e_erdun abi hayırlı uğurlu olsun valla, şanslı bir oğlun var
e_erdun abi hayırlı uğurlu olsun valla, şanslı bir oğlun var
bir gram krom 1000 santimetrekare ayıp örter. (ata sözümsü)
cahatnoir kardeşim keşke ordaykene sana bir tur verseydim, ilk görüşmemizde söz deneme turu vereceğim bana göre harika bir makina seleyede popom hemen alıştı çünkü benim jınlunun selesini kalın deri kaplattığımdan sert biraz
hayırlı olsun diyen arkadaşlarıma teşekkür ederim
motor tutkunu olupta motoru olmayanlarada en kısa zamanda allah kısmet etsin hayellerindeki motoru
böyle bir fiatta böyle bir kalitedeki motoru ithal eden ıcm makina mühendislik ltd.ştine' de saygılar
resimleri oğlum burak forma koymak üzere arkadaşlar
ben ve jınlun 250 motorum oğlum burak skyteam st 200 sm motoru
ben resimleri koymak zorunda kaldım
selamlar
e_erdun, abi hayırlı olsun güzel motor valla bende biradere düşünüyorum yine bu satırlarda bizlere iyi ve kötü yönlerini tabiki Burak tan olmak şartıyla anlatırsanız sevinirim eeee baba oğul motorcu valla kıskanmadım dersem yalan olur darısı başıma diyorum
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
hako dostum gaz kolunun altında ayar somunları var oradan gaz teline ayar yapabilirsin vites ayarını bir ustaya göter vites cubugunun arka tarafında şanzumanda cıkan mile baglı olan rotili birdiş geri alırsa problemin kalkar zanedersem ok
çok teşekkürler...üye bilgilerimde telefonum falan var.şu bayiilik işi hallolunca arkadaşınız bana bi ulaşırsa çok sevinirim..çünkü burdan taa bursa ya da adapazarına gitmek gerek en ufak bir iş için..makdem adlı üyeden alıntı
tekrar teşekkürler görüşmek üzere..
MARCH OR DIE!!!
erdun abi sana da çok teşekkür ederim ancak ilginçtir problem yaşadığım geçen iki günden sonra aynı sorunu tekrarlamadı. Sanırım sıcaklarla ilgisi var diyorum ki umarım öyledir.. çünkü servis bir hayli uzak.. tekrar aynı problemi yaşarsam lastik boruya üfleyeceğim.. i:kafain cenk kardeşimin dediğini uyguladıktan sonra problemin devam ederse bideşunu dene karbüratöre giren siyah ince lastik boruyu kalbüratörün ordan sök kuvettli olarak üfle inkanın varsa basınçlı hava tut çünkü deponun içine depolara boya atarlaerkene içinide gitmiş olabiliyor benzinde bu boyaları söküp rezerve musluğunu tıkayabiliyor benim başımada gelmişti aynı olay şimdilik üfleyerek olayı çözüyorum kışında depoyu söküp içini temizleyeceğim
motorumu alalı 27 gün oldu ve motorum şuan 1700 km'de.. bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine motorumu biraz daha devirli kullanmaya başladım ve vites aralıklarımın genişlediğini farkediyorum şuan.. 50km'de 4. viteste gitme gereği duyarken biraz devirli kullandıktan sonra 3. viteste daha rahat gitmeye başladım.. 4. viteste 75-80km'e kadar çıkıyorum çok rahat 5. vitese geçmek için.. Sanırım bu performans artışı rodajın bittiğine işaret ediyor
Bu forumda tartışılan vibrasyon/titreşim problemini ben motorumda süreklilik halinde yaşamadım.. yüksek devirlerde dahi motorum akıyor yolda.. vites geçişlerimde oldukça iyiymiş kanuni ve mondial kullanıcılarının değerlendirmesine göre.. motorum 150cc ve oldukça da serii.. ancak silindir hacmi nedeni ile uzun yollarda 110 km'nin üzerine çıkamıyorum.. çeşme otobanında bu hızda gitmek; bir cadde de yürümek gibi hissettiriyor herşeye rağmen; Motorum 150 cc'lik harika bir Jinlun-Davidson..
chatnoir bende jınlun skyteam var daha yeni aldım deneme sürüşündeyim,fenam makine değil fakat 6000 de devri kesiyor bir ara servise gidip soracan,rodajdanmı kaynaklanıyor yoksa başka bişeymi var.resimlere bakılırsa jınlun bazı resimler koymuş fena gözükmüyor,belki benim makinede bir sorun olabilir.aldığım firma ilerki tarihlerde karbüratörü değiştircez demişti belki ondanda olabilir.
skyteam im hem karbüratörü değiştirip hemde performans egzos takınca alet ekstradan 3bg kazanıyormuş, pendik servisi ziyaretimde öyle bir bilgi almıştım.
rodaj bitince asfaltta (kros ve enduro) max kaç km süratle gider acaba?
ZOR_BEY ,derin
skyteam dostlar sorun karbüratörden sonra çözülecek bizim testini yapdıgımız motor kendi test aracımız zaten egzos perfonmans egzosu takıldı devir şimdi 8000 kadar rahat bi,raz yedirisen gazı 10,000 kadar cıkıyor ama oda cros yaparken rahatsızlık veriyor onun için karbüratör ve egzos degiştimi 10,000 deviri bi gaz vermede elde edeceğiz bu aradada rodajınız bitmiş olur gölünüz ferah olsun
bende oğluma skyteam st 200 sm aldım ama makina yeni diye 6000 devire çıkarmadım çünkü rodaj olayı çok önemli ,iyi bir rodaj motorun ömrüne ömür katar
rodajı ben tamamlayıp sonra oğlum kullanacak şimdilik deneme sürüşlerindeyim ilk izlenimlerim makinanın serisi mükemmel ,hızlanması güzel ,süsüpansiyon güzel , vibrayson hiç yok
arkadaşlar merhaba...
jinlun 150 alalı 2 hafta oldu...
önceden viteste iken debriyaja basarak çalıştırdığım motor şimdi boşa almadan marşa bile basmıyor.yolda filan stop ettiğinde büyük sorun oluyor.ayrıyetten yolda giderken gaz kesiyor zıplamaya başlıyor,sonundada stop ediyor baya uğraştırıyor.benzin göstergem zaten çalışmıyor.
yetkili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
ayrıca icm makina yetkilileri:ben ankarada oturmaktayım 1 tane bayilik var ve servisi yok...sorunlarımı nasıl halledebilirim?yada servis olayını ankarada nasıl çözeriz?yardımcı olursanız çok sevinirim,bu durumda gönül rahatlığı ile motoruma binemiyorum:(
ankaradan jinlun kullanıcıları özel msj larınızı bekliyorum.
şimdiden tşk ler.
unobtainable aynı problem bende de var
bana da cenkmenderes yardımcı olmuştu. Solda debriyaj kolunun altında iki küçük kablonun girdiği bir parça var (müşir). Onu biraz oynatınca çalışıyor. Ben de henüz servise götüremedim. Söylediğin gibi en çok yolda stop edince problem oluyor. O müşiri çıkarabilirsin de, ama gene de daha sonra servise götür.
Selamlar,
Motoruma farın yanına sis farı taktırmak istiyorum fiyatları ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi verebilecek arkadaş var mı ? yani nerden beslemeliyim gibi..
Teşekkürler.
Kazasız belasız mutlu ve sağlıklı günler dileğiyle...
hutoğlu kardeşim bendede varda aksesuar olarak duruyor sis farlarının ampulleri fazla amper çektiğinden bağlamadım konjektörü yakar diye tavsiyem sen de taktırırsan aksesaur olarak taktır
http://www.motosiklet.net/modules.ph...=asc&start=645
sis farları çifti 40 veya 50 ytl civarında
Ercüment abim teşekkür ederim. O zaman hiç taktırmayayım. Hem pahalı imiş hem de işlevi olmayacak. Çok soru soruyorum ama far yetersiz gibi geliyor geceleri. Bu konuda yapılabilecek en güzel şey nedir acaba ? yani ampülü mü değiştirmem gerekiyor ?
Şimdiden teşekkürler...
Kazasız belasız mutlu ve sağlıklı günler dileğiyle...
hutoglu, ampulu değiştir halojen taktır bu bir.. İkincisi ise sis farı taktır ama sadece cok karanlık yollarda veya hatun-matun bolluğu olan yerlerden geçerken conilik yapmak için açarsın. Öyle açtığın anda akü bitirme veya konjektör yakma yapmazlar merak etme. Ercüment abide bin tane sis farı olduğu için o açarsa herşey yanabilir tabi
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
hutoglu, mini roleler var cıkışları aondan alırsan birazdaha rahatlatırsın tesisatı farlar 30/35 ytl arası roleside 10 ytl ok.
Mahoo, altın rengi kullanıcam demişşin, bu tip parlak boyaları alırken dikkat et, bazıları yağmura falan dayanmaz. Kutunun üstünde yazar zaten.Mahoo adlı üyeden alıntı
Birde, bitirdikten sonra üstüne bir kaç kat şeffaf cila at.
Benim akadaşlar airbrush yapmadan önce yapacakları yerden çok ince zımparayla geçiyorlardı boya daha iyi tutsun diye, bir araştır.
Umarım sonuçları iyi olur da bizlerle paylaşırsın.
Bu arada, bu forumu şöyle bir okudum. Pendik başta olmak üzere servilerini çok methetmişsiniz. Maslak falan civarı da iyi bir servisi varmı Jinlun'un? Yoksa alanların rahat etmek için ancak bu Pendik servisine mi gitmeleri lazım?
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)