binerim

Motosikleti
    Honda NC 750X
    baron985, Skullhunter ER-5 ini satıo, ana sayfada ilanı var. Haberin ola...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

cobretti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

motorum çalismadi

arkadaslar selam
    ilk sorunmu yasamis bulunmaktayim
    motorum calismadi 1 hafta aradan sonra san1r1m mars1da b1raz zoraly1nca akuyu azalttim
    e erdun un dedigi gibi depoya giden boruyuda cikarip üfledim ama nafile.simdi sevise götürdüm haber bekliyorum onlardan ne olmus olabilir. bilgi veirirmisininz..bu arada vurudrmaay1 da denedim ama nafile

Motosikleti
    cobretti kardeşim "akünün" benzin deposundaki boruyla ne alakası olabilirki
    motoru vurdurduğunda kontak anahtarı açıkmıydı vs.vs daha etraflıca anlatırsan yazdığın mesajının sonuna ekleyerek "yardımcı olayım"

*nasıl olsa sevise götürmüş arkadaşım motorunu orda poreblemini muhakkak çözerler*

Motosikleti
    Honda NC 750X
    e_erdun abi, arkadaş şunları anlatmak istemiş, (galiba)
    1. Motoru çalıştıramamış
    2. Senin anlattığın gibi benzin hortumunu çıkarıp üflemiş (hani depodaki boya kazıntıları musluğu filan tıkıyor diyorsunuz ya) ama yine çalıştıramamış.
    3. Çalıştırmak için habire marş basınca aküyü bitirmiş
    4. Akü bitince birde vurdurayım demiş, ama sorun ateşlemeden değilde benzinden olduğu için (sanırım) vurdurmada işe yaramamış

Motosikleti
    Yetkililere ne oldu???????

10 YTL icin onemsiz mi geldi konu? Kimse konunun icerigiyle ilgilenmiyor mu????????????????????????????

1000 BAKIMI 250 CC LIK MOTORLAR ICIN NE KADAR???????????????????

SAYGIYLA
    ALESTE

AYGÜN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG 650 R
    alestevardiya, standart bakım ücreti 35 ytl 125/150/250 için değişmiyor

Motosikleti
    JINLUN cok tesekkur ederim.

Motosikleti
    jinlun
    motoru istanbuldan getirttim.ankarada motorun bakımını
    yapan yetkili bir servis varmı arkadaşlar.
    bu arada forumu yeni okuyabildim sorunlar hep ortak.ama olsun yinde
    motorum fazlasıyla iyi

AYGÜN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG 650 R
    ersin, 2 el mi aldın motoru? hayırlı olsun

25. sayfa BirinciBirinci ... 15232425262735 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler