Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
12. sayfa BirinciBirinci ... 2101112131422 ... SonuncuSonuncu

Jinlun JL125-T13 / JL250-5 / JL150-5 Hakkında

REKLAM ALANI
    wildthing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun Elegance 250-5
    arkadaşlar tekrar merhabalar. uzun zamandır mesaj atamiyordum ancak fırsat bulabildim. benim bebek yaklaşık 600 km oldu ama iş yoğunluğundan dolayı bakımını yaptıramadım. en kısa zamanda yaptırmayı düşünüyorum kısmet....
    geçenlerde motorda çok ilginç bir sorunla karşılaştım. motorun kornası çalmıyordu. her halde dedim fişi çıktı ama uğraşmama rağmen sorunu çözemedim. daha sonra kendinden düzeldi. bir sorun var ama bulamadık anlayacağınız. servise götürdüğümde halledecektir umarım
    her keze hayırlı kazasız sürüşler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Ona göre aynı devir ve gazda uzun süre kalmamak gerekli imiş. bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Yeni olduğumun farkındayım buradaki muhabbetin iyi olacağını düşündüm yardımcı olursanız mutlu olacağım
    Evet dostum arkadasının söylediklerinden sadece bu cümle doğru. Rodaj sırasında yani ilk 1000 km aynı devirde uzun süre kalmıyacaksın. en fazla 80-90 km yapıcaksın oda pek tavsiye edilmiyo ama mecbur kalırsan 90 falan. Bunun nedeni ise motor yeni olduğundan dolayı parçaların birbirlerine alışması gerekiyor. Bunun içinse belirli bir kilometre motoru fazla zorlamadan yol alması gerekiyor. Bu arada mümkün olduğunca motora tek binmeye çalış 2 kişi de pek tavsiye edilmiyor. Rodajdan sonra istediğini yapabilirsin hız olarak yani
    Bunlar bana servisin tavsiyeleri. Sanada aktarayım dedim....

alestevardiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pink Panther :)
    Ilk yagi 300km den sonra mi deistiryorduk 500km den sonra mi??
    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
    ::pembe:: ::pembe:: ::pembe::

AYGÜN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG 650 R
    slm ilk bakım 500 km ama siz 300 km de giderseniz hem periyodik bakımı yapılır daha rahat edersiniz

aura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun250
    Arkadaşlar merhaba
    sanırım ben de artık gerçek motorcu oldum (Fenerbahça'ye gol atan Galatasaray futbolcusu gibi). Çünkü bugün DÜŞTÜM.. E5'te Bakırköy'e çıkan rampada önümdeki MİNİBÜS bir sağ, bir sol yaptı, sonra da kaçırdığı yolcuyu almak için haşırt diye bir fren yaptı, hemen arkasında ben de mecburen aynı şekilde haşırdatınca kendimi yerde buldum. Allahtan hem motor hem de ben sağlam çıktık. Bende bir iki çizik dışında birşey yok, motorda o da yok. Evet arkadaşlar motorumuz sağlammış. bu arada hemen arkamdan ben daha yerdeyken motorlu bir arkadaş durdu, yardım etti, motoru kaldırdı, baktı. Kendisine çok teşekkür ederim. bu arada iki efsane de doğrulanmış oldu. Birincisi "düşmeden motorcu olunmaz", ikincisi de "oldum dediğin anda düşersin". Dün İstanbul'un en hareketli yerlerinde dolaştım ve en pis yokuşundan çıktım. bunun üzerine de (inanmamakla beraber) geyik olsun diye "şimdi oldum" dedim. Demek ki lafın ağzından çıkmasına bakıyormuş olay. Artık hayatta minibüslere iki şeritten fazla yaklaşmam.
    Neyse tecrübe oldu ve ucuz atlattık diyelim. Hepinize kazasız günler..

crafterx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aura kardeş büyük geçmiş olsun...dikkatli olmak lazım....
    geçenlerde bir arkadaşımız zincir sesinden şikayet ediyordu.acaba bu ses zincir koruyucusunun titreşiminden kaynaklanıyo olmasın?
    çünkü benim motorsikletten de geliyo du zincirin olduğu bölgeden bir ses fakat zincirden kaynaklanmıyomuş...
    zincir koruyucuyu tutan vidalara plastik somun koyorsanız titreşimi engelliyo ve ses çıkmıyo...
    bence sorunu yaşayan arkadaşlar bir denesin derim...

poyraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F800ST ve Sym joymax
    aura dostum.
    büyük geçmiş olsun.

bütün jinlun kullananlara bir tavsiyem olacak:Ani duruşlarda önce elimiz ön frene gidiyor.Oysa ön fren bir porche'daki kadar güçlü..ve eğer on teker de düz değil de sağa veya sola biraz eğimli ise ani ön frenlerde düşmek kaçınılmaz oluyor.
    Lütfen ani de olsa fren yapılacaksa arka fren e de basmayı ihmal etmeyin.

Motosikleti
    arka fren!!! Insanin ayagi agriyo ustunde tutunca devamli! Yanda tutuncada ani frende elinin altindakine gidiyor direk!
    Ayak ve arka frenle ilgili bi tavsiyesi olan var mi?? Biraz asagi alinabiliyormu frenin yeri?? Soole ustten bassak biraz daha??

Motosikleti
    Jınlun 150-5 Classic
    Alıntı alestevardiya adlı üyeden alıntı
    arka fren!!! Insanin ayagi agriyo ustunde tutunca devamli! Yanda tutuncada ani frende elinin altindakine gidiyor direk!
    Ayak ve arka frenle ilgili bi tavsiyesi olan var mi?? Biraz asagi alinabiliyormu frenin yeri?? Soole ustten bassak biraz daha??
    merhabalar alestevardiya aynı sorundan bende müzdariptim serviste ayarladılar ekzos borusunun dibinde ayar tespit civatası var.servise başvur bence.ben hafta sonları konya - alanya arası kullanıyorum 350 km felaket yoruluyodum.şuanda çok rahat.keyifli sürüşler

ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 650
    aura hocam geçmiş olsun.
    arkadaşlar kullanmayı bilince bu makinanın frenleri gayet iyi. ama önce makinanızı çözmeniz nerde ne tepki verecegini bilmeniz gerekli. Güvenli yerlerde fren çalışın hangi frenin ne derece basınca ne tepki verdigini ölçün arka ön tek tek ve birlikte fren denemeleri yapın. ama unutmayın yüksek hızlarda amaç durmaksa iki fren birden ve oda öyle tabiri caizse hars diye degil kontrollü. Tek arka kesin kayar. Tek ön atar yanlar yapamazsa kayar. Frenlediniz kaydı kesin düşeceksiniz demek degil sakin olun frenleri bırakıp yol verin tekrar frenleyin. Birde frenlerde yaglanması gereken hareketli yerler var servisten ögrenip dikkatli bir şekilde zaman zaman sizde yaparsanız çok rahat edersiniz. Fren yapmayı çözünce frenler enaz iyibir arabanınki kadar güvenilir oluyor.

Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Herkesin motorun bi yerleri gevşiyor da niye benimkinde hiçbir yer gevçemiyor acaba yaw (1900km yaptım). Acaba diyorum, diğer arkadaşlar daha mı devirli kullanıp motorun vibrasyona kalmasına neden oluyor. Yoksa benim vidalar mI iyi sIkILI geLdi şansIma.. BiLemiyorum ama iLginc geliYor. yani..
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

cenk benım sorunum devırle deıl zaten 125 lık vıteslı deıl cıddı bı gevseklık sorunuvar kac kere ayaklıgını yaptırdım bıkere camurluk gevsedı onu yaptırdım bi ara egzestan bı sesler gelıodu bırde son olarak dıreksıonda bı gevseklık tıtreme vardı.dıreksıonu ıkıncı yaptırısım.

Motosikleti
    Hocam bu vidalara sıkılan bir malzeme var. Onu vidaya sıkıp sonra yerine sıkıca taktıgın zaman bir daha gevşeme yapmıyormuş. Ben yaptırmadım ama yapıldığını duydum. Pendik servisinde vardı bi ara, hala var ise git o olayı yaptır bence.

Motosikleti
    Selam herkese.. Motorumla dun "Bir pazar gezisine cikayim dedim veeee!!!!!!!" Evet tahmin edebileceginiz gibi calismadi! Vurduralim mi , itekleyelim mi derken 1 saat ugrasma sonucunda calistiramadik. Pazar gunu Anadolu yakasinda acik bir Jinlun Servisi var mi????????? bu birinci sorum.
    2 ci sorum ise 370km deki bir motorun bujilerinin arizalanmasi normal mi??????????? (Bujiler deistirildi, calisiyor artik)
    Normalde bujiler garanti disi sanirim, 370 km bozulanlarda mi garanti disi???
    Ne ayari bozuk da acaba bujilerimi yakti?????????
    Cevaplayanlara simdisen tesekkur ederim...

AYGÜN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG 650 R
    slm alestevardiya buji bogulma sebebinde kesmiş olabilir garanti kapsamınada girmiyor zaten ama ikisinide patlatmamıştır makina bogulmuş oldugundan çalımamıştır neyse geçmiş olsun diyelim

alestevardiya, cumartesi pendik bayisi acikti ama pazar icin kesin birsey diyemicem. aciksa pendik aciktir gibi geliyo bana. bi telefon edip ogrenebilirsin kesin cevabi. Bu arada senin motor bence bi ayar istiyor. benimkide calismiyordu ilk basta. ayarlarini ayaptirdiktan sonra hic sorun olmadi. sadece 1 hafta hic dokunmadigimda 2-3 defa denemek gerekiyor, o kadar. Bence bayiye gidince cok stop ediyor zor calisiyor de ki ayarlarini yaptir. umarim bir daha hevesin kursaginda kalmaz boyle. bende basta cok cekmistim

Motosikleti
    alestevardiya, geçmiş olsun. Ben 2000 km. bakımında değiştirdim bujileri. Bu km.'ye kadar da herhangi bir sorun yapmamıştı. Her pazar açık olmayabilir ama bu hafta açıktı mesela Pendik bayisi. Ayrıca değiştirdiğin bujileri japon almanı tavsiye ederim. Jinlun'un üzerinde gelen bujiler pek kaliteli degil.

Motosikleti
    pazar gunu acik buldugumuz tek servisi (mondial servisi) motourun yanina getirdik. Su icinden cikan SNG midir SKN midir o bujilerin Japonu bu dedi (bilmiyorum artik olabilirmi) yazi tipi biraz daha degisik cikanlardan ama ayni marka.
    Bujilerinin ikisine de deistirmesiyle super calismaya basladi.
    Sanirim ayarlarindan dolayi olustu bu problem. Ayarlattiktan sonra umarim yasamam bir daha boyle bir sey.

alestevardiya, genelde hep duyduklarim ilk basta calismama problemi yasiyor. bi ayarlattiktan sonra sorun kalmiyor. umarim daha sorun cikarmaz. keyifli ve "kartal/sahin" siz surusler dilerim

Motosikleti
    Fiyat normal hocam. 800 km.'deki bir motor zaten yıpranmış olamaz. Koruma ve ön cam bu motorlarda standarttır, extra degil. Periyodik bakımı yapılmış mı onu öğren yeter bence. Simdiden uzun ve güzel sürüşler dilerim sana.

12. sayfa BirinciBirinci ... 2101112131422 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler