muhtemelen adapazarından alıcam motoru ama 10 gün önce kardeşim gitti ellerinde 250 yokmuş
muhtemelen adapazarından alıcam motoru ama 10 gün önce kardeşim gitti ellerinde 250 yokmuş
Bilenbilen bence sen şimdi yine sor bence varşu anda. 2 3 gün önce konuştum. Yani bizimkilerin dışında
\"Hep denedin, hep yenildin, tekrar dene, tekrar yenil, daha iyi yenil...\"
Yazdıklarımız sanIrIm işe yaramaya başLadI arkadaşLar. Az Önce BOSTANCI bayisinin sahibi Tamer Şakar beni aradI cep telefonumdan. Çok yoğun olduklarI için bazI aksakLIkLar oLAbiLdigini ancak su anda usta sayILarInI artIrdIkLarInI ve 2 usta iLe daha anLasmak uzere oLduklarInI soyledi. BasIma geLen oLayda haksIz oLdukLarInI kabuL ettikLerini ve her turLu arIza durumunda mutLaka oraya gitmemi ve hatta mumkunse arIZa bekLemeden en kIsa zamanda ugrayIp kendisi iLe oturup konusmamI beraber birseyLer yiyip sohbet etmemizi istedi. YasadIgImIz sorunLarLa bizzar iLgiLenecegini ve musteri memnuniyetini sagLamanIn kendiLeri icin cok onemLi oLdugunu, gerekirse herkesi cIkarmayI goze aLabiLirim diye beLirtti. En azIndan yakLasIm oLarak hoşuma gitti. ArayIp iLgiLEnmesi guzeL birsey. Ama asIL onemLi oLan bakaLIm bundan sonra oraya giden arkadasLar memnun kaLacakLar mI ? Bekleyip goreceğiz.
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
arkadaşlar ben 150 likle 250 lik arasında tercih yapamadım.hangisini önerirsiniz ve neden..yardımcı olurmusunuz?
hemen hızlı bir kıyas yapacak olursak 150 cc bir motor hacmi 250cc ile performans açısından fark gösterir artçın ile yaptığın uzun yolculuklarda 150cc ile sıkıntı yaşayacağın kanısındayım..bunun dışında kıyaslanacak hiçbir şey yok geriye kalan herşey aynı..ne kadar ve ne amaçla kullanacağın ile orantılı olarak bir seçim yapabilirsin,,yeni başlıyor ve öğrenip satacak isen 150 de olur ama öğrenmişken birkaç uzun yolculukta yapayım dersen 250 tavsiye ederim.
Bu gün makinayı 500 bakımına götürdüm. Makina bakımdayken İbrahim Bey ile muhabbet ettik biraz. Jinlunlar hakkında konuştuk. Dedim millette titreme, arka çantalardan ses geliyor gibi şikayetler var benim makinada hiç sorun çıkmadığını anlattım. İbrahim Bey de ustalarının bu işte çokiyi olduğunu, Her montajın özenerek yapıldığını anlattı. Ayrıca adını unuttum ama bir parça gösterdi motorun dengesini sağlamak için. O parçanın da montaj esnasında kendileri tarafından takıldığını söyledi.
Jinlunu almaya karar verdiğim günü hatırlıyorum da şans eseri Pendik bayisinden almıştım. Şimdi de iyiki oradan almışım diyorum. Çünki hiç sorun yaşamadım. Biraz reklam gibi oldu ama olsun. Hakediyorlar.
Bu arada 500 bakımından sonra sürüş daha da iyi oldu. Sanırım biryerlere yağ falan sıktılar.
CenkMenderes arkadaşım; senin sorun yaşadığını anlattım. O da okuduğunu ama cevap yazamadığını söyledi. İstediğin zaman servise gidebilirmişsin.
ubaykal,Hocam o parça neymiş bir ögrensek, mümkünmüdür?yapıldığını anlattı. Ayrıca adını unuttum ama bir parça gösterdi motorun dengesini sağlamak için. O parçanın da montaj esnasında kendileri tarafından takıldığını söyledi.
sevgili exper...
bu gün motorun selenin altına gelen kısmında 3 adet ucu boşta hortum fark ettim bunlar normal midir....?
bir de şu denge ile ilgili parça nedir...?
Oduncu arkadaşım servise ilk gittiğimde adını tam olarak öğrenirim.
Bir de İbrahim Bey ağustos ayı gibi büyük bir jinlun gezisi yapmayı planlıyormuş. Sanırım Şile'ye olacak. Hep beraber Jinluncular kaynaşırız orada.
Malesef meraklanmayın Bostancı Bayisi 4 gün servise motor kabul etmeyecek . 29 haziran 2005 günü itibarı ile .
tamer şakar en komiği oranın senden plakamı soruyor diyor millete . adamı polisler plakasız kovalamış . zaten çoğu acemi alanların .
serviste ne zincir yağı uygulanıyor. 1000 km yapmış alet serviste insan bir zincir yağı atar . vidaları kendiniz sıkın kardeşim diyorlar .paso her giden müşterinin arkadan konuşmalar zart zurt . keyifleride yerinde nede olsa millet alıyor ya .
bir arkadaş sanayi bakanlığına bildirmiş . anlattı geçen . işin kötüsü adamın dayısı sanayi bakanlığında önemli bir kişi . ve işine çok düşkün saygın bir bürokrat.
rezalet servis rezalet . kesinlikle bostancıdan almayın . jinlun alacaksanız her türlü düşünün beni etkilemiyor nede olsa motor bizim için çoklu bir konu bir jinlun olsa adam kafayı yer . servis mide bulandırıcı .
Benim motorum şu anda 670 km civarlarında. Ufak tefek birkac ayar sorunu dışında birşey çıkmadı şu ana kadar. O sorunlar da kolayca halledildi zaten. Alacak arkadaşlara tavsiye vermek için daha fazla zaman geçmesi gerekiyor. Şu anda alın bir sorun çıkarmaz demek için erken. Ancak şu an için memnunum.
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
acemilere göre bir motor değil onu direk bilinde . ama alınmayacak bir motorda değil lütfenm alacaksanız eksper gibi efendi ve adam gibi adam bir bayiden alın . reklam amaçlı değil bostancı bayisi adamı öldürür çünkü . onun dışında
1.benzin kaçırabilir tank , contası düdük gibi
2.jikle bozuk olur cenk menderes in gibi
3.çok ısıtmanız gerekebilir yoksa yolda tık diye kapar
4.ayaklar düzgün takılmamış olabilir
5.burada birleştirilen her parçası doğru takılmamış olabilir
6.titreşim problemi için siz söylemedikçe çağırmazlar parçalar geldiği halde bundan büyük ayıp ne olabilir bilmem .
7. arka fren her an ayar isteyebilir kampana ses yapar . vıyyk vıyyk .
8. titreşim titreşim 150 cc de 50 -60 arası başlar . 250 cc de 90 da başlar .
9. 250 tercih sebebi oolabilecek bir alettir vites göstergesi yoktur ama onun motoru sistematik bir hareket ve dengeyi arttıran bir vuruş eksenine sahiptir .
10. ön disk freni yüzey olarak ve kalite olarak etkisiz kalmaktadır . 4 el basmak zorunludur . duruma göre fren değil frene her zaman aynı şekilde hazır olmalısınız her motor için geçerli .
11.jinlun alanların çoğu malesef yeni başlayan arkadaşlar olduğundan durum iki kat karmaşıklaşır . bunun servis boyutundada etkisi var . kimsenin bilmemesi kişileri rahata sürükler .
12. zincir yapısı yolunun uzunluğuna göre 200 km de bir zincir yağlaması önemli ama servisde yapılmıyor haberiniz olsun . yani gelmiş bir yağlasak diye bir şey yok . zamanları yok sürekli yeni motor toplamakla uğraşıyorlar . aldığınız yer çok önemli .
13. 5 vites olmasına anlam veremezsiniz 150 alırsanız diğerindede gene anlam veremezsiniz 3 veya 4 zamanlı olabilecek bir motordur . 150 - 3 zamanlı diğeri 4 zamanlı rahatlıkla olabilir . Rasyo / Oranlarla biraz oynanırsa mümkün .
14. yedek parçası ciklet parası gibidir . balata parçaları 9 ytl . kaporta parçaları 20 30 ytl gibidir .
15. lütfen acemi iseniz alacağınız aleti düzgün seçin . hele parkınızda sadece bir motor olacaksa . jinlun alacaksanız eksper gibi arkadaşlarımızın bayilerinden alın ki başınız ağrımasın .
cenkmenderes senin başından gecen olayları okudum.Sence değiştirdiğin yağ rodanaj yağı olabilirmi.? Hiç motorum olmadı ama teknik kunuda yeterli bilgi sahibi oldugumu zanediyorum.Çünkü Ben otomativ sanayinde 15 yıllık çalışmışlığım var.
Arkadaslar bende Malesef motorumu Bostancidan aldim :(
Benzin gostergesinin calismadaigini ilk gordugumde: -Bu hepsinde var ben daha calisanini gormedim dediler!!
Neyse kullanmam sonucunda; viteslerim atmiyor, motor devamli stop ediyor, yada rolenytideyken asiri bagirmaya basliyor (hatta bi ara kendini infilak ettirecek sanip terk etsem mi diye dusundum)
Servisteki ustalar sagolsun ICERIDEKILER den daha ilgililer. Umarim bir daha sorun cikmaz.
BU ARADA SAYIN ICM YETKILISI YADA BU KONUDA CEVAP VEREBILECEK BASKA KISI: JiNLUN MOTORUN KENDI ORJINAL PARCALARI/AKSESUARLARI ICINDE YAN CANTALAR (HARD CASE) VAR BUNU BILIYORUZ PEKI SITEDEKI FOTOGRAFLARDA GOSTERILDIGI GIBI ALTERNATIF CANTA(DERI CANTA) ALINABILIYORMU HARD CASE YERINE? BOSTANCIDAKI BAYII ILK GITTIGIM GUN BANA ISTEDIGINIZI ALIRSINIZ DERI CANTA YADA HARD CASE DEMISTI. PARAYI VERIP DE RUHSATI ALDIKTAN SONRA DERI CATA ISTEGIMI DILE GETIRIP, KENDI SOYLEDIKLERINI HATIRLATINCA -TABII ISTEDIGINIZI ALABILIRSINIZ BEN ENGELLEYEMEM 200YTL VERIN O KADAR DEDILER!!!! i:
lutfen bu konuda beni bilgilendirebilirmisiniz??
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
::pembe:: ::pembe:: ::pembe::
Fener1907 hoşgeldin arkadaşım. Beim makina 700 KM oldu. Şu ana kadar bi sorun çıkarmadı. Ama tabi Cenk arkadaşın dediği gibi sorun çıkması yönünde tavsiyede bulunmak için erken. Ama sana 700 KM ye kadar sorun çıkmıyacağını söyleyebilirim. Kim ne derse desin ben motorumu seviyorum...fener1907 adlı üyeden alıntı
alestevardiya adlı üyeden alıntı
Deri cantalar satış fiyatına dahil DEĞİLDİR. İsteyen bayii bu aksesuvarları dışarıdan temin ederek satmaktadır.
Dahil olanlar :
Hard case orjinal renkli canta
Ön cam
Motor koruma demiri
Sisi bar
dır.
expert
Expert Bey,
tesekkur ederim, bilgilendirmeniz icin. O zaman ben once sitenin kandirmacasi, daha sonra da bayii min kandirmacasina kuban gittim!
Simdi sormak isterim ki size; deri canta fiyatlari ne kadarla ne kadar arsinda degisir?? Ben bir cift edinmek istiyorum ama malumunuz bu kadar masraf yaptiktan sonra ekonomik bir sey de olsun istiyorum.
Bilgisi olan herkesden cevap bekliyorum arkadaslar
(Cok alakasiz olacak ama, 95 oktan ne demek 98 ne demek bilmeyen motorcular icin belirtirmisiniz ki ben benzinciye gidip SUPER koy tabii yaa dedim. Sanki daha super bir seymis gibi Ne almam lazim halk diliyle, Super mi Kursunsuz mu ??)
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
::pembe:: ::pembe:: ::pembe::
sevgili expert,
şu ana kadar ki verdiğin bilgiler için teşekkürler. Daha önce birkaç arkadaşımızın da sorduğu gibi, bir yada birkaç bayi motora denge parçası takıyorlarmış. Sakaryadan alan arkadaşlar söylemişti sanırım. Bu parça titreşimi almak için konuyor sanırım. Neden her bayi takmıyor. En azından kendimiz taktırmak istersek ne olduğunu bilmek isteriz. Adı nedir ve nereden temin edilir? 250 CC jinlunlara takılmasına gerek varmıdır?
teşekkürler
ben dün düzcedeki dadaş motora gittim motorları göreyim diye
fiyatına 3850 ytl dediler 100 ytl farkıda bu motorlar yeni onun için yaptık dediler istanbul bostancıyı aradım 3750 ytl dediler anahtar teslimide 4000 ytl imiş ben geçen sene ruhsatı ve plakayı100 ytl ödeyerek çıkarmıştım yanlış hatırlamıyorsam bana doğru söylenmediğini düşündüğüm için düzceden almaktan vaz geçtim yol parasını öder gerekirse istanbuldan alırım dürüstlük önemli. bide ankartalı jinlunculara söyleyeyim bayilik ve bakım 2006 içerisinde verilecekmiş ankarada.
Bilenbilen
İstanbul bostancıdaki motorların ne renk olduklarını iyice öğren. Eğer çift renk değil iseler önceki partidir. Önceki partiden farklılıklar var yenilerinde. Dikkat et. Biz Düzce bayisiyle 1.5 ay evvelden anlaşmıştık. O yüzden fiyatı 3750 idi. Belki bu yüzden 100 milyon fark etmiştir. Ben Muhammet beyin dürüstlüğüne güvenirim. Ama senin mağdur olacağın bir durum varsa tabiki istedğini yapmakta özgürsün. Ben yanılıyorda olabilirim. Gerçekten yalnız düzce bayisinin uyguladığı bir fiyat farklılığı varsa, bunun cevabını sevgili expert'in vermesini dilerim. Neticede 100 milyonda olsa güven olyıdır bu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)