Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
10. sayfa BirinciBirinci ... 891011122060 ... SonuncuSonuncu

Jinlun JL125-T13 / JL250-5 / JL150-5 Hakkında

REKLAM ALANI
    basman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun 250 cc
    Merhaba beyler,

Kilometre ile söylediklerim doğrudur bunun yanında ben de kimseye 100 ün üzerinde çıkmayı tavsiye etmem. Ben sadece motorun neler yapabildiğini görmek için gece otobanda yolun tamamen boş olduğu zamanlarda bu denemeyi yaptım sakın olaki şehir içinde hız yapmayın. Önceki gün bir arkadaşım motosiklet kazası fotoğrafları göndermiş bakmaya dayanılacak gibi değildi. Bu arada km nin 30 dan başladığı iddiası da yanlıştır. Gerçi Izmit te şehir merkezinde digital olarak hızınızı gösteren bir yer var. Orada ibredeki hız ile digital göstergedeki birbirini doğruladı. 1000 cc lik motorun çıkıp çıkmadığını bilmiyorum, ilgilenmiyom ama ben 250 cc den bahsediyorum. Bu arada benim en büyük sorunum zincir sesi. Her kasiste bu zincirin çarpma sesini duymaktan bıktım. Gerdirdiğimde ses azalıyor ama kullanıcı kitabı 1.5-2 cm salgı bırakılmasını ve tamamen gerdirilemmesini tavsiye ediyor. Pazar günü Kerpe'ye İzmit ten veya İzmit tarafından gelen var mı? Kandıra sapağında buluşabiliriz ve İstanbul dan geleceklere katılabilirz?

Selamlar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    northern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks Titanic 150 S
    arkadaşlar vibrasyon ve civataların gevşemesi olayı ne oldu kullanan arkadaşlardan haberler bekliyorum ben 150 düşünüyorum almayıı
    annem beni öldürecek

ccbbdd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    5Yamaha3Virago5
    Alıntı basman adlı üyeden alıntı
    Merhaba arkadaşlar,

Motorun hızı ile ilgili söylediklerimde bir yanlışlık yoktur ancak daha önce de belirttiğim gibi hız göstergesinde bir yanlışlık yok ise. Bu arada ön cam ile ilgili söylenenler doğrudur ben ön camı hatta arka çantaları da söktüm. Aksi halde uzun yolda sinir bozucu sesin önüne geçmeniz mümkün olmuyor. Bu arada motorun ilk açılışı bence çok önemli ben ilk 500 km de 50-60 km/h ve 1000 e kadar 90-100 km/h i geçmemeye çalıştım. Şu an 4000 km bakımı dahil olmak üzeer 3 kere bakımını da yaptırdım. Bu arada yağın değişim periyodu da önemli. 100 km/h in üzerine çıktığınızda vibrasyonu 250 cc lim motorunuz da olsa hissetmeye başlıyorsunuz. 120-130 un üstünde daha da dayanılmaz hale geliyor. 160 da motorun üzerinde güçlükle durabiliyorsunuz. Ben bunu ücretsiz masaj olarak değerlendiriyorum.
    selamlar.
    motorun üzerinde güçlükle durduğun zaman bunu ücretsiz masaj olarak değerlendiriyorsun ya,işte tam o an güçlükle motorun üzerinde duramazsan masajın kralını görürsün haberin ola,aman dikkat,öbür tarafa tek parça gidelim

yaw arkadaslar bu vibrasyonla ilgili bende bişi demek istiyorum. Ben bi kere 90 a çıktım. motor o kadar titriyodu ki 10 saniyede ayaklarim uyuşmuş gibi oldu. Düşük hızlarda da biraz vites arttırmayı geciktirsem gene coşuyo. Bu arada bende 250cc var. Sizinkide öylemi.

Bizim arkadaşta 150cc var.onunki hiç titremiyor. 250ler için bir çözüm bulundumu

Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    yaw kimisinin daha cok kimisinin daha az titriyo galiba. Ya da titremeyi algılama biçimlerimiz farklı. 90'la cok bir titreme yok benimkinde. 100'ün üzerine çıkınca abarmaya başlıyo. 120 ve sonrasında (zaten cok sorası da yok) iyice abartıyo.
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

chilly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    jinlun 250-5 Marauder (sarikizan)
    northern arkadaşım cenkmenderesin dediği gibi bendede vibrasyon çok dedil dedikleri gibi. Ama desenki ses varmı. Bu güne kadar çantalardan çıkan sesler varmış sadece motorda. Bugün söktürdüm şimdi motor sesi harici ses yok. 3 haftadır neden kendime eziyet ediyormuşum bilmiyorum. Vida gevşemelerine gelince montajdan sanırım. Aldığımın üçüncü günü vites tarafındaki ayaklık gevsedi sıkıldı. O günden bugüne kontrol ediyorum ama bir sorun olmadı başka bir yerinde.
    ya üstünde olacaksın hayatın ya da içinde :)

Benim ön camdan acayip sekilde gıcırtı geliyor. Çantalardan ya gelmiyor yada ben hissetmiyorum. Çantaların için yumuşak bir bant yapıştırmışlardı. Belkide ondan dolayı gelmiyodur. Ama plaka sağlam titriyor. Plakanın alt tarafını bişeyle sabitlemem lazım ama ne

northern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks Titanic 150 S
    saolun peki vibrasyon en az kaçta başlıyor 80-90 ?
    annem beni öldürecek

ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 650
    Hocam, Benim öncamda duruyor, yan çantalarda evet çok ses yapıyorlardı ama biraz operasyonla artık ses degil çıt çıkaramıyorlar ki ben bu aleti arazide de kullanıyorum.
    Öncamı çıkarıpta denedim son süratte degişen hiçbirşey olmadı sanırım bir parça ivmelenmesi hızlandı. Ama öncam şart meger nekadar faydalı birşeymiş.
    Motor sogukken herhalükarda titriyor ama onunharicinde daha öncede yazdıgım gibi önce 4 viteste sabit gideceginiz hıza çıkın sonra 5 ya hissetmiyorsunuz yada gerçekten titremiyor. Ben yollarda müsait oldugu için genelde gidebildigim hızda gidiyorum ki 120 yi geçmiyor ve o süratte ne motor ne şase bu benim hızım degil yavaşla demiyor gayet rahatlar benimse bazen uykum bile geliyor ( cam varken tabi çıkarınca aynı zamanda barfinkste çektigim için ).
    Viraj konusuna gelince ben ilk zamanlar virajda yatırmıştım (yere yapıştım manasında yatırdım). Ve evet alışana kadar gerçekten insanı çok zorluyor. Ama şu an mükemmel viraj alıyor. Ki bazen sürpriz virajlarda ben bile nasıl aldıgımı anlayamıyorum. Ama yine en iyisi viraja sakin girmek.

valla demin ümraniyeden tem'e girip küçükbakkalköy'den çıktık arkadaşla . onunki 150cc. 120km yaptı hiç titremiyo diyor. benimkinde 80kmyi görünce titreme başlıyor, 100 de adamı uyuşturuyor . Oturduğun yer bile acayip titriyo 100 de. Daha da üstüne çıkmak yemedi ama 10 milyonluk benzin almıştım tam 50 km gitti. tamam rodajda daha ama genede çok değilmi.100 kmde 7,5 litreye geliyor ki bizim araba yakmıyo bu kadar. Normalde 2,8 ise max 2 katını aşmaması gerek.

Benzin aldıktan sonrada noldu bilmiyorum bi yerden tıırrrrrrrr diye bi ses geliyo çözemedim .sanki ön camın oralarda ama camı tutuyorum bişi değişmiyor. varmı tahmini olan

bu arada yeni 150lerde titreme sorunu yok. dişli falan gibi şeylerle eski 150 liklerde sorun çözülüyor galiba ama 250lerdeki titreme için bir çözüm yokmu hala Yetkili kişiler bilgi verebilirse sevinirim

Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
    altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...
    - Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    - Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    - Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ********************I**********************

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    eksper selam sana bir şey sormak istiyorum arka maşanın şase içindeki burçlarım 3500km bozuldu bu benim hatammı yoksa fabrika hatasımı maşa burçlarının değişimi garantinin içindemi yoksa ücretemi bağlı lütfen beni aydınlatmanı istiyorum en kısa zamanda motorları ucuza verip sonra servisten kazanıcaz diyemi düüşünüyorsunuz lütfen bu konu da bilgi istiyorum şayet böyle bir politika güdüyorsanız çok yanlış yaptığınızı en kısa zamanda anlayacaksınız

fausten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ya bende 150 düşünüyorum malum öğrenciyiz Tek güzel yanı mak müh okuyorum arada ağrızalara bakarım kendim diye düşünüyorum.Bende boy 1,98 (kısaca 2m) kilo ise 100.Yaw ben bu motorda nasıl dururum sizce?Eğer bu motora da büyük gelisem intahar edicem Ayrıca jkullanan dostlar resimlerini koyarlarsa buraya boy ve kilolarıyla beraber alıcak olanlar daha fazla bilgi edinebilirleer.Ayrıca motoru sakaryadan alanların pek sorun yaşamadığını görüyorum.Sanırım montaj daha iyi.Sürçülisan ettiysek affola Herkeze sonsuz sevgiler ve saygılarımla...

baron985

Dostum motorun gercekten cok yakiyor. En yakin zamanda servise bi ugra derim. Bu arada motoru ilk aldigim zamanlar titreme bende de vardi abarti bi sekilde. 1000km den sonra azaldi iyice. Su anda 2000 deyim, Oduncunun dedigi gibi 100-120 cok rahat gidiyor titresimsiz. Biraz daha yol yap anladigim kadariyla daha 500 de bile degilsin.

alestevardiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pink Panther :)
    Su 10 milyona 50km yakma olayi bende de vardi biliyorsunuz, yazmistim daha once. Servise goturdum bir ayar yaptilar, fulledim sonra depoyu size bildirecegim arkadaslar nasil degistigini daha depoyu bitirecek kadar yol alamadim!
    Bunun icin serviste hicbir ucret almiyorlar arkadasim git gotur hemen...

Ikincisi, motoru jigle ile calistiriyorum 1 dak isitip normale donuyorum. Ilk 10 dakika debriyaja basip vites kuculttugumde motor stop ediyor! (Ozellikle 1 e attiysam kesin) Yani debriyaj full sikili iken.. ya ikiye atip debriyajdan cekerek calistiriyorum yada giderken start dugmesine basiyorum. Yani ilk 10-15 dakika her kirmizi isik kabusum oluyor. Bu sorunu yasayan ve sonrasinda giderebilen var mi??
    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
    ::pembe:: ::pembe:: ::pembe::

expert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun Elegance 250 cc Sari
    Alıntı e_erdun adlı üyeden alıntı
    eksper selam sana bir şey sormak istiyorum arka maşanın şase içindeki burçlarım 3500km bozuldu bu benim hatammı yoksa fabrika hatasımı maşa burçlarının değişimi garantinin içindemi yoksa ücretemi bağlı lütfen beni aydınlatmanı istiyorum en kısa zamanda motorları ucuza verip sonra servisten kazanıcaz diyemi düüşünüyorsunuz lütfen bu konu da bilgi istiyorum şayet böyle bir politika güdüyorsanız çok yanlış yaptığınızı en kısa zamanda anlayacaksınız

Değerli Dostum ,

Kesinlikle bir iöalat hatası söz konusu. Hemen servise müracaat ediniz. Garanti kapsamında probleminiz halledilecektir. Gelişmelerden beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Şunuda söylemek isterim ki kimsenin üzerine bir politika kurmadık. Bende motosiklet sevdalısı bir adamım ve bu işide sevgi ile yapıyoruz. Abidik kubidik işlere ne şirketimizin nede personelimizin aklı ermez. Bu şeklide davrananlar hakkında da gerekli işlemler yapılır. Problemizizi halletmek için yardımcı olmak isterim hangi sefvise gideceğiniz konusunda bilgi veriniz lutfen.

Saygılarımla ,
    expert

alestevardiya; bende aldigim zamanlarda motor calismiyordu ve tam dikkat edemeden boluk porcuk doldurmustum depoyu.o yuzden 40 milyonu sokaga attiktan sonra 10 daha koyunca farkettim bu olayi.
    Motorun durmasi konusuna gelince bunun uzerine en tecrubeli kisilerden biri olarak su an nasil calistirdigimi sana anlatiyim:
    jikleyi acip motoru gerekirse gaz vererek calistiriyorum. Sonra 3-4 dak kadar hafif gaz vermeyi oldugum yerde hic kesmiyorum. sonra gazi biraz attirarak jikleyi yarima getiriyorum. bir iki gazda orda verdikten sonra iyice gaz verip jikleyi tamamen kapatiyorum. sonra gazi tamamen kesiyorum ve motor yavas yavas stop etmeye dogru gidercesine gazi azalarak calisiyor. bu arada kiyafetlerimi giyiniyorum . Motor stop etmis oluyor . sonra tekrar calistirip 1. viteste motorun iyice isinmasi icin bi tur atip yavas yavas bizim oralardan cikisa dogru gidiyorum . ama hep 1 de. sonra ikiye atip yoluma devam ediyorum ve hic stop olma sorunu yasamiyorum.

umarim yeterince aciklayici olmustur.

crafterx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    merhaba arkadaşlar....!yaklaşık bir buçuk aydan beri bu forumu takip ediyorum ve çoğu jinlun sahiplerinin de olduğu gibi jinlunu almama karar vermede bu forumun büyük etkisi var.
    ayrıca neredeyse jinlunla bir buçuk ayımı tamamlamak üzereyim...ve edindiğim tecrübeleri, sorunları ve çözümlerini paylaşmanın zamanı geldiğini düşünüyorum..
    şu ana kadar sadece benzinin bitmesinden başka yolda bırakmışılığı olmadı motorsikletimin.onun da sebebi gösterge... fakat geçenlerde bi 10 ytl lik benzin koydurdum ve ardından gösterge çalışmaya başladı.o esnada benzin pompa tabancası benzin deposunu biraz sağa doğru kastı ve depo biraz oynadı.bilmiyorum ama bu olaydan sonra gösterge çalışmaya başladı.ve kesinlikle bu yüzden olmuş demiyorum..
    çantaların tıkırdamasını da kenarlarına fitil çekerek hallettim. meğersem ne kadar rahatsız ediyomuş beni o tıkırtılar...
    motoru aldıktan bir hafta sonra motorun ön tarafından gıcırtı sesleri gelmeye başladı.önce bilyelerden gidondaki bilyelerden olduğunu düşündüm, pas sökücü kullandım ve yağladım ses kesilmedi.ben de 500 bakımını beklemeye başladım artık.çünkü bulunduğum yerde servis yok, ben de motoru kargoyla getirttim zaten..ama bu arada da sürekli elimde anahtar sesin geldiği yeri keşfetmeye çalıştım en sonunn da korkuluklardan geldiğini düşündüm ve korkuluğu söktüm,gıcırtı gene geliyodu.bu esnada motoru gövdeye tutturan somunun gevşediğini gördüm.sıktım.... ve başardım..nasıl mutlu oldum bilemezsiniz.bir aydan beri o gıcırtı sesinden motordan tat alamamıştım.şimdilik motorsikletimle ilgili fazla problemim kalmadı.
    eğer arkadaşlar sormak istediklriniz varsa ben de yardımcı olmaya çalışmak isterim...

salihgureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    crafterx, dostum selam makina 2 kişiyle rampada nasıl değerler bana düşük geldi
    biraz bilgi verirmisin
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
    www.ataturk.com

crafterx, su motorda onden gelen ses hakkinda biraz daha bilgi verebilirmisin. Benimde geliyo gicir gicir gidiyoz. ben on camdan supeleniyorum ama zaten siki on cam.biraz daha siksam kopacak ki arkadas duzeltirken kopardi tam olarak neresini siktin da sorun duzeldi. Hatta resimli anlatirsan cok da gussel olur, pek te gussel olur, ne de gussel olur. \

conqueror, kardes cok haklisin bende bulusmak isterim. maltepe sahilindeki sureyyapasa veya kartala dogru migros, tansas gibi genis bos alanlari olan yerlerde en azinda aksamlari birkac saat takilsak cok hos olur.

10. sayfa BirinciBirinci ... 891011122060 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler