30.000 km TNT 25 i sorunsuz kullandım umarım sende hiç sorun yaşamazsınız [/QUOTE]
Umarım öyle olur,Belki gelecek yıl yeni gelecek modeller yada bir Leoncino bende alabilirim,gerçekten harika tasarım
30.000 km TNT 25 i sorunsuz kullandım umarım sende hiç sorun yaşamazsınız [/QUOTE]
Umarım öyle olur,Belki gelecek yıl yeni gelecek modeller yada bir Leoncino bende alabilirim,gerçekten harika tasarım
Kızlar iş yerinin kapalı otoparkın da kafamız rahat
Yaklaşık 300 km oldu. Kısaca özetlemek gerekirse çok memnunum.
Ergonomi
- TRK 502 yi yarım saat kadar sürdüm. Açık ara daha iyi gidiyor. Çünkü ciddi bir ağırlık farkı var.
- Sele çok rahat ve detaylı estetik bir yapıya sahip. Altında bir küçük avadanlık var. Onun yanına da zorla bir disk kilidi giriyor.
- Deponun genişliği doğru ayarlanmış. Ne motoru tutmak için sıkıyorsun ne de salıyorsun bacaklarını. O orada duruyor, dönerken fren yaparken sıkınca çok rahat kontrol ediliyor.
- Aynalar güzel konumlandırılmış. Hem motora yakışıyor. Hem arkanı geniş gösteriyor. Yüksek devirde titreşimden göstermemezlik yapmıyor.
- Gidon tam bir srambler veya enduro gidonu gibi Fat Bar handlebar ( 1 1/8" ) genişliğinde ve yüksekliğinde. Benim boyum 173 cm öyle gidon yükseltme filan ihtiyacı duymadım.
- Motorun gidon turu ve iki teker arası mesafesi iyi ayarlanmış. Küçük bir sokakta bile rahatça bir geri bir ileri tam terse dönebilirsiniz.
Sürüş Hissi ve Frenler
- Motor çok dengeli. Temel sebebi iki teker arası mesafenin iyi bir aralıkta olması, süspansiyon kalitesi ve Pirelli Angel ST lastikleri.
- Pirelli Angel ST Leoncino' da çok iyi çalışıyor. Tasarım olarak farklı olsalar da motor yapısı ve gücü ile aynı sınıfta olduğu için CB500F den üzerinden gelen lastik ile bir adım önde.
- Benelli süspansiyon sistemini ve frenleri kendisi üretiyor. Ama frenlerine bakıp üzerinde ki yazıyı görmeseniz bunlar Brembo M4 değil mi ?diyebilirsiniz. Yada süspansiyon sistemini gerek öndeki baş aşağı ( USD Fork ) amortisörü marzocchi 50 mm' e. Yada arkada ki ayarlanabilir tek taraflı süspansiyonu Sachs süspansiyon modellerine benzetebilirsiniz.
- Bunlar için çok güzel araklanmış diyebiliriz
- Süspansiyon nispeten sert yol şartlarında spor sürüşe el veriyor gibi. Ama konfor bozacak kadar sert de değil.
- Leoncino viraj da çizgisini hiç kaybetmiyor. Yattıkça yatıyor hatta. Limiti göremedim henüz.
Motor ve Akselerasyon
- 48 hp 45 Nm tork böyle yazınca az gibi gözüksede gazı açtığınız anda bu motor şehir içinde çok yeterli diyorsunuz.
- ABS yi kapatıp 1. ve 2. viteste 20-30 km deyken yanlaya yanlaya hızlanmaya başlayabiliyorsunuz.
- Tork çok erkenden geliyor. Ve lineer bir artışı var. Sürekli geliyor. 6 viteste 125 km ile giderken gazı açın hemen uzuyor. Ne ara 160-170 km ye geldim diyorsun.
- İki silindir 360 derece krank ın kendine has bir sesi var. Stok egzoz bile herkesi sesine hayran bırakıyor.
- Bayır yukarı artçı ile gaz açtığında sanki birisi yokmuş gibi hızlanıyorsun. İki kişiyi rahat çekiyor.
- 0-100 4.80 - 5.00 sn gibi
- Son hızı bu sabah henüz rodajda olduğu için kesiciye sokmadan 180 km ye geldim. Ama daha var belli rodaj dan sonra bir videosunu çekeceğim.
Tasarım ve Saygı
İlginç bir alt başlık ama durum böyle benzin pompacısı bile bir itina ile geliyor motorun yanına.
- Bir kafe nin önünde veya işlek bir cadde de bütün gözler sizde.
- Motorsiklet süren insanlar hasta oluyor zaten. İlk ışıkta hemen sorular yağıyor. Geldi mi bu yav filan
- Acaba evlenmeden önce mi alsaydım diye sordum kendime
- Yakında şu ilgiden sıkılacaksınız muhabbeti başlayacak sanırım.
Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Yeni şeyler fark ettikçe yazacağım. Görüşmek üzere Dikkatli sürün, uyanık olun !!!
Kazasız belasız sürüş dilerim. Hayırlı olsun Dışarı ortam da da resimle de görelim
"Çok Bilen Çok Yanılır"
Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...
Hayırlı uğurlu olsun hocam. Kazasız belasız binin inşallah.
Hala arada açıp açıp fotoğraflarına bakıyorum. Çok yakışıklı namıssız.
Tekerine taş değmesin @oialdemir Nice güzel yollar yaparsın umarım kazasız belasız.
Hocam yatık oturuş seven biri olduğum için soruyorum bu motora cafe racer tarzı clip on handlebar takılabilir mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:21 ----------
bir de titreşim durumunu merak ettim.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Eicma da öyle bir model yapılmıştı. http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post4243797
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------
Renk konusunda çok bilgim yok. Ama TNT 25 ten sonra çağ atlamış gibi geliyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:56 ----------
Rodaj bitsin bakalım
Hayırlı olsun
Bence bu motorun muadili ducati sixtytwo
Onunla karşılaştırılabilinir.
http://www.motociclismo.it/prova-ben...-difetti-69230
Sonuç olarak diyor ki,
Benelli Leoncino
Artıları
Su soğutmalı motor
Ergonomi comfor
Güçlü Fren
Eksileri
Yüksek Ağırlık
Yoğun ışıkta zor okunan gösterge
Ducati Scrambler Sixty
Artıları
Hafif ve çevik
Bacaklar arasında ince
Cazibeli ve estetik
Eksileri
Yüksek fiyat
Basit hava soğutmalı motor
Honda CMX500 Rebel
Artıları
Kolay kullanım
Alçak sele
Düşük tüketim
Eksileri
Yetersiz süspansiyon
Küçük artçı selesi
Bu motoru ne kadar fiyata aldınız acaba, şuanki satış fiyatlarını hakedecek bir yapısı ve yeri yok gibi, sanırım ikinci eli zaten şuan için hiç yok?
"Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî
İkinci düşünülerek satın alınan bir motosiklet değil zaten. Fiyatı 35750 TL. Fiyatın nesine takıldınız tam anlamadım. CB500F den bir tık yukarıda. Bu tasarıma bu lastiklere Bosch ABS ve Ecu ya değiyor bence bu fiyat. Ayrıca MT 07 ( 39000 TL ) bloğuna sahip XSR 700 46800 TL ki zaten aynı sınıfta değiller Leoncino güç olarak A2 sınırında.
Yani evet cümleye girişim ve çıkışım yanlış olmuş :D Şunu demek istedim, sanırım satışı az olduğundan ikinci el piyasası da durgun olacak gibi geliyor, güzel motor çıktığı günden beri takip edip fiyat bekledim ve Türkiye şartları için ve kendi rakipleri için yüksek bir fiyatla girdiler, neredeyse Japon motosikletlere yakın.
"Olmadı Diye Sızlandığın Duaya,Gün Gelir Olmadı Diye Şükredersin."Şems-i Tebrîzî
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)