Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
14. sayfa BirinciBirinci ... 4121314151624 ... SonuncuSonuncu

Jinlun JL125-T13 / JL250-5 / JL150-5 Hakkında

REKLAM ALANI
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    baron985, dostum benim motorum 90 km/h hıza kadar hissedilir bir titreme yapıyor 5. viteste... Eger ivmelenme istiyorsas 100 km/h e kadar 4'te cıkabiliyorsun. 4. vites 100 km/h hızı kaldırıyor merak etme. Normal kullanımda 80'e doğru 5'e atıyorum.
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    crafterx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı oskican adlı üyeden alıntı
    merhaba.. forum çok uzun olduğu için hepsini okuyamadım ama yine de bayaa bi okudum arkadaşlar bende motor almak üzereyim jinlun 150 veya keeway 150 arasında kaldım jinlun 150 de iki kişi yokuşta çekiş problemi fln oluyor mu? 150 sahipleri ne derece memnun bir de izmirde nerden alabilirim yani bi yerden alırım sonuçta ama servisi yedek parçası ne alemde? teşekkürler.. iyi günler..
    oskican; kardeş ben jinlun 150 lik motorsikletimden gayet memnunum.özellikle 500 bakımını yaptırdıktan sonra motorun çekişi ve ivmesi düzeldi.bana göre yokuşlarda hiç beklemediğim performansı gösteriyor.çok dik yokuşlarda bile devrini bulup viteslerde iyi geçiş yaparsam 4. vitesle dahi çıkıyor
    ben yamaha dt 125 motorumu satıp bu motoru alldım.yamaha cross bir motor olduğu için çıkmayacağı yokuş yoktu.fakat jinlun için de aynı şeyi söyleyebilirim artık.
    ama gene de forumu dikkatli takip et ve diğer motor sahilerinin de yorumlarını dinle derim.ayrıca benim olduğum yerde yok ama motorun bakımı için serrvis de önemli.bunları da göz önünde bulundur motor alırken...iyi seçimler...!

stenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    değişik segmentlerde var

Re: slm- sakarya-yeni-jinlun vs...

Alıntı abdulmax adlı üyeden alıntı
    selam arkadaşlar. ben abdülkadir. sakaryadan yazıyorum. benim henüz motorum yok. seneye erteledim. allah kısmet ederse seneye baharda almak istiyorum.

acaba ucuz olur mu diye merak ediyorum ve EXPERT ten bir cevap bekliyorum.

Bugün arabayla gidiyordum. bir baktım ki kırmızı bir jinlun stop etmiş. çalıştırmaya uğraşıyo arkadaş. hemen durdum. az bişey sohpet ettik. ittirdim sonra, çalıştı ve gitti.

expert mailini bekliyorum.
    motor soğuktur usta soğuk olduğunda gitmedikçe ısınmıyor ..rölanti ayarı yapsa öyle bişi olmaz abdulmax . alacaksan 250 al . yani cidden fitil eder . alacaksın herhangi bir motoru böyle durum olur v.s. gelecek sene ikinci elde alabilirsin . millet motorları yükseltecek değiştiricek ya . şimdi yeni başlayanlar çok jinlun ve diğer markalardan alıyor .

crafterx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cenkmenderesarkadaşımın da dediği gibi, benim motorumda da 1. viteste öne atlama yapmıyor.boşa da rahat geçirebiliyorum.hatta sabahları cikleyi dahi kullanmadan çalıştırıyorum motoru.yani cikleyi kullanmıyorum hiç.
    vites geçişlerinde problem yaşayan arkadaşlar debriyaj ve debriyaj kolu sertliği ayarını iyi yaptırsınlar.bunun şanzımanla ilgisi yok kesinlikle motorlarınızı açtırmayın.debriyaj ne çok sert ne de ne çok yumşak olcak.
    cenkmenderes; dostum ben de düşünüyorum sis farı taktırmayı.nasıl birşey taktın , kaça mal oldu?hatta bir fotoğrafı varsa şöyle önden çekilmiş upload edebilirmisin buraya veya crafterx@hotmail.com a yollayabilir misin? teşekkürler...güvenli sürüşler..

selcuky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu arada baştan belki kendimi tanıtmalıydım kusura bakmayın Ben uzun süredir forumu takip eden bir jinlun 250 kullanıcısıyım . Aktif olarak bugüne kadar katılma fırsatım olmamıştı . Bundan sonra ben de düşüncelerimi fırsat buldukça paylaşmaya çalışacağım . Jinlun benim de (Birçoğunuzun olduğu gibi ) ilk motosikletim ve genel olarak motosikletimden memnunum . İlk başlarda bahsedilen sorunlardan ben de yaşadım fakat şu anda o benim ben de onun huyunu - suyunu öğrendim diyebiliriz Şu andaki tek sıkıntım motorumu ilk çalıştırmadan sonra (bir süre ısıtmama rağmen 1-2 dk.) 1-2 km geçene kadar pek gaz yemiyor ve boğuluyormuş hissi uyandırmasıdır . Hafif yokuşlarda bile nerdeyse tıkanıyor . 1-2 km geçtikten sonra sorun kalmıyor.

poyraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F800ST ve Sym joymax
    Selçuk kardeşim.
    Şimdi havalar soğudukça bu problemi daha da çok yaşıyacaksın.sana tavsiyem,ya biraz daha sabrederek motoru ısıtman veya ille de ısınmadan çıkman gerekiyorsa biraz jikleyi açarak yol yapman.ısınınca jikleyi kapatmayı da unmutma.zira durduğun zaman stop edecektir.
    selamlar

aura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun250
    arkadaşlar Jinlun 250 için çok güzel bir ön cam yaptırdım. Kendi aparatları ile takılabiliyor. 150 YTL'ye yaptırdım. İlgilenen olursa satabilirim. Resim eklemeye çalışacağım.

*****************UYARIDIR..!!********************* ****
    Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
    SAYFA DÜZENİNİ ETKİLEDİĞİ İÇİN RESİM/RESİMLER YENİDEN DÜZENLENMİŞTİR
    foruma BÜYÜK boyutta resim göndermeyiniz ..!!
    lütfen resminizin boyutunu küçülterek gönderme yapınız.!!
    *********************I*********************

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevgili arkadaşlar daha öncede dediğim gibi ortağa bir jinlun 250 almıştık dün muğlaya gitti dönüşte sakar inişinde motorun sağ arka süspansiyon üst bağlantısı kırılıyor cenk biliyor bu arkadaş 60 kg çekmez motor sağadoğru çöküyor tabi denge bozuluyor arkadaş ilk olarak bu şekilde marmarise kadar gidip gidemeyeceğini düşünüyor ama olanak yok giriyor gökovaya burda bir kaynakçı geçici bir şekilde motoru marmarise götüreecek kadar bağlantıyı kaynaklıyor şimdi bu konuda en deneyimli insanların olduğu yer burası yarın pazartesi ne yapalım önerileriniz nelerdir
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı
    sevgili arkadaşlar daha öncede dediğim gibi ortağa bir jinlun 250 almıştık dün muğlaya gitti dönüşte sakar inişinde motorun sağ arka süspansiyon üst bağlantısı kırılıyor cenk biliyor bu arkadaş 60 kg çekmez motor sağadoğru çöküyor tabi denge bozuluyor arkadaş ilk olarak bu şekilde marmarise kadar gidip gidemeyeceğini düşünüyor ama olanak yok giriyor gökovaya burda bir kaynakçı geçici bir şekilde motoru marmarise götüreecek kadar bağlantıyı kaynaklıyor şimdi bu konuda en deneyimli insanların olduğu yer burası yarın pazartesi ne yapalım önerileriniz nelerdir

süspansiyonu değiştirtin . döküm kalitesinden dolayı ona has bir kopma olmuştur . bir başkası ile değiştirdiklerinde bir problem kalmaz hasar gören başka parçalar var ise lastik dahil olmak üzere onları da garantiden değiştirtin . eğerki orada bayii yok ise kopan parçayı kargo ile göndersin buradan biri götürüp verip bayiden temiz parçayı alsın . çoğu bayide bir jinlun sökmek üzere bekliyor . aşağıdada parçaları oluyor zaten bu aletlerin en iyi yönü yedek parçası harbiden var .

iyiki kopan başka bir parça değil . yani çok şükür .

Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
    altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...
    - Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    - Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    - Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ********************I**********************

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    stenza,
    sakat bir durum burda servis var yarın gideceğiz hız fazla olsa hayati tehlike yaratabilecek bir durum süspansiyonda bir sorun yok süspansiyon bağlantı yeri var onun içinden geçen parça kırılıyo
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    BBRR evet her iki türlüsüde sakat .. dediğin gibi .

uncleisko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MARAUDER 250 CC
    Selam arkadaşlar.
    Aklıma bişe geldi ve sizinle paylaşayım dedim... Herkes motoruyla ilgili bilgileri neler yaşadıklarını problemleri nasıl hallettiklerini falan yazarsa aynı problemlerle karşşılaşan arkadaşlar daha rahat eder. ben başlatıyorum ve bilgilerimi yazıyorum...

Uncleisko
    motor : jinlun 250 cc
    tarih ve bayii : 2 temmuz 2005 - düzce
    km : 700
    nereden : Ankara
    yaşananlar :

1 - km saati bozuldu - tamirde
    2 - km sıfırlamak için bir parça var o düştü ve km sıfırlanamıyo - tamirde
    3 - motor giderken birden gaz kesiyor ve duruyor. tekrar çalıştırıp gaz veriyorum ilk başta yemiyor ama sonra açılıyo ve basıp gidiyorum - tamirde
    4 - arka sinyal lambaları sürekli vida yerlerinden gevşiyordu - güçlü yapıştırıcı ile yapıştırdım problem kalmadı
    5 - arka çantalar çok ses yapıyordu - pencere bantı kullanarak etrafını döndüm. şimdi tıkırdamıyor.
    6 - ilk çalıştırmada 1. vitese taktığımda tak diye ileri bir fırlama yapıyor. ama sadece ilk çalıştırmada oluyor. - tamirde
    7 - ilk çalıştırmada 1 dak falan ciklede çalıştırıyorum sonra normale alıp 1-2 dakika daha çalıştırıyorum sonra basıp gidiyorum bunda bir problem yok.
    8 - yakıt olarak şu an 700 km de ve içine 60 ytl lik 98 oktan benzin koydum toplam
    9 - benzin göstergesi çalışmıyor. - tamirde
    10 - 3.problem dışında motor gayet iyi zaten toplam 3-4 kere başıma geldi. ama bugün servise bıraktım halledilecek bunu dışında motorun hızı çekişi v.s. herşeyinden çok memnunum.
    11 - titreşim ile ilgili durum şöyle 4. vites te 70 km gibi başlıyor ve 5. viteste de 90-100 arasında titreşim oluyor. Ama Cenk Menderesin dediği gibi 7. viteste 70 km ile giderken titreşim, 4. vitesle 90 falan ile giderkenden daha fazla 5. vitestede 90 ile gitmek yerine 110 la girseniz daha az titriyosunuz. ama benim tercihim 5. vites 85 le falan gitmek o zaman hiç titremiyor.
    12 - Servis olarak ankara başkent motor fazlı abiye gidiyorum davranışı ve ilgisi memnun edici.
    13 - motora alarm taktırdım ve bence sizde taktırın çünkü motoru aldım ve 2. gününde arka çamurluğumun kenarını kırıp ön tekerin yanına bırakmışlar böyle olaylarla karşılaşmazsınız. alarm fiyatı 30 ytl - bertone marka anahtardan çalıştırma falan özellikleri var.

Bunlar dışında genel bir yorum yapmak gerekirse motorumu çok seviyorum ve bu paraya daha iyisini alamazdım. birincisi çok ekonomik. arabamın 1/3 fiyatına istediğim heryere daha çabuk ulaşabiliyorum. Motorun dışgörünümü çok güzel ve çok dikkat çekiyor yolda durduğumda herkes nereden aldın kaça aldın falan sorular soruyolar. Ayırıca EXPERT burada bütün üyelere çok sıcak davranış sergiliyor buda çok hoşuma gidiyor. Teşekkürler EXPERT :D

Yukarıdaki roblemler hallolunca nasıl yapıldığını yazırım.

Off amma yazmışım.

Allah kaza bela vermesin.

uncleisko, merhaba.motorlarimiz yakla;ik ayni zamanda alinmis ve yaklasikta ayni kmde.valla sende de baya sorun olmus. benim ilk basta calismama sonra da fazla benzin yakma olayi oldu. baya ses geliyo ve 4. viteste 60km/s de, 5. viteste 80km/s de titreme basliyor. valla bu titreme gecer deniyo ama gittikce artiyo sanki. laf aramizda boyle giderse cok uzun kullanmaya bilirim bu motoru ama titremesi haric genelde memnunum

alarm fiyatı 30 ytl - bertone marka anahtardan çalıştırma falan özellikleri var.
    bu arada alarmlarin bir satandart fiyati yokmudur. pendikte 100 ytl dendi bana. birilarinden 60 a falan takiliyo diye duydun. sirkecide 20 ytl diyede bir soylenti var. sende 30 ytl demissin. simdi en ucuz yer neresi. sen nerden taktirdin. 30 ytl ye falan olsa taktiririm ama 100 ytl vercek kadar alarm gerekmiyor. zaten otoparkta tutuyorum ben

jedimaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S&T Kanuni GT 250 comet
    Genel olarak çok keyif almakla beraber benimde bazı problemlerim var.

1)İlk çalıştırmada 1. vitese takınca yaptığı vurma olayı devam ediyor. Usta Şanzumana bakmak gerek dedi. Expert kendi motorunun da yaptığını ve önemli olmadığını söyledi. Ama yinede rahatsız edici. Birde bu problem biz düzce'den alan 3 arkadaşta da var enteresan.
    2)Yağ değişiminden sonra bende ve bir arkadaşımda titreşim arttı buda enteresan. Ama çok rahatsız etmiyor.
    3)Bazen trafikte beklerken 1. vitese takmakta zorlanıyorum. Motoru ileri itince geçiyor. Rahatsız edici.
    4)Ön taraftan sarsıntılı durumlarda takır takır sesler geliyor. Büyük bir çukura girersem, sanırım amortisöreden tak diye bir ses çıkıyor.
    5)500 km'den sonra çalıştırmakta zorluk çekmeye başladım. Bunun sebebi yakıt musluğunu açtıktan sonra belli bir süre geçmesi gerektiğinden mi yoksa yakıtta pislik birikmesinden mi yada karburatörden mi bilemiyorum ama bunlardan şüpheleniyorum.

Boşa geçme problemi zamanla azalıyor, titreşim zamanla azaldı ama dediğim gibi yağ değişiminden sonra tekrar arttı. Hızlanma, yokuş yukarı tırmanış zamanla artmaya başladı.
    Şu ana kadar bu rahatsız edici durumlar dışında çok büyük bir sorun olmadı. şu an motor 700 km.de. Motorumu bende çok seviyorum. İşallah zamanla bu sorunlar hallolur ve yeni büyük sorunlar çıkmazsa daha da seveceğim. Bence de fiyatına göre ideal bir motosiklet. Ama yinede 5000 km yi devirmeden ne desek erken.
    Birde bilen arkadaşlara birşey sormak istiyorum. Motorun vidalarını sıkmak için ihtiyaç olabilecek tüm anahtarların numaralarını ve tavsiye edilecek markaları yazabilirseniz çok sevinirim.
    Herkese kazasız ve mutlu günler.
    \"Hep denedin, hep yenildin, tekrar dene, tekrar yenil, daha iyi yenil...\"

Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    titreme jinlun titreme gözünü seviyim expert bunun giderilmesi için bir parça diyordu araştırdınız mı taktıranınız var mı ?

3)Bazen trafikte beklerken 1. vitese takmakta zorlanıyorum. Motoru ileri itince geçiyor. Rahatsız edici.
    aynisi bende de oluyor.pendikdeki usta bu durumda itmeye gerek yok debriyaji bir daha birak sik ve gaz ver biraz gecer dedi vede geciryor. itmekten iyidir

jedimaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S&T Kanuni GT 250 comet
    Sağol baron985, bunu söylediğin çok iyi oldu. Deneyeceğim. Herkes birbirine yaşadığı sorunların çözümünü söylerse problemler daha çabuk hallolacak.
    \"Hep denedin, hep yenildin, tekrar dene, tekrar yenil, daha iyi yenil...\"

lubimaya54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaslar yanlıs anlamayın ama motorlarınız daha cok yeniyken epey arza cıkarmıs..motorlar bu kadar yeniyken bu kadar arıza cıkartması normal mi????

benimde sorunum viteslerde çok karşıyo vitesler 2. vitese zor geçiyo boşu bulana kadar canım cıkıyo bakıma götürücem bakalım tekrar aynı sorunları yapıcakmı ? ama motorumu çokkkkkk seviyorum hiç bir arıza yıldıramaz motorumdan exper bu arada titreşimi olayını bu kış çözerseniz yazın sorunsuz bir sürüş yaparız herkeze saygılar

14. sayfa BirinciBirinci ... 4121314151624 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler