Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
15. sayfa BirinciBirinci ... 5131415161725 ... SonuncuSonuncu

Jinlun JL125-T13 / JL250-5 / JL150-5 Hakkında

REKLAM ALANI

3 - motor giderken birden gaz kesiyor ve duruyor. tekrar çalıştırıp gaz veriyorum ilk başta yemiyor ama sonra açılıyo ve basıp gidiyorum - tamirde
    Benim motorada oluyordu. Test edip onayladim ilk calistirdiginda iyice isinmadan yokus ciktiginda bunu yapiyor, fakat motoru 3-4 dakika isitip yola cikarsan sorun kalmiycaktir.

6 - ilk çalıştırmada 1. vitese taktığımda tak diye ileri bir fırlama yapıyor. ama sadece ilk çalıştırmada oluyor. - tamirde

Butun motorlar bunu az cok yapiyor, calistirmadan once debriyaji birkac kez cek birak, frene basip vites degistirmeni yada calistirmani tavsiye ederim.

benimde sorunum viteslerde çok karşıyo vitesler 2. vitese zor geçiyo boşu bulana kadar canım cıkıyo bakıma götürücem bakalım tekrar aynı sorunları yapıcakmı ?

Dostum biraz kilometre yap ve viteslere alis sonrasinda cok kolay bulacaksin bosu merak etme

11 - titreşim ile ilgili durum şöyle 4. vites te 70 km gibi başlıyor ve 5. viteste de 90-100 arasında titreşim oluyor. Ama Cenk Menderesin dediği gibi 7. viteste 70 km ile giderken titreşim, 4. vitesle 90 falan ile giderkenden daha fazla 5. vitestede 90 ile gitmek yerine 110 la girseniz daha az titriyosunuz. ama benim tercihim 5. vites 85 le falan gitmek o zaman hiç titremiyor.

Benim motorum 3300 km'de ben titresim problemi yasamiyorum. Yuksek devirlerde titriyor tabi ama ben 90-100 gittigimden dolayi vibrasyon fazla yok, bana yetiyor zaten 100km surat

3)Bazen trafikte beklerken 1. vitese takmakta zorlanıyorum. Motoru ileri itince geçiyor. Rahatsız edici.

Bu olay benimde basima geldiginden kendimce soyle bir cozum buldum: Durmadan once 1.vitese atiyorum motoru boylece kalkarken vites atma, atamama derdinden kurtuluyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    3 - motor giderken birden gaz kesiyor ve duruyor. tekrar çalıştırıp gaz veriyorum ilk başta yemiyor ama sonra açılıyo ve basıp gidiyorum - tamirde

Bu ilginç olay benim başıma da geliyor. Tam nedenini bilmiyorum ama bu olay sabah erken saatlerde veya gece olmuyor. Öğlen sıcağında motoru cok ısıtmadan yola cıkıyorum ve bikac km. gittikten sonra birden gaz kesiyo E-5'te iken. Debriyajı sıkıyorum gazı kontrol ediyorum bakıyorum ki stop etmis. Saga cekiyorum. Calıstırıyorum, bazen biraz zorluk da cıkarıyo calisirken. Neyse sora gidiyorum, bikac km sora bi daha yapıyo bazen.. Sora geçiyo.. Bilmiyorum tam olarak nedenini.. Cins bir durum.. Sinir bozuyo..

3)Bazen trafikte beklerken 1. vitese takmakta zorlanıyorum. Motoru ileri itince geçiyor. Rahatsız edici.

conqueror'un yaptığı gibi yapıyorum bende.. yavaşlarken daha durmadan vitesi 1'e indiriyorum o sekilde duruyorum. Durana kadar vitesi indirmezsen, durduktan sora tıkır tıkır 1'e geçmekte nazlanıyo.

6 - ilk çalıştırmada 1. vitese taktığımda tak diye ileri bir fırlama yapıyor. ama sadece ilk çalıştırmada oluyor. - tamirde

Bu olay bende olmuyor. Bişi diyemiycem
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

chilly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    jinlun 250-5 Marauder (sarikizan)
    Arkadaşlar uzun zamandır giremedim sayfalar çoğalıp gitmiş bu arada bende 960km. oldum . Sorunlar mı ?
    1-1.viteste aniden fırlama var mı? Var.
    2- Yakıt göstergesini hala yaptıramadım.
    3- Deponun alt kısmından sanırım samandra girişinden benzin sızması var. Servis conta getirecek 2 haftadır bekliyoruz.
    4- Nedenini bulamadığımız aniden stop etmeler var.

SONUÇ : Motoru seviyorum ama burdaki sevisten umudum yok. Ama başka çaremde yok. Tecrübeler artık

Ama sevindirici olan da şu her motorda olan sorunlar aynı. Ve sizlerden cevap alma ihtimali artısı.

Ben kısaca şunu istiyorum. bizi yalnız bırakmadılar ama en azından 5 madde olan genel sorunların çözümünü expert veremez mi ?
    Çünkü servis her yerde servis değil. Biz bilelimki tamiratını tarif etme şansımız olsun. herkese teşekkür.
    ya üstünde olacaksın hayatın ya da içinde :)

Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    chilly, dostum yakıt sızması bende de vardı. deponun musluga açılan borusunda bir conta var aynen dediğin gibi o contadan oluyo bu. Benim depoyu söktük bi baktık ki conta paramparca olmus, yerinde yeller esiyo. Pendik bayisinin elinde vardı degistirdi hemen. Bu olaydan sora sızma dogal olarak kesti. Bence bayiye soyle ya istanbuldaki bayiler ya da merkezle iletisime gecip getirtsin. Ya da pendik bayisini ara, sorununu anlat, sana kargoyla gondersinler, ertesi gün alırsın parcayı. Minik bir conta sonucta, kargo parasını karşılayacagını soyle gondersinler. Ellerinde varsa para isteyeceklerini de sanmıyorum. İki kuruşluk parça, para isterlerse bana haber et, ordaki usta falan arkadaşım gibi oldu. Cocuk Gebze'li. Yani evlerimiz yakın. Ben ona parasını elden veririm cok lazımsa para.. Benim cep teli sende yoksa msn'den iste verim abi..
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    arkadaşlar benim motor 6000 km oldu bugün" sorunlarınızı "yanıtlayabiirim şu anda hiç bir problemim yok hertarafa ve şehirler arası da rahatlıkla gidip geliyom ha bu arada şu motorumada bi bakın bakalım nasıl olmuş
    eşim ve ben

e-erdun Abi;
    Yazilarinizi dikkatle takip ediyorum.
    Motorunuz cok guzel ama benim icin asil daha guzel olani ise bu aksesuarlarin hepsine kendi emeginizi ve zamaninizi katmis olmaniz. Katilacaginiz ilk gezide, bana onceden pm atabilirseniz, motorunuzu daha yakindan incelemek ve gercek bir motorcuyla tanisip sohbet etmek isterim.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motorunuz cok guzel ama benim icin asil daha guzel olani ise bu aksesuarlarin hepsine kendi emeginizi ve zamaninizi katmis olmaniz
    e_erdun, abi bunları senmi yaptın ben en çok o türk bayrağına hayran oldum
    ha ayrıntıyıda es geçmemişsin bayrak sancakta
    abi ya cidden nazar değmesin gördüğüm en güzel jinlun
    harley tadında olmuş
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    fausten kardeşim atma tutma derkende kastım yani hergün motorcu camiamıza
    yeni arkadaşlar katılıyor bu olay çok güzel bi olay jınlunların veya diyeyim çin motorlarının kalitesizliği bakımından çoğu arkadaşlar şikayetçi bu olayda neden sebebleniyor yeni motora başlayan arkadaşlarımız bütçelerine göre motorların fiatı uygunluğu itrbarıyle çin motorlarına biniyor diyelimki bugün 10 veya 200 km yol yaptın akşama motorunu gecelemek için garaja veya bahçene çektin hangi arkadaşım motor soğduktan sonra çeşitli yerlerde bulunan somun ve civatalarını kontrol etti hemen hemen kimse kontrol etmiyor bu çok önemli mesele burda atlanıyor yarın sabah motoru alıyor gene kullanmaya başlıyor tabi gevşeyen civata ve somunlardan dolayıda problemler meydana geliyor tabi arkadaşlarım motorlarını kullandıkça ve ustalaştıça bunlar ileride böyle sorunların ortadan tamamen kalkacağına inanıyorum (atma-tutma ) dediğim sadece bundan ibaret

Motosikleti
    Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
    altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...
    - Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    - Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    - Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ********************I**********************

e_erdun, g.o.pasada jinlun servisi yok sanirim. hangi serviste yaptirdin ve alarmi kaca nerden aldin? ayrica motora baska biri takti diye garantiden dusen bisi olurmu acaba??

Motosikleti
    baron serviste yaptırmadım g.o.paşa2da mehmet usta diye bir motorcu abim o yaptı alarm kendisinde var 30ytl alarm+20 ytl işçilik alıyor yanlız başka yerde yaptıracaksan kontağa yani uzaktan kumanda ile motoru çalıştırma kablosunu bağlatma vitesli makinalarda çok sakıncalı ve ayrıca motorun beyininde problem çıkarıyor "serviste alarm taktırmadığın diyede garanti düşmesi gibi bir problem olamaz benim motoru gördün elimden geleni yaptım garantidenmi düşeçek bukadar büyük saçmalık olamaz yanlız mekanik arızaları sevis dışında yaptırırsan garantiden düşer

expert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun Elegance 250 cc Sari
    Alıntı SERENO adlı üyeden alıntı
    ARKADAŞLARR Bİ DUYUMA GÖRE JINLUN 500 LÜĞÜ GELECEKMİŞ
    BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMIII
    Değerli Dostum ,

Forumu her sabah erkenden heyecanla açıyorum. Okumaya başlıyorum. Karşıma bir konu çıkıyor ben bu konuya cevap vereyim deyip okumaya devam ediyorum. Birde bakıyorum ki o konuyla ilgili tüm cevaplar , yorumlar hepsi yapılmış. Hemde benim söyleyeceklerimden daha iyisi daha güzeli ile söylenmiş.

Değerli Jinlun ailem ,

Çok kısa zamanda sizler bizden çok daha fazla bilgi sahibi olacaksınız. Nedenide elde ettiğiniz tecrübeleriniz olacak. Sanirim cok kisa zamanda ben expert takma adini Sn. e-erdun a birakip kendime baska bir nick name bulacagim.

500 cc konusuna gelince ; Cinde 250 cc uzerinde motor yapilmiyor. Dolayısı ile 500 cc ithal etmek en azından Jinlun dan mumkun degil.

Onumuzdeki yıl için 2 yeni model daha getirecegiz. Bunlar bir ilave 125 cc scooter ve 125 cc street bike olacak. Bu yeni scooter şu anda ki modelden biraz daha büyük bir kasaya sahip ve çift farlı. Street bike ise çok şık ve balanslı bir motora sahip. Umut ediyoruzki bu yeni modellerimizi Mart 2006 motosiklet show da görücüye çıkartabileceğiz.

Saygılarımla ,
    expert

aura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun250
    Arkadaşlar benim motorum şu anda vitesteyken çalıştırılamıyor. (Elektrik gelmiyor)Ancak vites boşta iken çalıştırabiliyorum. Muhtemelen bir kabloyu ya da fişi oynattım (sinyalleri takarken). Bilgisi olan varsa sevinirim.

Motosikleti
    viteste çalıştırman için debriyaj kolunu sıkıp yan ayağı kapatıp bi dene

Motosikleti
    Jinlun250
    Yok ondan değil, motor vitesteyken tık etmiyor. Ayak açıkken normalde marş basar ama çalışmaz. Bunda hiçbir ses yok. Vitesi boşa alınca tak diye çalışıyor. Ayaklığın müşir kablosunu bir yerden çıkarttım sanıyorum

Alıntı aura adlı üyeden alıntı
    Arkadaşlar benim motorum şu anda vitesteyken çalıştırılamıyor. (Elektrik gelmiyor)Ancak vites boşta iken çalıştırabiliyorum. Muhtemelen bir kabloyu ya da fişi oynattım (sinyalleri takarken). Bilgisi olan varsa sevinirim.
    Dostum eger mars hic basmiyorsa, debriyaj kolunun altinda bir musur var. Bu musur yerinden oynamis yada bozulmustur. Bu sorunu servise gidene kadar soyle giderebilirsin. Simdi iki tane kablo var debriyajin hemen altinda soyle ufak silindir gibi bir seye bagli bu kablolar, iste o ufak silindiri yerinden cikart sorun kalmiycaktir. Goreceksinki bu ufak silindirin altinda bir dugme var iste sorunun burda. O dugmeye basinca mars basmaz elini cekince basar. Bu ne ise yarar dersen motor vitesdeyken calistirmani engelliyen bi sistem..Debriyaja bastiginda bunu, bu musur sayesinde anlar ve motor calisir, simdi senin motorda debriyaja bastigini anliyamayinca tabi marjs basmiyor, ama bosa atinca tabi bu sistem devredisi kaldigindan calisiyor...

Yok eger mars basiyor motor calismiyorsa o zaman ayakliktaki musur bozulmus demektir. Bunu nasil duzeltebilirsin bilmiyorum.

Motosikleti
    Jinlun250
    Çok sağol conqueror, oradan olduğunu tahmin ediyordum ama emin değildim. Akşam deneyeceğim, teşekkürler.

Motosikleti
    conqueror + ayak muşuruda serviste değiştir

Alıntı aura adlı üyeden alıntı
    Çok sağol conqueror, oradan olduğunu tahmin ediyordum ama emin değildim. Akşam deneyeceğim, teşekkürler.
    Kolay gelsin. Benim de basima gelmisti genelde debriyaj telini cikartip oynayinca oluyor .. O musuru oraya oturtmak biraz zor ama ugrascan artik..

uncleisko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MARAUDER 250 CC
    Ben alarmı 30 ytl alarm (yiba çarşısından )+ 20 ytl röle + 20 ytl işçilik ankara iskitlerde taktırdım.

* Km saatimin tekerdeki bağlantısı sıyrılmış yenisi ile değiştiriyolar.
    * Motorun stop etmesine gelince benim motor soğukken değil neredeyse tam eve geri dönecekken yapıyor. ben benzin deposuna düşen boya parçalarından şüpheleniyorum.

* e-erdun abi motoruna hayran kaldım. Aman nazar deymesin maaşallah tütütütü :D

* benim motorda 1.vitesteyken çalışmıyo boşa alıyorum öyle çalışıyo bu bi problemmidir ?

15. sayfa BirinciBirinci ... 5131415161725 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler