Benim gözüme yetersiz uzunluktaymış gibi gelen aynalar oldu kullanan arkadaşlarım arkayı görebiliyormusunuz ?
Malesef Bendeki aynalarda hiçbirşey göstermiyor ama bazı bayiler farklı ayna takmış sanırım uzun tipli bizimkilermi orjinali onlarınkimi bilemedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------
iki motorunda aynaları farklı hangisi orjinali bilmiyorum ama bendeki yuvarlak olan model kolumu çekmedikçe arka görünmüyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:06 ----------
bu arada motor bloğunun üzerinde bu resimdeki gib bir ibare var nedemek yani brezilya üretimiveya brezilya malı gibi bişeymi demek oluyor?
[IMG][/IMG]
Arkadaşlar İlk bakımımı yaptırdım 650km de iken başıma gelen olay......
Motor Nekadar yağ alıyor servis bilmiyordu, kitapçığı olmadığı için onada bakamadık, dedik madem öyle içinden çıkan yağı ölçelim okadar yağ koyarız; motorun içinden yaklaşıl 1,750lt yağ çıktı bu cc deki bir motorda bukadar yağ olması imkansızdı ortalama 1litre veya 1.3 litre civarında yağ olması lazım diğer makinelere göre. Direkmen fabrikayı arayıp sordum bana verdikleri cevap bu Motora ! litre Yağ koyulur dedler...... EE dedim sıfır aldığım motorun içinden 1,750lt yağ çıktı dedim bu nasıl oluyor dedim fazla koyulmuş olabilir sıkıntı olmaz siz 1 litre koyun dediler. şaşırdıtıcı bir durum
Motosikletin 100 km/h yapmadığı ile ilgili bir iki duyum 13 hp motora sahip 100 km'yi görmüyorsa boşa kürek sallamamak lazım. Kullanıcı arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Teşekkürler.
düzde 120 yapan videosu var youtube ta
Ben henüz 110 u geçemedim bu arada motorum henüz 860 km de rodajda sayılır ve bence karbüratörüde tam ayarsız gibi düzgün bir ayarla biraz açıldıktan sonra biraz artabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------
Merak ettiğim bir konuda lastik ölçüsünün hıza etkisi var sanırım doğrumudur bu motosikletin lastik çapı 14 olduğu içinde hız yapamıyor olabilirmi acaba aynı makineye 17 ölçü takılsa 140-150 rahat yaparmı? yani böyle bir hesap varmı?[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:09 ----------
https://youtu.be/ZyD6NoWkiRA
Hız yapmanın neyle alakalı bir şey olduğunu sanıyorsunuz merak ediyorum ? Motor 5 BG de olsa lastik değiştirip dişli değiştirince her şey olur gibi mi geliyor size anlamıyorum ? Bu motor hız motoru değil, 13 BG motor yapsa yapsa 120 falan yapar zaten, fazlasına gücü yetmez. Şehirde gezin, aralara girin çıkın, yüksek torkunun, seriliğinin, pratikliğinin keyfini sürün. Ayrıca rodaj diye bir şey var, hız denemeleriyle motorun canına okuyorsunuz şu anda.
Neyapalım Alkışlayalımmı esas duruşamı geçelim siz böyle atarlı konuşunca bizde biliyoruz hız motoru olmadığını hız motoru istesem binlik motorumu satıp almazdım bu konulardaki bilgimin yeterli olduğundan da eminim.
Son yazdığım Mesajda anlatılmak isteneni tekrar tekrar okuyup anlamınızı tavsiye ederim motorum hız yapmıyor mahvoldum neyapacağım yazmıyor hız ile teker çapının orantısı vurgulanıyor.
Ayrıca rodaj dönemi die birşey var demişsiniz teşekkür ederim videoyu izlediyseniz hız denemesi değil günlük kullanıyorum ayrıca ilk rodaj bakımı yapıldı ve fabrika ile görüşülerek kitapçıklar okunarak rodaj uygulandı rodaj demek düşük hızda belli gaz oranında kullanmak demek değildir bunuda ayrıca bir araştırınız.
BU arada 13 bg ne bekliyorsunuz demişsiniz Aynı bg gücünde aynı dişli şanzıman oranlarında aynı tork değerlerinde olupda farklı hızlanan makinelerin de açıklaması var bunu anlatmaya çalışıyoruz rüzgar sürtünmesinden jant çapından lastik genişliğine kadar çok fazla değişken etken var bunları irdelemeye muhabbetini yapmaya çalışıyoruz. bilmişlik taslamaya değil önce mesajları iyice okuyup sonra araştırıp ahkam kesiniz Teşekkürler
Hız ile teker çapının orantısı teoride vardır ama pratikte işlemez. Neden ? Çünkü motorun gücü yetmez. İkincisi, rodaj motor zorlanmadan yapılır, kitapçığa göre yapılır ve bir Çin motorunda 1000 km'den önce tamamlanmaz. Kitapçıkta ne yazıyor merak ettim ? Ayrıca bunu araştırmaya gerek yok çünkü hiç kimse nasıl yapılacağını o motoru tasarlayan mühendislerden daha iyi bilemez. Usta kafasına, eski motorcuyum diye geçinenlere itimadım yoktur, onlar sallarlar.
Motosiklete binen arkadaşlar boy kilo belirtebilir mi?
Web sayfalarında halen yeni modeller görünmüyor ne zaman eklerler bilgisi olan var mı?
Dün Ankara Metromall'in orada biri kullanırken gördüm. Sesi duruşu baya hoşuma gitti. Sonra 190 boy 130kg ile bu motora binemeyeceğimi hatırladım. Zayıf olmak çok mu güzel :(
1.72 bot 74 kg olan birinde güzle duruyor ama 1,90 fazla olacaktır. O yüzden sen farklı bir motor arayışına gir dostum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)